F-16 Seat Aces II κατασκευή

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

heli-division

Δημοσίευση από heli-division »

Εικόνα

για σήμερα τελειώσαμε αύριο πάλι!!! έχετε καμια ιδέα πως να κάνω τον πάτο που θα κάθομαι και την πλάτη :)
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

heli-division έγραψε:έχετε καμια ιδέα πως να κάνω τον πάτο που θα κάθομαι και την πλάτη :)
Αυτό μάλλον εννοούσε ο ποιητής με το "to be continued"... ;)

Αυτά τα δύο θα τα κάνεις με φύλλο αλουμινίου ώστε να πάρουν τα σωστά contours του καθίσματος.

Θα μπορούσε να γίνει και με πολλά φύλλα λεπτού MDF (3mm) τοποθετημένα ένα-ένα σε ένα τελικό παχύ lamination, αλλά είναι ζόρι γιατί πρέπει να έχεις και κάποιο τρόπο να κάνεις bend το MDF στις σωστές καμπύλες χωρίς να σπάσει (μηχάνημα ατμού δηλαδή). Μπορεί να γίνει και με πλαστικό, αλλά πού να βρεις φύλλα χοντρού πλαστικού;

Aluminum sheets all the way (ή αγοράζεις έτοιμο το seatback και το seatpan από το viperpits, κάποιος εκεί τα κατασκευάζει από πλαστικό σε καλούπι)
heli-division

ok sugar ευχαριστώ αυτό είχα σκεφτεί και εγώ για ψιλό "λαμαρινακι" ώστε να μπορεί να ακολουθήσει το ξύλο αλλα ήθελα και τι γνώμη από ένα πιο expert

όπως είδες αγόρασα και σεγα αλλα δεν είχε τον bosch που που ήθελα και πήρα black&decker
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

heli-division έγραψε:όπως είδες αγόρασα και σεγα αλλα δεν είχε τον bosch που που ήθελα και πήρα black&decker
Το παρατήρησα!

Μια χαρά το B&D... εγώ να φανταστείς τη μισή δουλειά την έκανα με σέγα ξεφτιλοτιμής 15€ από Carrefour, μέχρι που τα έφτυσαν τα καρβουνάκια στο μοτέρ (και δεν είχε ανταλλακτικά). Την είχα όμως καιρό και είχα κάνει πολλές δουλειές με αυτήν.

Τελικά πήρα μια λίγο καλύτερη, αλλά όχι και εκπληκτικά καλύτερη. Είναι όμως σχετικά γνωστής μάρκας, βολική, με πολλές ρυθμίσεις, καλύτερη ποιότητα κατασκευής και έχει και ανταλλακτικά καρβουνάκια... ;)

Πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι επίσης και ένας router (φρέζα χειρός). Είναι αρκετά ακριβοί σε σχέση με μια σέγα ή ένα τρυπάνι, αλλά εξαιρετικά χρήσιμοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις κόκπιτ χωρίς router.
heli-division

έχει ένας φίλος router που μπορώ να το χρησιμοποιήσω οποτε θέλω!!για την καρεκλα δεν ξέρω αν χρειάζεται κάπου το router, για το pit δεν ξέρω αν κάνω το alma να φτιάξω pit θα σου πω
heli-division

update

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

στην τελευταία φωτό αυτά που είναι σαν αυγουλάκια και έκανα με το χέρι εξού και το όμορφο ισόπλευρο κόψιμο θα τα σχεδιάσω στο pc και θα τα κόψω ξανά
Εικόνα
heli-division

up

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

ΟΛΕΕΕΕΕΕΕεεεεεεεεεε
e-HAF Admin
heli-division

τελικά για την πλάτη σκέφτηκα! επειδή έχω δυο κλήσης και η λαμαρίνα δεν θα ακολουθήσει και τις 2 αλλα μονο την κυματιστή από πάνω έως κάτω. θα βάλω afro πολυουρεθάνης και αφού φουσκώσει θα τον κόψω και θα τον τρίψω ώστε να έρθει εκεί που θέλω

Εικόνα εδώ το χαρτόνι κάνει χρέη στόπερ για να μην γεμίσει όλη η πλάτη αλλα μονο 2-3 πόντοι

αφού γεμίσω με άfρo θα πέσει αυτό από πάνω και θα ακουμπήσω την πλάτη μου να πάρει όσο το περισσότερο καλύτερο σχήμα εξ αρχής Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

αυτή η αντηρίδα είναι αλουμινένια και θα την βάλουμε στην μέση για ενίσχυση μιας και χαρτόνι μπορεί να μην αντέξει

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα στην υγρασία ο αφρός συμπεριφέρεται καλύτερα δηλαδή στεγνώνει πιο γρήγορα φουσκώνει πιο γρήγορα

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Thor
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από Thor »

δώσε δώσε 8)
PREDATOR

Δημοσίευση από PREDATOR »

Ωραίος ο helli!!!!!
''TRAIN AS YOU WILL FIGHT''
HAF
MicaGR

Δημοσίευση από MicaGR »

Ωραίος... Keep Up The Good Work ;)

Εικόνα

"Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες"
heli-division

έχουμε πάει στο κομμάτι του (πάτου) και αυτό πολυουρεθάνη + τα μαξιλαράκια που θα μπούν από πάνω

Εικόνα

Εικόνα

έβαλα ένα χαρτόνι για τα νεκρά σημεία και μερικές ενίσχυσης για να μην "κωλοκατσο" καμια μέρα στο πάτωμα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

και υποτίθεται ρουλεμάν για την ομαλή ολίσθηση σε περίπτωση ejection μπορεί να βάλω αληθινά

Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

μου'ρθε μια φλασιά που έχει να κάνει με τον αφρό....

φαντάζομαι πως αυτό μετά δεν θα λύνει σωστά ;

(κατάλαβες τι εννοώ)
e-HAF Admin
heli-division

σωστά
Εικόνα
Απάντηση