για σήμερα τελειώσαμε αύριο πάλι!!! έχετε καμια ιδέα πως να κάνω τον πάτο που θα κάθομαι και την πλάτη
F-16 Seat Aces II κατασκευή
Συντονιστής: Διαχείριση
Αυτό μάλλον εννοούσε ο ποιητής με το "to be continued"...heli-division έγραψε:έχετε καμια ιδέα πως να κάνω τον πάτο που θα κάθομαι και την πλάτη
Αυτά τα δύο θα τα κάνεις με φύλλο αλουμινίου ώστε να πάρουν τα σωστά contours του καθίσματος.
Θα μπορούσε να γίνει και με πολλά φύλλα λεπτού MDF (3mm) τοποθετημένα ένα-ένα σε ένα τελικό παχύ lamination, αλλά είναι ζόρι γιατί πρέπει να έχεις και κάποιο τρόπο να κάνεις bend το MDF στις σωστές καμπύλες χωρίς να σπάσει (μηχάνημα ατμού δηλαδή). Μπορεί να γίνει και με πλαστικό, αλλά πού να βρεις φύλλα χοντρού πλαστικού;
Aluminum sheets all the way (ή αγοράζεις έτοιμο το seatback και το seatpan από το viperpits, κάποιος εκεί τα κατασκευάζει από πλαστικό σε καλούπι)
-
heli-division
Το παρατήρησα!heli-division έγραψε:όπως είδες αγόρασα και σεγα αλλα δεν είχε τον bosch που που ήθελα και πήρα black&decker
Μια χαρά το B&D... εγώ να φανταστείς τη μισή δουλειά την έκανα με σέγα ξεφτιλοτιμής 15€ από Carrefour, μέχρι που τα έφτυσαν τα καρβουνάκια στο μοτέρ (και δεν είχε ανταλλακτικά). Την είχα όμως καιρό και είχα κάνει πολλές δουλειές με αυτήν.
Τελικά πήρα μια λίγο καλύτερη, αλλά όχι και εκπληκτικά καλύτερη. Είναι όμως σχετικά γνωστής μάρκας, βολική, με πολλές ρυθμίσεις, καλύτερη ποιότητα κατασκευής και έχει και ανταλλακτικά καρβουνάκια...
Πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι επίσης και ένας router (φρέζα χειρός). Είναι αρκετά ακριβοί σε σχέση με μια σέγα ή ένα τρυπάνι, αλλά εξαιρετικά χρήσιμοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξεις κόκπιτ χωρίς router.
-
heli-division
-
heli-division
-
heli-division
τελικά για την πλάτη σκέφτηκα! επειδή έχω δυο κλήσης και η λαμαρίνα δεν θα ακολουθήσει και τις 2 αλλα μονο την κυματιστή από πάνω έως κάτω. θα βάλω afro πολυουρεθάνης και αφού φουσκώσει θα τον κόψω και θα τον τρίψω ώστε να έρθει εκεί που θέλω
εδώ το χαρτόνι κάνει χρέη στόπερ για να μην γεμίσει όλη η πλάτη αλλα μονο 2-3 πόντοι
αφού γεμίσω με άfρo θα πέσει αυτό από πάνω και θα ακουμπήσω την πλάτη μου να πάρει όσο το περισσότερο καλύτερο σχήμα εξ αρχής

αυτή η αντηρίδα είναι αλουμινένια και θα την βάλουμε στην μέση για ενίσχυση μιας και χαρτόνι μπορεί να μην αντέξει

στην υγρασία ο αφρός συμπεριφέρεται καλύτερα δηλαδή στεγνώνει πιο γρήγορα φουσκώνει πιο γρήγορα

αφού γεμίσω με άfρo θα πέσει αυτό από πάνω και θα ακουμπήσω την πλάτη μου να πάρει όσο το περισσότερο καλύτερο σχήμα εξ αρχής
αυτή η αντηρίδα είναι αλουμινένια και θα την βάλουμε στην μέση για ενίσχυση μιας και χαρτόνι μπορεί να μην αντέξει

-
heli-division