H Tellas μέλος πλέον του ισχυρού ομίλου της WIND

Κεντρικό σημείο επικοινωνίας μελών

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

H Tellas μέλος πλέον του ισχυρού ομίλου της WIND

Δημοσίευση από Anzac »

Επίσημη πρεμιέρα ως μέλος του Ομίλου της WIND έκανε σήμερα η Tellas παρουσιάζοντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ το νέο της πρόσωπο, καθώς και τη στρατηγική της, ώστε να καταστεί κορυφαίος πάροχος στην εγχώρια αγορά ευρυζωνικών υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας και Internet.

Όπως τόνισε ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, Πρόεδρος της Tellas και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς:

«Ως θυγατρική της WIND Ελλάς, η Tellas κάνει το επόμενο βήμα με τη σιγουριά και τη στήριξη ενός από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στον κόσμο, της Weather Investments»

Η Tellas αλλάζει πρόσωπο, μεγαλώνει και έρχεται πιο κοντά στους καταναλωτές με νέα προϊόντα σταθερής τηλεφωνίας και γρήγορου Internet, σε συνδυασμό ακόμα και με κινητή τηλεφωνία.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tellas κ. Κωνσταντίνο Πριγκιπάκη: «Ερχόμαστε πιο κοντά στους καταναλωτές μέσα από τα 400 καταστήματα WIND ανά την Ελλάδα, ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων συνεργατών που θα δώσει νέα ώθηση στην Tellas και αποτελεί στρατηγικό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα. Η Tellas φέρνει την ευρυζωνικότητα πιο κοντά σε όλους τους Έλληνες, εύκολα, αξιόπιστα, φιλικά και κυρίως οικονομικά, χωρίς πάγιο ΟΤΕ ή άλλες χρεώσεις-.» δήλωσε, συνεχίζοντας:

«Μέχρι το τέλος Ιουνίου και ξεκινώντας τις επόμενες μέρες, θα παρουσιάσουμε 5 νέες προσφορές με ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές και με νέα ταχύτερη πρόσβαση στα 24 mbps από 12mbps σήμερα».

Τα 400 καταστήματα WIND θα διαθέτουν από σήμερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Tellas σε όλη την Ελλάδα, με εξειδικευμένους πωλητές που θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις προσφορές της Tellas στην ευρυζωνική σταθερή τηλεφωνία και το Internet. Παράλληλα και η WIND θα προσφέρει νέα πακέτα σύγκλισης κινητής τηλεφωνίας με ευρυζωνική σταθερή τηλεφωνία και Internet από την Tellas.

Χάρη στις συνεχείς επενδύσεις της, η Tellas καθημερινά ενισχύει τις υποδομές για την ευρυζωνική πρόσβαση, αλλά και δημιουργεί νέες καινοτόμες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για το 2008 προβλέπει ότι οι επενδύσεις για το δίκτυο θα ξεπεράσουν τα € 70 εκατ. με κύριους άξονες το LLU και τις απαραίτητες υποδομές για επέκταση και επαύξηση της χωρητικότητας του δικτύου κορμού, το έργο της ΚτΠ στη περιφέρεια και τις νέες υπηρεσίες.

Το εθνικό δίκτυο κορμού οπτικών ινών της Tellas, χωρητικότητας σήμερα 2,5 Gbps αναβαθμίζεται ήδη και θα έχει φθάσει στο τέλος του έτους στα 10 Gbps. Σε συνδυασμό με τα Μητροπολιτικά Δίκτυα οπτικών ινών, περισσότερα από 1800 χλμ. δικτύου της Tellas έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία καλύπτοντας σήμερα 30 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και τις αστικές περιοχές της Αττικής, με πλάνα μελλοντικής επέκτασης σε συνολικά 2200 χιλιόμετρα σε εθνικό επίπεδο. Μέσα στο 2008 θα προστεθούν και άλλες 36 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με κέντρα LLU καλύπτοντας όλες τις πρωτεύουσες νομών αλλά και άλλα σημαντικά αστικά κέντρα νομών της περιφέρειας.

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής αγοράς στην Ελλάδα και το ρόλο της Tellas, ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, Πρόεδρος της Tellas και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, επεσήμανε:

«Η χαμηλή διείσδυση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας καθιστά την αγορά αυτή ιδιαίτερα ελκυστική. Οι εταιρείες που σήμερα φιλοδοξούν να διαδραματίσουν ρόλο στο νέο αυτό τηλεπικοινωνιακό τοπίο είναι αρκετές. Ωστόσο, λίγες έχουν τα εχέγγυα για να προσφέρουν στους καταναλωτές ανταγωνιστικά, αξιόπιστα προϊόντα και υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Απαιτούνται σημαντικές κεφαλαιακές δαπάνες που μόνο οι εδραιωμένοι και χρηματοοικονομικά ισχυροί παίκτες θα μπορέσουν να καλύψουν. Απαιτείται οργάνωση και τεχνογνωσία που μόνο μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί όμιλοι διαθέτουν».

Στο τοπίο αυτό η Tellas ως μέλος του Ομίλου της WIND Ελλάς θα διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Tellas με την υποστήριξη των μετόχων της είναι ένας στιβαρός φορέας, που προσφέρει στην πράξη και όχι ονομαστικά, αξιόπιστα ευρυζωνικά. προϊόντα και υπηρεσίες».

Ο κ. Σ. Κομινάκης παρουσίασε και τις αναπτυξιακές προοπτικές του Ομίλου της WIND Ελλάς:

«Διαβλέπουμε ότι στην κινητή τηλεφωνία η ανάπτυξη για τη WIND, όπως και για όλους τους παρόχους θα έρθει κυρίως μέσα από την αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών. Τα δεδομένα είναι διαφορετικά στις ευρυζωνικές υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Internet. Η ανάπτυξη για την Tellas θα έρθει μέσα από την αύξηση του μεριδίου αγοράς της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας στο τέλος της φετινής χρονιάς η Tellas θα έχει περίπου το 11% της εγχώριας αγοράς πλήρως απελευθερωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών και το ποσοστό θα αυξηθεί σημαντικά σε βάθος 3ετίας. Σε επίπεδο ομίλου, η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη σύγκλιση υπηρεσιών σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και broadband σε όλα τα επίπεδα όχι μόνο σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και δικτύων και συσκευών.

Ο Όμιλος της WIND προσφέρει ήδη τις πρώτες υπηρεσίες σύγκλισης και πολύ σύντομα θα παρουσιάσει νέες προτάσεις στους καταναλωτές. Η εδραιωμένη θέση της WIND στην κινητή τηλεφωνία και οι προοπτικές ανάπτυξης της Tellas στη σταθερή τηλεφωνία και το γρήγορο Ίντερνετ μας οδηγούν να θέσουμε έναν φιλόδοξο στόχο.

Στόχος μας να αποτελέσουμε τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στη χώρα μετά τον ΟΤΕ».

Δελτίο Τύπου Tellas
http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=123880
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Και ερωτώ εγώ τώρα.....η γραμμή μου έχει Line attenuation ~40db, και η ταχύτητα που πιάνω είναι 8ΜΒ.

Αν πάνε τις συνδέσεις μέχρι τα 24, θα αλλάξει τίποτα για εμένα και μερικές άλλες εκατοντάδες χρήστες ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anzac την 14 Μάιος 2008, 08:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
e-HAF Admin
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

Μην βιασεσε ασε να βγαλουν υπηρεσιες για να συγκρινεις και να δεις τι σου δινουν.
Εικόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

δεν βιάζομαι, ακαδημαϊκή ερώτηση κάνω ;)
e-HAF Admin
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

Καλα κανεις, ετσι για να λεμε κατι. :wink:
Εικόνα

raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Anzac έγραψε:Και ερωτώ εγώ τώρα.....η γραμμή μου έχει Line attenuation ~40db, και η ταχύτητα που πιάνω είναι 8ΜΒ.

Αν πάνε τις συνδέσεις μέχρι τα 24, θα αλλάξει τίποτα για εμένα και μερικές άλλες εκατοντάδες χρήστες ;

Όχι φίλε.. Και θα σου έχουν την ονομαστική σύνδεση στα 24.. Και θα πληρώνεις για τα 24.. Και θα παίζεις με 8.. :evil:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Φαντάζομαι πάντως πως η απάντηση είναι ΟΧΙ.

40db έχω τώρα, 40db θα έχω και μετά.
Τουτέστην 8Mbit έχω τώρα, 8 θα έχω και μετά!
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

raptor έγραψε:
Όχι φίλε.. Και θα σου έχουν την ονομαστική σύνδεση στα 24.. Και θα πληρώνεις για τα 24.. Και θα παίζεις με 8.. :evil:
απο ότι κατάλαβα οι τιμές θα πέσουν και άλλο, απλά εγώ δεν θα μπορώ να έχω 24
e-HAF Admin
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Anzac έγραψε:
raptor έγραψε:

Το θέμα δεν είναι ούτε τί (μπορεί ή διαφημίζει οτι μπορεί) να σου προσφέρει ο κάθε πάροχος. Το θέμα είναι 1. πόσο μακριά είσαι απο το dslam της περιοχής σου και 2. η ποιότητα του χαλκού για αυτή την απόσταση, δηλ απο το κέντρο του ΟΤΕ εως το τηλεφωνό σου. Όσο ποιο μακριά είσαι τόσο πέφτει η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να φτάσεις, αντίστοιχα αν η ποιότητα του χαλκού είναι χάλια μπορεί να παίζεις και με 1 Mbps..

Έχω συναδέλφους με 24άρες γραμμές που είναι ο ένας 100 μέτρα απο το κουτί αλλά επειδή είναι παλιά περιοχή/εγκατάσταση και ο χαλκός που τον συνδέει έχει ημερομηνία κατασκευής 1967 οπότε φτάνει το 1 Mbps, ενώ ο άλλος είναι 1200 μέτρα με καινούργια γραμμή χαλκού και φτάνει τα 22..

Δυστυχώς για τον τελικό χρήστη - ιδιώτη, αν αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα θα τραβηχτεί πάρα πολύ καιρό μέχρι να μάθει απλά ποιό είναι το πρόβλημα.. Και ο πάροχος δεν είναι τόσο "flexible" πάντα στο να σου μειώσει τη χρέωση σύμφωνα με την ταχύτητα που μπορείς να παίξεις χωρίς πρόβλημα, χωρίς να πέφτει το link σου ανα 10 λεπτά η να χάνεις πακέτα. Άν του κάνεις σύνδεση για 24, θα του πληρώνεις για 24, άσχετα αν παίζεις στα 8. Και αν θές να φύγεις έχει μεριμνήσει να βάλει κάτι πολύυυυ μικρά γραμματάκια που λένε οτι πρέπει να του καταβάλεις ένα τέλος αποσύνδεσης, επιστροφής εξοπλισμού, άσε που σε κρατάει και για κάποιο χρονικό διάστημα.. Δεν σημαίνει οτι επειδή το ζήτησες τώρα αύριο θα σε έχει αποδεσμεύσει και θα είσαι ελεύθερος να πάς σε άλλο πάροχο..

Τα βλέπω απο πρώτο χέρι κάθε μέρα.. :evil: :roll:

Πληροφοριακά, η Βόρειος Κορέα είναι ΟΛΗ χτισμένη πάνω σε δίκτυο οπτικών ινών.. Δεν μπορείς να χτίσεις οικοδομή, σπίτι, ουρανοξύστη τίποτα αν δεν έχεις κάνει μελέτη και εγκαταστήσεις υποδομή για να συνδεθείς στο δίκτυο οπτικών ινών. ΌΛΟΙ έχουν ταχύτητες 76άρες, το 80% του πληθυσμού χρησιμοποιούν internet..

Και σκεφτόμαστε Κορέα και λέμε.. καλά, αυτοί πρέπει να είναι υποανάπτυκτοι η το πολύ αναπτυσσόμενοι.. Εδώ στο Ελλάdα είμαστε Ελλάdα.. (αφού δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το "μπουρδέλο" πλέον..)
Εικόνα
Cannon

Δημοσίευση από Cannon »

Αααααααχχχ.... Υπομονή 2-3 χρονάκια ακόμα.... Το FTTH (Fiber To The Home) πλησιάζει.... Δεν είναι πλέον ουτοπία, ακόμα και για την Ελλαδίτσα μας... :) :wink: :twisted:
Κωνσταντίνος "Cannon" Οικονομίδης - SW4NLS
Εικόνα
anka
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από anka »

Cannon έγραψε:Αααααααχχχ.... Υπομονή 2-3 χρονάκια ακόμα.... Το FTTH (Fiber To The Home) πλησιάζει.... Δεν είναι πλέον ουτοπία, ακόμα και για την Ελλαδίτσα μας... :) :wink: :twisted:
Μακάρι Κώστα.... Θυμάμαι μάλιστα εσένα να μας το αναφέρεις στην συνάντηση που είχαμε για την κοπή της πίτας του 2007 όπως επίσης και για το γεγονός ότι τα δίκτυα αυτά θα αποδοθούν στους οικείους ΟΤΑ και από αυτούς ο δημότης θα αποκτά πρόσβαση στο διαδίκτυο
FLY LOW - HIT HARD
Cannon

Δημοσίευση από Cannon »

anka έγραψε:
Cannon έγραψε:Αααααααχχχ.... Υπομονή 2-3 χρονάκια ακόμα.... Το FTTH (Fiber To The Home) πλησιάζει.... Δεν είναι πλέον ουτοπία, ακόμα και για την Ελλαδίτσα μας... :) :wink: :twisted:
Μακάρι Κώστα.... Θυμάμαι μάλιστα εσένα να μας το αναφέρεις στην συνάντηση που είχαμε για την κοπή της πίτας του 2007 όπως επίσης και για το γεγονός ότι τα δίκτυα αυτά θα αποδοθούν στους οικείους ΟΤΑ και από αυτούς ο δημότης θα αποκτά πρόσβαση στο διαδίκτυο
Σωστά!
Μιλώντας για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ήδη το πρώτο Δημοτικό Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών στην Ελλάδα παραδόθηκε από τον ανάδοχο (Ericsson) στον Δήμο Τρικκαίων πρόσφατα.
Το Παν/μιο Θεσσαλίας (Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής) είναι ο ΣΤΥ (Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης) σε αυτό το έργο, καθώς και σε 7 ακόμα δήμους (Λάρισα, Βόλο, Νέα Ιωνία, Καρδίτσα, Φάρσαλα, Γιάννουλη, Καλαμπάκα).
Κάποτε (πρίν 1-2 χρόνια) κάνανε "αστεράκια" τα μάτια μας σχεδιάζοντας στο AutoCAD οπτικές οδεύσεις στα πολεοδομικά συγκροτήματα και συντάσσοντας προδιαγραφές. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, γίναν οι διεθνείς διαγωνισμοί από τους Δήμους και αυτό τον καιρό υλοποιούνται τα έργα.

Σε 2-3 χρόνια περιμένουμε να δούμε ωραίες εξελίξεις, και πραγματικά καλές ευρυζωνικές υπηρεσίες... ακόμα και στα σπίτια μας... :wink:
Εικόνα
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

raptor έγραψε:
Anzac έγραψε:
raptor έγραψε:

Το θέμα δεν είναι ούτε τί (μπορεί ή διαφημίζει οτι μπορεί) να σου προσφέρει ο κάθε πάροχος. Το θέμα είναι 1. πόσο μακριά είσαι απο το dslam της περιοχής σου και 2. η ποιότητα του χαλκού για αυτή την απόσταση, δηλ απο το κέντρο του ΟΤΕ εως το τηλεφωνό σου. Όσο ποιο μακριά είσαι τόσο πέφτει η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να φτάσεις, αντίστοιχα αν η ποιότητα του χαλκού είναι χάλια μπορεί να παίζεις και με 1 Mbps..

Έχω συναδέλφους με 24άρες γραμμές που είναι ο ένας 100 μέτρα απο το κουτί αλλά επειδή είναι παλιά περιοχή/εγκατάσταση και ο χαλκός που τον συνδέει έχει ημερομηνία κατασκευής 1967 οπότε φτάνει το 1 Mbps, ενώ ο άλλος είναι 1200 μέτρα με καινούργια γραμμή χαλκού και φτάνει τα 22..

Δυστυχώς για τον τελικό χρήστη - ιδιώτη, αν αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα θα τραβηχτεί πάρα πολύ καιρό μέχρι να μάθει απλά ποιό είναι το πρόβλημα.. Και ο πάροχος δεν είναι τόσο "flexible" πάντα στο να σου μειώσει τη χρέωση σύμφωνα με την ταχύτητα που μπορείς να παίξεις χωρίς πρόβλημα, χωρίς να πέφτει το link σου ανα 10 λεπτά η να χάνεις πακέτα. Άν του κάνεις σύνδεση για 24, θα του πληρώνεις για 24, άσχετα αν παίζεις στα 8. Και αν θές να φύγεις έχει μεριμνήσει να βάλει κάτι πολύυυυ μικρά γραμματάκια που λένε οτι πρέπει να του καταβάλεις ένα τέλος αποσύνδεσης, επιστροφής εξοπλισμού, άσε που σε κρατάει και για κάποιο χρονικό διάστημα.. Δεν σημαίνει οτι επειδή το ζήτησες τώρα αύριο θα σε έχει αποδεσμεύσει και θα είσαι ελεύθερος να πάς σε άλλο πάροχο..

Τα βλέπω απο πρώτο χέρι κάθε μέρα.. :evil: :roll:

Πληροφοριακά, η Βόρειος Κορέα είναι ΟΛΗ χτισμένη πάνω σε δίκτυο οπτικών ινών.. Δεν μπορείς να χτίσεις οικοδομή, σπίτι, ουρανοξύστη τίποτα αν δεν έχεις κάνει μελέτη και εγκαταστήσεις υποδομή για να συνδεθείς στο δίκτυο οπτικών ινών. ΌΛΟΙ έχουν ταχύτητες 76άρες, το 80% του πληθυσμού χρησιμοποιούν internet..

Και σκεφτόμαστε Κορέα και λέμε.. καλά, αυτοί πρέπει να είναι υποανάπτυκτοι η το πολύ αναπτυσσόμενοι.. Εδώ στο Ελλάdα είμαστε Ελλάdα.. (αφού δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το "μπουρδέλο" πλέον..)

Πολυ καυστικό σε βλέπω σήμερα. :lol:
Εικόνα

raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Rambo έγραψε: Πολυ καυστικό σε βλέπω σήμερα. :lol:

Κάποτε, σαν ιδιώτης και εγώ τα ίδια τράβαγα.. Και εγώ προσπαθούσα να κάνω online flights τότε που είχα χρόνο.. Τότε που βγήκαν τα προβλήματα με τα packet loses των DSL.. Τώρα είναι διαφορετικά, έχω άποψη για όλους μέχρι και σε προσωπικό επίπεδο, και το ωραίο είναι οτι δεν μπορούν να κάνουν ότι κάνουν στους ιδιώτες.. Αλλά τώρα βλέπω πραγματικά τί είναι και τι μπορούν να κάνουν απο όσα λένε.. Και το θέμα είναι απλά κοροιδία, στο σύνολο του προβλήματος.. Δεν είναι μόνο η ποιότητα του χαλκού, ούτε τα διαθέσιμα dslam και οι αποστάσεις, ούτε και η πολλές φορές ασχετοσύνη και χαζομάρα του τελικού χρήστη, είναι και η χρησιμοποιούμενη τεχνολογία, τα άτομα που τι χρησιμοποιούν, τα άτομα που σου κάνουν support.. ο "τεχνικός" της "γενιάς των 700 ευρώ" που το μόνο που κάνει είναι να ακολουθεί κατα γράμμα ένα scriptάκι για το troubleshooting γιατί προσλήφθηκε πριν 3 μέρες και δεν έχει κανένα training η εμπειρία..

Cannon, είμαι περίεργος μετά ο κάθε δήμος/κοινότητα που θα είναι "υπεύθυνος" για το έργο, όταν θα κάνει νέα έργα/ανασκαφές κτλ κτλ και θα έχει προσλάβει τον χ ψ ω Αλβανό για την υπεργολαβία αν θα ξέρει / έχει ενημερώσει / θυμάτε πού είναι και απο που περνάνε οι οπτικές ίνες και αν βρεί με τον εκσκαφέα ένα εμπόδιο στο σκάψιμο αν θα το τραβήξει γιατί θα το νομίζει το Αλβανό.. ρίζα δέντρου..
Εικόνα
Cannon

Δημοσίευση από Cannon »

raptor έγραψε:Cannon, είμαι περίεργος μετά ο κάθε δήμος/κοινότητα που θα είναι "υπεύθυνος" για το έργο, όταν θα κάνει νέα έργα/ανασκαφές κτλ κτλ και θα έχει προσλάβει τον χ ψ ω Αλβανό για την υπεργολαβία αν θα ξέρει / έχει ενημερώσει / θυμάτε πού είναι και απο που περνάνε οι οπτικές ίνες και αν βρεί με τον εκσκαφέα ένα εμπόδιο στο σκάψιμο αν θα το τραβήξει γιατί θα το νομίζει το Αλβανό.. ρίζα δέντρου..
Έχει προβλεφθεί αντιμετώπιση σε τέτοια θέματα... Don't worry... :wink:
Εικόνα
Απάντηση