«3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Flight Simmers»
-
Επισκέπτης
«3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Flight Simmers»
Πρόσκληση
To Ελληνικό Εικονικό Κέντρο Ελέγχου Περιοχής, (Hellenic Virtual Area Control Center) σας προσκαλεί στο «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Flight Simmers», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2004, από τις 11:00 – 23:00, στην αίθουσα «Ευρώπη» του ξενοδοχείου President (Λ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι) με την ευγενική χορηγία της Hellas On Line.
Όσοι επιθυμείτε να παρευρεθείτε, (η είσοδος είναι ελεύθερη) στείλτε ένα mail εδώ , με θέμα "3ο Πανελλήνιο συνέδριο Fsimmers" προκειμένου να γίνει σωστός προγραμματισμός. Στο mail παρακαλείσθε να συμπεριλάβετε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας και σε περίπτωση που πετάτε on-line, το σύνηθες callsign σας.
Περισσότερες πληροφορίες σύντομα μέσω του site του HvACC
Νίκος Χριστόπουλος
HvACC Director
nchris@ath.forthnet.gr
------------------------
Email gia na dhlwsete symmetoxh :
pneumakithiki@yahoo.gr
Epishs:
Νίκος Χριστόπουλος
HvACC Director
nchris@ath.forthnet.gr
To Ελληνικό Εικονικό Κέντρο Ελέγχου Περιοχής, (Hellenic Virtual Area Control Center) σας προσκαλεί στο «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Flight Simmers», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2004, από τις 11:00 – 23:00, στην αίθουσα «Ευρώπη» του ξενοδοχείου President (Λ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι) με την ευγενική χορηγία της Hellas On Line.
Όσοι επιθυμείτε να παρευρεθείτε, (η είσοδος είναι ελεύθερη) στείλτε ένα mail εδώ , με θέμα "3ο Πανελλήνιο συνέδριο Fsimmers" προκειμένου να γίνει σωστός προγραμματισμός. Στο mail παρακαλείσθε να συμπεριλάβετε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας και σε περίπτωση που πετάτε on-line, το σύνηθες callsign σας.
Νίκος Χριστόπουλος
HvACC Director
nchris@ath.forthnet.gr
------------------------
pneumakithiki@yahoo.gr
Epishs:
Νίκος Χριστόπουλος
HvACC Director
nchris@ath.forthnet.gr
Πέρυσι στο συνέδριο είχα συμμετάσχει διότι είμαι μέλος στο HvACC και πετώ όποτε μπορώ και on-line με MFS (μπλιάχ θα πουν μερικοί)
Όταν τελείωσε το συνέδριο πήγα κατ΄ευθείαν στον Ερυθρό Σταυρό....Δεν μπορούσα να μαζέψω το σαγόνι μου με αυτά που είχα δει!!!!! ΤΕΛΕΙΑ παιδιά.Πολύ καλή οργάνωση και θα δείτε τα πάντα. Ήταν και ο DeathDealer εκεί πέρυσι.
Μερικά από πέρυσι είναι τα εξής:
Παρουσίαση από πραγματικό Ελεγκτή Εναέριας Κυκλοφορίας του Ελ.Βενιζέλου
Παρουσίαση από Πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας!!!!! (C-130) σωτά διαβάζετε...για ραδιοναυτιλία αν δεν κάνω λάθος
Παρουσίαση από Πιλότο της Ο.Α υποδειγματικής on-line πτήσης από Βενιζέλο LGAV-Fumicino Rome LIRF σε κατάσταση λίγο μετά την απογείωση προβλήματος και αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα LGKR.Επιστροφή μετά στην Αθήνα για CAT II...νομίζω προσγείωση με ορατότητα αρκετά χαμηλή.
Παρουσίαση για τις ιδιωτικές πτήσεις στην Ελλάδα....αν το λεώ σωστά.
Νομίζω καλόν είναι όσοι δεν είναι μέλη ή δεν πετάνε on-line με MFS στη συμμετοχή να δηλωθεί ότι είμαστε από e-HAF γιατί κάποιοι έως αρκετοί από τα παιδιά εκεί μας γνωρίζουν.Και γιατί όχι να ανακοινωθεί ότι "σήμερα το συνέδριο τιμά με την παρουσία τους και η e-HAF...
Ελπίζω κάποιους να μας δούμε εκεί...
Όταν τελείωσε το συνέδριο πήγα κατ΄ευθείαν στον Ερυθρό Σταυρό....Δεν μπορούσα να μαζέψω το σαγόνι μου με αυτά που είχα δει!!!!! ΤΕΛΕΙΑ παιδιά.Πολύ καλή οργάνωση και θα δείτε τα πάντα. Ήταν και ο DeathDealer εκεί πέρυσι.
Παρουσίαση από Πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας!!!!! (C-130) σωτά διαβάζετε...για ραδιοναυτιλία αν δεν κάνω λάθος
Παρουσίαση από Πιλότο της Ο.Α υποδειγματικής on-line πτήσης από Βενιζέλο LGAV-Fumicino Rome LIRF σε κατάσταση λίγο μετά την απογείωση προβλήματος και αναγκαστική προσγείωση στην Κέρκυρα LGKR.Επιστροφή μετά στην Αθήνα για CAT II...νομίζω προσγείωση με ορατότητα αρκετά χαμηλή.
Νομίζω καλόν είναι όσοι δεν είναι μέλη ή δεν πετάνε on-line με MFS στη συμμετοχή να δηλωθεί ότι είμαστε από e-HAF γιατί κάποιοι έως αρκετοί από τα παιδιά εκεί μας γνωρίζουν.Και γιατί όχι να ανακοινωθεί ότι "σήμερα το συνέδριο τιμά με την παρουσία τους και η e-HAF...
Armada ή απλά....Γεώργιος...

Mystic_J όταν ξεμείνεις από πυραύλους κάτσε στον αέρα και πάτα fire συνέχεια....κι άμα προσγειωθείς σφύρα μου κλέφτικα μετά....
Είπαμε: η απογείωση προαιρετική η προσγείωση υποχρεωτική είτε μεταφέρεις GBU, Maverick κ.λ.π. είτε μεταφέρεις ανθρωπάκια (ψυχούλες)!
Mystic_J θα τα πούμε στον αέρα

Είπαμε: η απογείωση προαιρετική η προσγείωση υποχρεωτική είτε μεταφέρεις GBU, Maverick κ.λ.π. είτε μεταφέρεις ανθρωπάκια (ψυχούλες)!
Mystic_J θα τα πούμε στον αέρα

aha!!!Armada έγραψε:Πέρυσι στο συνέδριο είχα συμμετάσχει διότι είμαι μέλος στο HvACC και πετώ όποτε μπορώ και on-line με MFS (μπλιάχ θα πουν μερικοί)![]()
Νομίζω καλόν είναι όσοι δεν είναι μέλη ή δεν πετάνε on-line με MFS στη συμμετοχή να δηλωθεί ότι είμαστε από e-HAF γιατί κάποιοι έως αρκετοί από τα παιδιά εκεί μας γνωρίζουν.Και γιατί όχι να ανακοινωθεί ότι "σήμερα το συνέδριο τιμά με την παρουσία τους και η e-HAF...![]()
epeidi se kovo enimeromeno
pes kai sta paidia ti einai ta CAT I, II kai III stin politiki aeroporia
e-HAF Admin
Ego dilosa simetoxi paidesraptor έγραψε:Opou paei o arxhgos akolouthame!!!!!....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Timo an einai kanonizoume, an den mou allaksei kati teleytaia stigmh mesa!...
PS: Isos an ftiaksoume kai kana e-haf promotion video na tous deiksoume... Tha koitakso an bro xrono na to balo protereothta...
tora an den iste sigouroi alla 50/50 ego pali tha pao
e-HAF Admin
Ειναι κατηγοριες ILS αναλογα με τον εξοπλισμο που εχει καθε Α/Δ και διαχωριζονται αναλογα με τα minima.Anzac έγραψε:pes kai sta paidia ti einai ta CAT I, II kai III stin politiki aeroporia
Και για οσους δεν ξερουν τα minima ειναι τα καιρικα ελαχιστα (υψος της βασης των νεφων σε ποδια και ορατοτητα σε μετρα) με τα οποια μπορεις να ερθεις για ενοργανη καθοδο και Π/Γ. Κατω απο αυτα απαγορευεται. Καθε Α/Δ αναλογα με τον εξοπλισμο του διαθετει και αλλα minima τα οποια αναφερονται στα AIP... (AIP=aeronaytical instrument procedures αν θυμαμαι καλα)
Και μιλωντας για ILS θα ηθελα να μου πει καποιος ποια στρατιωτικα Α/Δ διαθετουν ILS
(προς το παρων η Πρεβεζα μονο
Α και να μην ξεχασω ...
Επειδη κατι αναφερθηκε για Π/Γ και οπλα εγω θα θεσω εναν προβληματισμο... Ας πουμε οτι δεν σου τελειωνουν τα οπλα και εισαι φορτωμενος με βομβες τις οποιες δεν μπορεις να απορριψεις για καποιο λογο. Θα ηθελα πολυ να δω τι γινεται σε περιπτωση που θα αναψει το Master Caution και εισαι μεσα στα συννεφα για ενοργανη καθοδο
Περαστικα
8)
ILS διαθέτει και το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 111,30 IELF rwy 36 το οποίο ήταν δοκιμαστικό και δεν γνωρίζω τελικά αν ισχύει.
Όπως ειπώθηκε τα CAT I-II-III έχουν σχέση με τα minimums των κατηγοριών αυτών που διαθέτουν τα Α/Δ. Στην CAT II-III κατηγορία μιλάμε σχεδόν και για autoland όπου ο Αυτόματος πιλότος απενεργοποιείτε στο taxi.Ειδικά στην κατηγορία CAT III όπου καμιά φορά λόγω νέφωσης βλέπεις διάδρομο μετά το touchdown. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να διαθέτει την κατηγορία το Α/Δ. Τα minimums έχουν σχέση από πιο σημείο και μετά ο πιλότος θα πάρει το Α/φ στο χέρι για να κάνει touchdown. Μέχρι εκείνο το σημείο όμως το αεροσκάφος κατεβαίνει μόνο του στο ILS pattern και ας έχει και σύννεφα και ας μη βλέπεις τίποτα αρκεί μέχρι τα minimus να δεις διάδρομο.Αν όχι go arround διαδικασία.
Στην Ελλάδα ILS approaches έχουν ο Βενιζέλος, η Θεσσαλονίκη και η Ρόδος.Στο Βενιζέλο και CAT II νομίζω.
Στους χάρτες αναφέρονται επάνω πάντοτε αυτά τα minimums.Συνήθως σε CAT II minima έχουμε στα 100 fts. Μετά ο πιλότος στο χέρι.Αλλάζει όμως καμιά φορά.Πάντα με χάρτες.
Όπως ειπώθηκε τα CAT I-II-III έχουν σχέση με τα minimums των κατηγοριών αυτών που διαθέτουν τα Α/Δ. Στην CAT II-III κατηγορία μιλάμε σχεδόν και για autoland όπου ο Αυτόματος πιλότος απενεργοποιείτε στο taxi.Ειδικά στην κατηγορία CAT III όπου καμιά φορά λόγω νέφωσης βλέπεις διάδρομο μετά το touchdown. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να διαθέτει την κατηγορία το Α/Δ. Τα minimums έχουν σχέση από πιο σημείο και μετά ο πιλότος θα πάρει το Α/φ στο χέρι για να κάνει touchdown. Μέχρι εκείνο το σημείο όμως το αεροσκάφος κατεβαίνει μόνο του στο ILS pattern και ας έχει και σύννεφα και ας μη βλέπεις τίποτα αρκεί μέχρι τα minimus να δεις διάδρομο.Αν όχι go arround διαδικασία.
Στην Ελλάδα ILS approaches έχουν ο Βενιζέλος, η Θεσσαλονίκη και η Ρόδος.Στο Βενιζέλο και CAT II νομίζω.
Στους χάρτες αναφέρονται επάνω πάντοτε αυτά τα minimums.Συνήθως σε CAT II minima έχουμε στα 100 fts. Μετά ο πιλότος στο χέρι.Αλλάζει όμως καμιά φορά.Πάντα με χάρτες.

-
Baron-Rojo
Re: «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Flight Simmers»
re DDDeathdealer έγραψε:Πρόσκληση
Νίκος Χριστόπουλος
HvACC Director
nchris@ath.forthnet.gr
------------------------
pneumakithiki@yahoo.gr
Epishs:
Νίκος Χριστόπουλος
HvACC Director
nchris@ath.forthnet.gr
pou to vrikes afto to keimeno?