Το cockpit μου (Χάρος)
Συντονιστής: Διαχείριση
Χάρος έγραψε:Οκ, προχωράω με την κεντρική κονσόλα:
Πρέπει να αλλάξω τις ετικέτες σε μερικά κουμπιά και να καλωδιώσω...
Νικόλας
ΈΛΑΑΑ ΑΛΕΕΚΟΟΟΟ...
Καταρχάς αυτό το layout είναι για τα USAF F-16.. Τα δικά μας είναι διαφορετικά. Αλλά μάλλον αυτά θα πρέπει να βάλουμε λόγο Falcon4..
Κατά δεύτερον... Εσύ τις έφτιαξες τις θήκες?? Γιατί άν ναι θα πρέπει.. να φτιάξεις ακόμα ενα σετ για μένα που τα έχω τα έρμα και κάθονται μοναχούλια τους.. Θα μιλήσουμε σύντομα..
ΆΑΑ και τρίτον.. : ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ MFD ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣ!!!

Κοίτα, δε φτιάχνουμε στατικό μοντέλο, αν το layout της ΠΑ δεν παίζει με το Falcon θα κάνω υποχωρήσεις στο ρεαλισμό.raptor έγραψε: Καταρχάς αυτό το layout είναι για τα USAF F-16.. Τα δικά μας είναι διαφορετικά. Αλλά μάλλον αυτά θα πρέπει να βάλουμε λόγο Falcon4..
Εγώ τις έφτιαξα, αλλά με παίδεψαν. Μου σπάσανε τρυπάνια, χάλασα εξαρτήματα, μάχη έγινε. Δε μου πήγαινε τίποτα... Προς το παρόν δεν παίζει να τα ξανακάνω. Είδομεν...raptor έγραψε:Κατά δεύτερον... Εσύ τις έφτιαξες τις θήκες?? Γιατί άν ναι θα πρέπει.. να φτιάξεις ακόμα ενα σετ για μένα που τα έχω τα έρμα και κάθονται μοναχούλια τους.. Θα μιλήσουμε σύντομα..![]()
Περιμένω να μου έρθουν πράγματα αλλά το πράγμα προχωράει...raptor έγραψε:ΆΑΑ και τρίτον.. : ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ MFD ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣ!!!![]()
Νικόλας
Alexander έγραψε:Νίκο βλέπω κάποια πραγματάκια από τα πάνελ που δεν τα έχω ξαναδεί.
-->ML RST
-->AAA DEF (έχω υποψία ότι αυτό δείχνει στο RWR τα AAA, σωστά; )
-->RECORD (αυτό καταγράφει ολες τις παθητικές λήψεις σημάτων του RWR; )
-->Πάνω από το POWER ο ρόμβος. Τι είναι αυτό;
-->FUSE
Τα κουμπάκια είναι από Phantom, μόνο τα Power, Search, Mode, Sys Τest θα μείνουν, τα άλλα θα αλλαχτούν.Χάρος έγραψε: Πρέπει να αλλάξω τις ετικέτες σε μερικά κουμπιά και να καλωδιώσω...
Νικόλας
Το Fuse είναι ασφαλειοθήκη 3Ampere, στο αυθεντικό δεν γράφει τίποτα πάνω, μόνο 3Α ακριβώς από κάτω.
Νικόλας
Καλωδίωσα το TWP, αν και πρέπει να κάνω κάποιες διορθώσεις. Οι διαφάνειες στα κουμπιά θα αλλαχτούν, μερικές είναι ανάποδα γιατί γύρισα όλα τα κουμπιά ώστε οι επαφές να είναι από την ίδια μεριά.

Επίσης έκανα ένα πειραματάκι με την αλλαγή των διαφανειών

Νικόλας

Επίσης έκανα ένα πειραματάκι με την αλλαγή των διαφανειών

Νικόλας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikolas_A την 12 Ιαν 2008, 13:16, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Χάρος έγραψε:Καλωδίωσα το TWP, αν και πρέπει να κάνω κάποιες διορθώσεις. Οι διαφάνειες στα κουμπιά θα αλλαχτούν, μερικές είναι ανάποδα γιατί γύρισα όλα τα κουμπιά ώστε οι επαφές να είναι από την ίδια μεριά.
Ωραίος..
Μπορείς να μου πείς κάποιες λεπτομέρειες?? Είμαι και εγώ σε αυτό το στάδιο αλλά έχω κολλήσει κάπου.
1. Έχω τους ίδιους διακόπτες JayEl. Πώς έχεις κάνει την συνδεσμολογία απο πίσω?? Έχεις κάνα σχεδιάγραμμα?? Και το σημαντικότερο..! Σε τί βύσμα τους έχεις συνδέσει (LPT??) και αυτό πού θα συνδεθεί μετά??
2. Τους έχω τεστάρει και εκτός απο κάποιες καμμένες λάμπες σε 1-2 δουλεύουν κανονικά. Η ερώτηση είναι τί γίνεται όταν τους πιέζεις προς τα μέσα?? Πχ κάνουν reset και σβήνουν ή κάτι άλλο? Και αυτή την ιδιότητα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στο Falcon??
3. Στα πόσα volt τα δουλεύεις?? Εγώ τα έχω δοκιμάσει μέχρι και τα 24 πάντως και είναι οκ..
4. Μπορώ να βρώ τις λάμπες αυτές κάπου?? (πχ Κατουμάς??)
5. I am following u m8!! (Καλά, προσπαθώ έστω!!

Πίσω έχει έξι επαφές για τους διακόπτες (1-6) και πέντε για τα λαμπάκια (1-4,C).raptor έγραψε: Καλώς τον Πάνο!
1. Έχω τους ίδιους διακόπτες JayEl. Πώς έχεις κάνει την συνδεσμολογία απο πίσω?? Έχεις κάνα σχεδιάγραμμα?? Και το σημαντικότερο..! Σε τί βύσμα τους έχεις συνδέσει (LPT??) και αυτό πού θα συνδεθεί μετά??
Τα 2&5 είναι common, τα 3&6 ΝΟ και τα 1-4ΝC. Ουσιαστικά δηλαδή είναι δύο διακόπτες που σε ηρεμία είναι συνδεδεμένοι 1-2 και 4-5 και όταν ενεργοποιηθούν 2-3 και 5-6. Πρόσεξε ότι κάποιοι είναι momentary και κάποιοι push-on /push-off, δηλαδή πρέπει να τους ξαναπατήσεις για να απενεργοποιηθούν.
Βύσμα μπορείς να βάλεις ότι θες αλλά το d-sub βολεύει λόγω σχήματος. Τώρα πως θα το συνδέσεις εξαρτάται από τι interface θα χρησιμοποιήσεις, θέλει ανάλυση το γιατί.
Αντίστοιχα στα λαμπάκια αν συνδέσεις π.χ. C και 2 ανάβει το 2ο λαμπάκι. Αν θες να ανάβουν όλα μαζί, βραχυκυκλώνεις τα 1-4.
Όπως είπα παραπάνω, υπάρχουν δύο τύποι. Και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αν είναι momentary ορίζεις όταν πατιέται να στέλνει ένα keystroke. Αν είναι push-on /push-off να στέλνει ένα keystroke όταν κλείνει και το ίδιο όταν ανοίγει (ξαναπατιέται)raptor έγραψε:2. Τους έχω τεστάρει και εκτός απο κάποιες καμμένες λάμπες σε 1-2 δουλεύουν κανονικά. Η ερώτηση είναι τί γίνεται όταν τους πιέζεις προς τα μέσα?? Πχ κάνουν reset και σβήνουν ή κάτι άλλο? Και αυτή την ιδιότητα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στο Falcon??
Υπάρχουν 6βολτα και 28βολτα. Θα προτιμήσω μάλλον τα πρώτα, αν και μπορεί να περάσω σε led.raptor έγραψε:3. Στα πόσα volt τα δουλεύεις?? Εγώ τα έχω δοκιμάσει μέχρι και τα 24 πάντως και είναι οκ..
Κατουμά χλωμό, ebay και digikey ναι (και σε περισσότερες επιλογές Volt)raptor έγραψε:4. Μπορώ να βρώ τις λάμπες αυτές κάπου?? (πχ Κατουμάς??)
Έτσι, με ρυθμό...raptor έγραψε:5. I am following u m8!! (Καλά, προσπαθώ έστω!!)
Νικόλας