Το cockpit μου (Χάρος)

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
panpan
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panpan »

Kοίτα αν δε μπορεί ο mmaker ή ο viper μπορώ να τα κάνω και εγώ...Περίμενε όμως πρώτα να γυρίσουν από τις διακοπές... Έχω αερογράφο και τα καταφέρνω και με τα μασκαρίσματα.... Δε θέλω ούτε χρήματα ούτε τίποτα αφού θα το χρησιμοποιήσω αυτό σαν αφορμή για να έρχομαι και να πετάω συχνά.... :P :twisted: :P :P :P :lol: :lol: :lol:
Εικόνα
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Εννοείται εισιτήριο διαρκείας για όποιον το κάνει. :lol:

Έχω δει τη δουλειά σου και σε εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια.

Εγώ θα προχωρήσω με τα τρυπήματα για τους άξονες και τα βιδάκια και όταν γυρίσουν και τα παιδιά όποιος μπορεί κάνει ένα βήμα μπροστά...
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Χάρος έγραψε: ...με τα τρυπήματα για τους άξονες και τα βιδάκια...

Γκουχου-γκούχου..!!! :lol: :twisted:

Πρέπει να κάνουμε meeting άμεσα!!! :twisted:
Εικόνα
Nikolas_A

raptor έγραψε: Γκουχου-γκούχου..!!! :lol: :twisted:

Πρέπει να κάνουμε meeting άμεσα!!! :twisted:
Για να σου δώσω Halls για το βήχα; :lol:
Nikolas_A

Οκ, προχωράω με την κεντρική κονσόλα:

Εικόνα

Πρέπει να αλλάξω τις ετικέτες σε μερικά κουμπιά και να καλωδιώσω...

Νικόλας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikolas_A την 12 Ιαν 2008, 13:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Χάρος έγραψε:Οκ, προχωράω με την κεντρική κονσόλα:

Εικόνα

Πρέπει να αλλάξω τις ετικέτες σε μερικά κουμπιά και να καλωδιώσω...

Νικόλας

ΈΛΑΑΑ ΑΛΕΕΚΟΟΟΟ... :twisted:

Καταρχάς αυτό το layout είναι για τα USAF F-16.. Τα δικά μας είναι διαφορετικά. Αλλά μάλλον αυτά θα πρέπει να βάλουμε λόγο Falcon4..

Κατά δεύτερον... Εσύ τις έφτιαξες τις θήκες?? Γιατί άν ναι θα πρέπει.. να φτιάξεις ακόμα ενα σετ για μένα που τα έχω τα έρμα και κάθονται μοναχούλια τους.. Θα μιλήσουμε σύντομα.. :twisted:

ΆΑΑ και τρίτον.. : ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ MFD ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣ!!! :lol: :lol:
Εικόνα
LantirN

Δημοσίευση από LantirN »

:shock:

ΜΠΑΛΩΤΕΣ!!!

:!: :!: :!:
Εικόνα
The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Nikolas_A

raptor έγραψε: Καταρχάς αυτό το layout είναι για τα USAF F-16.. Τα δικά μας είναι διαφορετικά. Αλλά μάλλον αυτά θα πρέπει να βάλουμε λόγο Falcon4..
Κοίτα, δε φτιάχνουμε στατικό μοντέλο, αν το layout της ΠΑ δεν παίζει με το Falcon θα κάνω υποχωρήσεις στο ρεαλισμό.
raptor έγραψε:Κατά δεύτερον... Εσύ τις έφτιαξες τις θήκες?? Γιατί άν ναι θα πρέπει.. να φτιάξεις ακόμα ενα σετ για μένα που τα έχω τα έρμα και κάθονται μοναχούλια τους.. Θα μιλήσουμε σύντομα.. :twisted:
Εγώ τις έφτιαξα, αλλά με παίδεψαν. Μου σπάσανε τρυπάνια, χάλασα εξαρτήματα, μάχη έγινε. Δε μου πήγαινε τίποτα... Προς το παρόν δεν παίζει να τα ξανακάνω. Είδομεν...
raptor έγραψε:ΆΑΑ και τρίτον.. : ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΕ ΤΙΣ MFD ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣ!!! :lol: :lol:
Περιμένω να μου έρθουν πράγματα αλλά το πράγμα προχωράει...

Νικόλας
Alexander

Δημοσίευση από Alexander »

Νίκο βλέπω κάποια πραγματάκια από τα πάνελ που δεν τα έχω ξαναδεί.

-->ML RST
-->AAA DEF (έχω υποψία ότι αυτό δείχνει στο RWR τα AAA, σωστά; )
-->RECORD (αυτό καταγράφει ολες τις παθητικές λήψεις σημάτων του RWR; )
-->Πάνω από το POWER ο ρόμβος. Τι είναι αυτό;
-->FUSE
Nikolas_A

Alexander έγραψε:Νίκο βλέπω κάποια πραγματάκια από τα πάνελ που δεν τα έχω ξαναδεί.

-->ML RST
-->AAA DEF (έχω υποψία ότι αυτό δείχνει στο RWR τα AAA, σωστά; )
-->RECORD (αυτό καταγράφει ολες τις παθητικές λήψεις σημάτων του RWR; )
-->Πάνω από το POWER ο ρόμβος. Τι είναι αυτό;
-->FUSE
Χάρος έγραψε: Πρέπει να αλλάξω τις ετικέτες σε μερικά κουμπιά και να καλωδιώσω...

Νικόλας
Τα κουμπάκια είναι από Phantom, μόνο τα Power, Search, Mode, Sys Τest θα μείνουν, τα άλλα θα αλλαχτούν.

Το Fuse είναι ασφαλειοθήκη 3Ampere, στο αυθεντικό δεν γράφει τίποτα πάνω, μόνο 3Α ακριβώς από κάτω.

Νικόλας
Nikolas_A

Καλωδίωσα το TWP, αν και πρέπει να κάνω κάποιες διορθώσεις. Οι διαφάνειες στα κουμπιά θα αλλαχτούν, μερικές είναι ανάποδα γιατί γύρισα όλα τα κουμπιά ώστε οι επαφές να είναι από την ίδια μεριά.

Εικόνα

Επίσης έκανα ένα πειραματάκι με την αλλαγή των διαφανειών

Εικόνα

Νικόλας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nikolas_A την 12 Ιαν 2008, 13:16, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Χάρος έγραψε:Καλωδίωσα το TWP, αν και πρέπει να κάνω κάποιες διορθώσεις. Οι διαφάνειες στα κουμπιά θα αλλαχτούν, μερικές είναι ανάποδα γιατί γύρισα όλα τα κουμπιά ώστε οι επαφές να είναι από την ίδια μεριά.

Ωραίος.. :wink:

Μπορείς να μου πείς κάποιες λεπτομέρειες?? Είμαι και εγώ σε αυτό το στάδιο αλλά έχω κολλήσει κάπου.

1. Έχω τους ίδιους διακόπτες JayEl. Πώς έχεις κάνει την συνδεσμολογία απο πίσω?? Έχεις κάνα σχεδιάγραμμα?? Και το σημαντικότερο..! Σε τί βύσμα τους έχεις συνδέσει (LPT??) και αυτό πού θα συνδεθεί μετά??

2. Τους έχω τεστάρει και εκτός απο κάποιες καμμένες λάμπες σε 1-2 δουλεύουν κανονικά. Η ερώτηση είναι τί γίνεται όταν τους πιέζεις προς τα μέσα?? Πχ κάνουν reset και σβήνουν ή κάτι άλλο? Και αυτή την ιδιότητα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στο Falcon??

3. Στα πόσα volt τα δουλεύεις?? Εγώ τα έχω δοκιμάσει μέχρι και τα 24 πάντως και είναι οκ..

4. Μπορώ να βρώ τις λάμπες αυτές κάπου?? (πχ Κατουμάς??)

5. I am following u m8!! (Καλά, προσπαθώ έστω!! :lol: )
Εικόνα
Nikolas_A

raptor έγραψε: Καλώς τον Πάνο!
1. Έχω τους ίδιους διακόπτες JayEl. Πώς έχεις κάνει την συνδεσμολογία απο πίσω?? Έχεις κάνα σχεδιάγραμμα?? Και το σημαντικότερο..! Σε τί βύσμα τους έχεις συνδέσει (LPT??) και αυτό πού θα συνδεθεί μετά??
Πίσω έχει έξι επαφές για τους διακόπτες (1-6) και πέντε για τα λαμπάκια (1-4,C).
Τα 2&5 είναι common, τα 3&6 ΝΟ και τα 1-4ΝC. Ουσιαστικά δηλαδή είναι δύο διακόπτες που σε ηρεμία είναι συνδεδεμένοι 1-2 και 4-5 και όταν ενεργοποιηθούν 2-3 και 5-6. Πρόσεξε ότι κάποιοι είναι momentary και κάποιοι push-on /push-off, δηλαδή πρέπει να τους ξαναπατήσεις για να απενεργοποιηθούν.
Βύσμα μπορείς να βάλεις ότι θες αλλά το d-sub βολεύει λόγω σχήματος. Τώρα πως θα το συνδέσεις εξαρτάται από τι interface θα χρησιμοποιήσεις, θέλει ανάλυση το γιατί.
Αντίστοιχα στα λαμπάκια αν συνδέσεις π.χ. C και 2 ανάβει το 2ο λαμπάκι. Αν θες να ανάβουν όλα μαζί, βραχυκυκλώνεις τα 1-4.
raptor έγραψε:2. Τους έχω τεστάρει και εκτός απο κάποιες καμμένες λάμπες σε 1-2 δουλεύουν κανονικά. Η ερώτηση είναι τί γίνεται όταν τους πιέζεις προς τα μέσα?? Πχ κάνουν reset και σβήνουν ή κάτι άλλο? Και αυτή την ιδιότητα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στο Falcon??
Όπως είπα παραπάνω, υπάρχουν δύο τύποι. Και οι δύο μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αν είναι momentary ορίζεις όταν πατιέται να στέλνει ένα keystroke. Αν είναι push-on /push-off να στέλνει ένα keystroke όταν κλείνει και το ίδιο όταν ανοίγει (ξαναπατιέται)
raptor έγραψε:3. Στα πόσα volt τα δουλεύεις?? Εγώ τα έχω δοκιμάσει μέχρι και τα 24 πάντως και είναι οκ..
Υπάρχουν 6βολτα και 28βολτα. Θα προτιμήσω μάλλον τα πρώτα, αν και μπορεί να περάσω σε led.
raptor έγραψε:4. Μπορώ να βρώ τις λάμπες αυτές κάπου?? (πχ Κατουμάς??)
Κατουμά χλωμό, ebay και digikey ναι (και σε περισσότερες επιλογές Volt)
raptor έγραψε:5. I am following u m8!! (Καλά, προσπαθώ έστω!! :lol: )
Έτσι, με ρυθμό...

Νικόλας
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Αυπνϊες έχουμε??? :lol: :lol: :lol:
Εικόνα
Nikolas_A

raptor έγραψε:Αυπνϊες έχουμε??? :lol: :lol: :lol:
Όχι, αλλά πάνω που ετοιμαζόμουν να κοιμηθώ, κάποιος με τρέλανε στις ερωτήσεις...
Απάντηση