Εκεί κάνουν κουμάντο οι Στρατιωτικοί στους Πολιτικούς, εδώ οι Πολιτικοί στους Στρατιωτικούς....
Μια μέση κατάσταση υπάρχει?
Τα παραλέω το ξέρω
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Να σου υπενθυμίσω όμως ότι στην ΣΙ του "κολλεγίου της ΠΑ" που έζησες τα πράγματα, (όσο τα έζησες) ήταν αλλιώς ναι;killerwing έγραψε: Δεν ημουν σε ταξιαρχιες στην Χιο, ουτε με πηγαινε η υπηρεσια 1-1 αλλα 3-4μερες μεσα, εχω τριαντα μερες φυλακιο δηλαδη δεν εβγαινα καθολου σε ολες τις ασκησεις ημουν παρον και εκανα βολες και το βραδυ πηγαινα στη μοναδα για να κανω την υπηρεσια μου -περιπολο.
Μην συγκρινεις ΠΑ (εξαιρουνται οι μαχιμες μοιρες μαζι με τους μηχανικους και τα στελεχη που τα απαρτιζουν) με ΣΞ Manwlo το ενα ειναι κολεγιο και το αλλο γεννα κομαντος που στεκονται στα συνορα και φυλαττουν τα συνορα.
Σε αυτό δεν με βρίσκεις αντίθετο. Γίνεται όμως; Στην πραγματικότητα. Ένας 18χρονος που πετυχαίνει σε μια στρατιωτική σχολή με μια φιλοδοξία να ηγηθεί του σώματος που θα υπηρετήσει, και το υπηρετέι για 30 χρόνια (μιλάμε για ανθρώπους που δίνουν τη ζωή τους σε αυτό) ΔΥΣΤΥΧΩΣ και ΚΑΚΩΣ δεν έχει άλλη επιλογή για να το προσπαθήσει. Είναι από τα στραβά, συμφωνούμε, αλλά και αυτό δεν είναι καθοδηγούμενο εκ των έσω.killerwing έγραψε:Θεωρητικα ολοι οι αξιωματικοι πρεπει να μην μπαινουν στις πλεκτανες του κομματος.Γι αυτο δεν υπαρχει και συνδικαλισμος, ουτε παραταξεις.
Παρατηρεις ατομα αξιωματικους Σπηλιοτοπουλος, Λυντζερακος, και τωρα ο Χηνοφωτης να παραιτουνται για να ποιασουν μια καρεκλα στη βουλη.
Ότι η στρατιωτική ηγεσία είναι ουσιαστικά "πιόνι" της κάθε κυβέρνησης αποδείχτηκε σήμερα; Νομίζω περίπου τον Αύγουστο του 1974 (κάπου εκεί πρέπει να έγινε η αρχή...)killerwing έγραψε: Αποδειχθηκε οτι ολοι οι ανωτατοι αξιωματικοι ειναι τσιρακια του εκαστοτε κομματος.
Νομίζω ότι κανείς δεν διαφώνησε επ αυτού, το έγω υπογραμίσει δις.Χάρος έγραψε: Το να παραιτείσαι από τέτοια θέση ευθύνης για μια καρέκλα προκαλεί.
Πώς δεν υπάρχουν... Μάλιστα άν πάρεις δίπλωμα Πολιτικών Επιστημών και δεν βγάλεις Στρατιωτική Σχολή, μπορέι και να βρεθείς Αρχηγός της ...USAFΔεν υπάρχουν πολιτικές επιστήμες ?
To να εισαι ανώτερος επιτελής είναι σίγουρα προσόν... Το θέμα είναι κατά πόσον θα έχεις την συνείδησή σου ήσυχη άν κάνεις όχι αυτό που πιστεύεις αλλά αυτό που σου λένε...Εννοείς ότι αυτοί που θα δεις σε ψηφοδέλτια και ΘΑ ψηφίσεις (αναγκαστικά) είναι καλύτεροι; Οι ηθοποιοί που έγιναν ταξίαρχοι σαν ηθοποιοί, οι προπονητές, οι τραγουδιστές που είναι στα ψηφοδέλτια και εκλέγονται σου αρεσουν περισσότερο;
Κακώς... Και αυτό που είναι απαράδεκτο είναι όχι η επιλογή των πολιτικών κομμάτων αλλά η έλλειψη αντίδρασης των στρατιωτικών, των οποίων η συνείδηση κάμπτεται από την προοπτική της "καρέκλας" και της προαγωγής στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας...Είναι στραβό το γεγονός ότι όσο και αν προσπαθήσει και όσο άξιος και αν είναι ένας ανώτατος, θα υποσκελιστεί από τις πολιτικές του πεποιθήσεις.
Όπως το είπες¨"κάποιες φορές"... Πάλι καλά να λέμε...Προσωπικά, αφού αυτό είναι αναπόφευκτο, χαίρομαι όταν τουλάχιστον από την εκάστοτε προσφιλή παράταξη, επιλέγονται οι καλύτεροι. Και αυτό κάποιοες φορές ΕΥΤΥΧΩΣ γίνεται (βλ. Γιάγκος).
Η διακλαδική διαφωνία ΕΣ-ΠΝ με το να διαταχθεί από τον ΑΓΕΕΘΑ ο ΑΣΔΕΝάρχης να μην στείλει το εκπαιδευμένο γι αυτό τον σκοπό ΣΑΚ αλλά να στείλει το ΠΝ τους ΥΚ...Τα Ιμια (Λίμνια όπως σωστά τα λες) ποιος ακριβώς τα άφησε αφύλακτα;
Εδώ τα είπες όλα!Τώρα αν η φιλοδοξία του κάθενός ξεπερνάει την ευθυξία του σαν άνθρωπο, στρατιωτικό ή πολιτικό, ναι είναι μέγα λάθος κατακριτέο και από εμένα.
(Υ.Γ. Πωωω! Τι έκανα πάλι: quote με link το όνομα (in.gr)in.gr έγραψε: * Υπουργός Εσωτερικών: Προκόπης Παυλόπουλος
Υφυπουργοί: Παναγιώτης Χηνοφώτης, Χρήστος Ζώης, Αθανάσιος Νάκος
Πςςςςςςςςςςςς......Χάρος έγραψε:Λύθηκε και η απορία ως προς το που θα αξιοποιηθεί η στρατιωτική εμπειρία του τέως αρχηγού:
(Υ.Γ. Πωωω! Τι έκανα πάλι: quote με link το όνομα (in.gr)in.gr έγραψε: * Υπουργός Εσωτερικών: Προκόπης Παυλόπουλος
Υφυπουργοί: Παναγιώτης Χηνοφώτης, Χρήστος Ζώης, Αθανάσιος Νάκος)