Tριγωνισμός

Θέματα που δεν ανήκουν σε καμία άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Mystic_J
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Tριγωνισμός

Δημοσίευση από Mystic_J »

Μπορεί κάποιος να μου θυμίσει τη γεωμετρία (μαθηματικά) του τριγωνισμού? Έχω να τα κάνω από το σχολείο

Εδώ ειναι στα αγγλικά

http://en.wikipedia.org/wiki/Triangulation

Αλλά, δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με τους αγγλικούς όρους. Θα το δώ το αγγλικό και αργότερα.

Ωστόσο, εάν κάποιος θυμάται τους νόμους στα ελληνικά ας το γράψει
Εικόνα

HAF ACTION - FULL ACTION
FRISKY RADIO
anka

Δημοσίευση από anka »

καθότι είμαι τοπογράφος, θεωρώ ότι πρέπει να είμαι ο πλέον αρμόδιος να απαντήσω σε αυτό. Ρίξε μια ματιά εδώ και αν τυχόν δεν σε καλύπτει, τότε επανέρχομαι
FLY LOW - HIT HARD
Mystic_J

Thnx θα το δω. Αφορμή για την ερώτηση στάθηκε κάτι που άκουσα σχετικά με βολή παράκτιου πυραύλου εναντίον πλοίου. Αυτοί που θα έκαναν τη βολή οπτικά, προσπάθησαν να υπολογίσουν την απόσταση του πλοίου από αυτούς βάσει τριγωνισμού. Διαβάζοντας για τον τριγωνισμό, προϋποθέτει να ξέρεις δύο γωνίες. Τη γωνία που σχημάτιζε το πλοίο με τους δύο παρατηρητές πως μπορεί να τη μέτρησαν? Με ειδικό όργανο?
Εικόνα

HAF ACTION - FULL ACTION
FRISKY RADIO
Monster
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Monster »

Για να κάνεις επίλυση ενός τριγώνου, έτσι όπως περιγράφεται στη γεωμετρία, προϋποθέτει να ξέρεις τρία στοιχεία του, ένα εκ των οποίων να είναι μια πλευρά (δηλαδή δύο γωνίες και μια πλευρά, μια γωνία και δύο πλευρές ή τρεις πλευρές).

Στο παράδειγμα που έφερες ξέραν τη μια πλευρά (την απόσταση μεταξύ των παρατηρητών, π.χ. από κάποιο χάρτη) και τις δύο γωνίες τους (τις βγάζεις εύκολα με μια πυξίδα και μάλιστα όσο πιο ακριβής είναι η πυξίδα τόσο πιο ακριβής είναι η επίλυση του τριγώνου). Για παράδειγμα, σε όλες τις φρεγάτες υπάρχει δεξιά και αριστερά από τη γέφυρα, μια πυξίδα με κιάλια που όταν εντοπίσεις ένα πλοίο βλέπεις και τη διόπτευση από εσένα προς αυτό.

Παρακάτω έβγαλα ένα τύπο που μπορείς να βρεις την απόσταση ξέροντας τις δυο γωνίες και την απόσταση μεταξύ των παρατηρητών (υποθέτω ότι είναι σωστός :lol: ).

Εικόνα
Σάκης "Monster" Γκιόκας
391 SQ Pilot
315 SQ CO
Εικόνα
Mystic_J

Aυτό ήθελα. Έγραψες πάλι :)

Πάω να βρώ ένα φιλαράκι να βυθίσουμε κανά ψαροκάϊκο για test :)
Εικόνα

HAF ACTION - FULL ACTION
FRISKY RADIO
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Στη θητεία μου χρησιμοποιούσα μια τέτοια πυξίδα, που είναι σοβαρό εργαλείο. Την είχα πάρει για την ορειβασία αλλά μου έπεσε βαριά. Στις ασκήσεις όμως έδωσε ρέστα. Ένα mini cyalube στο τζάμι, τύλιγμα με μονωτική ταινία, και διοπτεύσεις από το προσοφθάλμιο...

Νικόλας
Mystic_J

κάνω κι εγώ ορειβασία. Τουλάχιστον έκανα παλιότερα.
Εικόνα

HAF ACTION - FULL ACTION
FRISKY RADIO
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Το επόμενο group event της eHAF να γίνει στον Όλυμπο!! :lol:

Για να επανέλθω στο θέμα πριν ορμήσει ο Admin, τριγωνισμός μπορεί να γίνει και από έναν παρατηρητή, που μετακινείται μεταξύ δύο σημείων (προφανώς όχι σε κινούμενο "στόχο", γιατί η θέση του θα έχει αλλάξει μεταξύ δύο διοπτεύσεων.

Νικόλας
anka

Δημοσίευση από anka »

Άψογος ο Νίκος (περί τριγωνισμού)
FLY LOW - HIT HARD
Απάντηση