Εντοπισμός Stealth αφους στο rwr

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Greg

Εντοπισμός Stealth αφους στο rwr

Δημοσίευση από Greg »

Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε ποιές είναι οι ικανότητες stealth των stealth αφων απέναντι στα radar των F-16 και mirage.Το λέω αυτό γιατί στο Cobra δεν μπορείς να τα εντοπίσεις στο radar για lock(όπως και είναι φυσικό) αλλά τα εντοπίζει το rwr σου.Ισχύει να εντοπίζοντε στα rwr?Και κάτι ακόμη.To Rafale έχω διαβάσει πως έχει stealth ικανότητες.Λογικά αυτό θα ισχύει με περιορισμούς ε?
Άβαταρ μέλους
mechgr
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mechgr »

Η stealth ιδιότητα του σκάφους είναι παθητικό πράγμα αγαπητέ greg.
Αυτό σημαίνει ότι το σκάφος κατασκευάζεται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ώστε το ραντάρ του σκάφους σου , να μην μπορεί να το εγκλωβίσει , ή να το δεί με οποιονδήποτε τρόπο (για να φανταστείς , το f-22 έχει την ίδια ανάκλαση που έχει και ένα περιστέρι...ή κάτι τέτοιο...διορθώστε με όποιος γνωρίζει καλύτερα)

Τώρα για το RWR, αυτό το μόνο που κάνει είναι να βλέπει τα ραντάρ που υπάρχουν στον αέρα και σκανάρουν. Δηλαδή , αν το σκάφος stealth που κυνηγάς έχει ραντάρ (το F-117 δεν έχει) και σου γυρίσει μούρη (να σε εγκλωβίσει) τότε θα σου ανάψει το RWR.

Διαφορετικά , keep spraying the skies with lead!!!!!

(Διορθώστε έχω γράψει κάτι στραβό guys!)
X-52Pro Profiled by Matador (Divine Profile)!!!
Εικόνα
Pacman

Δημοσίευση από Pacman »

RWR σημαίνει Radar Warning Receiver.

Δηλαδή σου δείχνει αν πέφτει επάνω σου ακτινοβολία από κάποιο radar. Βγάζει διαφορετικούς ήχους για search radar, tracking και εκτόξευση (radar guided) πυραύλου. Δεν έχει σημασία δηλαδή αν το radar που σε πιάνει είναι από σε F-22 ή από F-5
Greg

Δημοσίευση από Greg »

Pacman έγραψε:RWR σημαίνει Radar Warning Receiver.

Δηλαδή σου δείχνει αν πέφτει επάνω σου ακτινοβολία από κάποιο radar. Βγάζει διαφορετικούς ήχους για search radar, tracking και εκτόξευση (radar guided) πυραύλου. Δεν έχει σημασία δηλαδή αν το radar που σε πιάνει είναι από σε F-22 ή από F-5
Thanx παιδιά.Ήξερα περίπου για τις λειτουργίες του rwr αλλά είχα την εντύπωση πως η ικανότητα stealth επιδρά και σε αυτό μη έχωντας ίχνη του αντίπαλου αφους... bravo
yak167

Δημοσίευση από yak167 »

Pacman έγραψε:RWR σημαίνει Radar Warning Receiver.

Το F-5 δεν έχει radar εκτός από το F-5E. GPS στο πόδι και GC για αναχαιτήσεις από το πουθενά έχω ακούσει ότι κάνανε τα δικά μας :twisted:

Μπορεί να είναι λίγο off-topic αλλά έχω την εντύπωση ότι τα σύχρονα radar με ηλεκτρονική σάρωση, βλέπε Rafale, F-22, JSF, ECR90 για το EFA, αν μπεί ποτέ, έχουν 'low probability of intercept' και νομίζω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να τα πάρει χαμπάρι το RWR.. αλλά δεν είμαι σίγουρος..

Ψηεερσ
Διμι
Dimi, I love flying bars ... why am building TVs??
Mystic_J
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από Mystic_J »

Εξαρτάται από το RWR. Το σύστημα αυτό είναι πολύ μεγάλο κεφάλαιο για κάθε Πολεμική Αεροπορία. Άλλωστε, για τα νέα δίλιτρα επιμείναμε αρκετά. Μην πάτε πολύ μακριά (AESA). Και MSA ραντάρ να έχεις, σε TWS ορισμένα RWR δεν σε πιάνουν. Φαντάσου AESA.
Εικόνα

HAF ACTION - FULL ACTION
FRISKY RADIO
manik
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

yak167 έγραψε:...... ECR90 για το EFA, αν μπεί ποτέ........
Δημήτρη το AESA radar του EF2000 θα λέγεται CAESAR και έχει αρχίσει τα τεστ για να ενσωματωθεί στις επόμενες εκδόσεις του EF2000 αλλά και στις τωρινές φυσικά με αναβάθμιση.
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:

Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
yak167

Δημοσίευση από yak167 »

Ορθόν Ορθόν... ECR90 είναι το μηχανικής κεραίας, ε? Έμπλεξα τα μπούτια μου.΄

Τηανκσ
Διμι
Dimi, I love flying bars ... why am building TVs??
Απάντηση