Απορια σε dogfight
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Απορια σε dogfight
Εδω και 2 ημερες ψαχνω να δω πως θα κρατησω λοκαρισμενο ενα εχθρικο αεροσκαφος σε dogfight. Ποια επιλογη στο MFD πρεπει να εχω? Οταν καμια φορα το λοκαρω και περασει πισω μου δεν το εχω πλεον λοκαρισμενο. Μονο στο TWS scope το βλεπω σαν απειλη. To radar του αεροσκαφους δεν ανιχνευει 360 μοιρες? γιατι το λοκαρισμα δεν κραταει 360 μοιρες?
Με εκτιμηση.
Με εκτιμηση.

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
Το radar οχι μόνο δεν κοιτάει 360ο, αλλά και «μπροστά» κοιτάει αναλόγως τί mode έχεις ψάχνει. (ψάχνει φαντάσου σε ένα χώρο σαν κώνο ή ζιλ-ζακ, από πάνω προς τα κάτω).
Σημασία έχει τί πύραυλο έχεις (Magic2 (αυτός έχει διαμόρφωση που ψάχνει η κεφαλή του χωρίς την βοήθεια του radar - ανεξάρτητα )ή AIM9)
Αν δεν κάνω λάθος όταν περάσει τις 90ο τότε σπάει το λοκάρισμα.
Για dogfight συνήθως «βάζεις» μια επιλογή αυτόματης σάρωσης, νομίζω με ctrl+F8 (2 φορές το F8).
Αυτά για ...πρώτες βοήθειες...λοιπές βοήθειες από τους ποιο έμπειρους...
Σημασία έχει τί πύραυλο έχεις (Magic2 (αυτός έχει διαμόρφωση που ψάχνει η κεφαλή του χωρίς την βοήθεια του radar - ανεξάρτητα )ή AIM9)
Αν δεν κάνω λάθος όταν περάσει τις 90ο τότε σπάει το λοκάρισμα.
Για dogfight συνήθως «βάζεις» μια επιλογή αυτόματης σάρωσης, νομίζω με ctrl+F8 (2 φορές το F8).
Αυτά για ...πρώτες βοήθειες...λοιπές βοήθειες από τους ποιο έμπειρους...
Tο ρανταρ του F-16 βλεπει στο μεγιστο +/- 60 μοιρες.(Αλλιως 120 μοιρες μπροστα)Αυτες οι 120 ειναι δεξια αριστερα πανω κατω.
Κατι που σημαινει οτι το lock σου δεν θα κρατησει παραπανω 60 μοιρες off boresight.
Οσο για το TWS, ειμαι σιγουρος οτι εννοουσες το RWR.
Οσο για τα βληματα ολα τα βληματα θερμοτητας μπορουν να φυγουν χωρις lock(bore-slav)αρκει να ειναι uncaged στο στοχο.
Το μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχεις στοιχεια φακελου του βληματος.
Οπωτε πρεπει να εισαι σιγουρος οτι το βλημα θα φτασει κινηματικα.
Για το ποσες μοιρες κοιταει η κεφαλη του βληματος ειναι ανεξαρτητο απο τις δυνατοτητες του ρανταρ και εξαρταται απο το μοντελο του βληματος.
AIM 9M-P 25μοιρες
AIM 9X 90μοιρες
Το οτι χρησιμοποιεις το πυροβολο και οχι πυραυλους δεν κανει διαφορα.
Ετσι και αλλιως και τα 2 χρειαζονται πληροφοριες απο το FCR, και στα 2 υπαρχει η πιθανοτητα να σπασει το lock.
Κατι που σημαινει οτι το lock σου δεν θα κρατησει παραπανω 60 μοιρες off boresight.
Οσο για το TWS, ειμαι σιγουρος οτι εννοουσες το RWR.
Οσο για τα βληματα ολα τα βληματα θερμοτητας μπορουν να φυγουν χωρις lock(bore-slav)αρκει να ειναι uncaged στο στοχο.
Το μειονεκτημα ειναι οτι δεν εχεις στοιχεια φακελου του βληματος.
Οπωτε πρεπει να εισαι σιγουρος οτι το βλημα θα φτασει κινηματικα.
Για το ποσες μοιρες κοιταει η κεφαλη του βληματος ειναι ανεξαρτητο απο τις δυνατοτητες του ρανταρ και εξαρταται απο το μοντελο του βληματος.
AIM 9M-P 25μοιρες
AIM 9X 90μοιρες
Το οτι χρησιμοποιεις το πυροβολο και οχι πυραυλους δεν κανει διαφορα.
Ετσι και αλλιως και τα 2 χρειαζονται πληροφοριες απο το FCR, και στα 2 υπαρχει η πιθανοτητα να σπασει το lock.

The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Πρακτικη Συμβουλη: Λοκαρεις το στοχο κ μεσα απο τα 10 ναυτικα μιλια πατας το κουμπι d οποτε γυρναει το ρανταρ σε dogfight mode. με το F8 αλλαζεις αναμεσα στα 4 διαφορετικα modes. ειναι το bore,vertical,slew και αλλο ενα. Προσωπικα χρησιμοποιω μονο το bore και το vertical. Δοκιμασε τα!!!
Jester
A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]

Ευχαριστω πολυ "ολους" θα το δοκιμασω αρκετες φορες για να το μαθω 
Και μια αλλη ερωτιση στο manual (chapter 7: Missile threat page 183) τοu FalconAF λεει οτι στο TWS scope εαν εχουμε 2 απειλες SA-8 και SA-4 στο παραδειγμα ο SA-8 εχει μεγαλυτερη απειλη. Αυτο γιατι ειναι ετσι? Ειναι κατασκευαστικα ο 8 πιο δυνατος και πιο γρηγορος απο οτι ο 4? Γιατι στο TWS ο 4 ειναι πιο κοντα στο κεντρο απ' οτι ο 8?
Και μια αλλη ερωτιση στο manual (chapter 7: Missile threat page 183) τοu FalconAF λεει οτι στο TWS scope εαν εχουμε 2 απειλες SA-8 και SA-4 στο παραδειγμα ο SA-8 εχει μεγαλυτερη απειλη. Αυτο γιατι ειναι ετσι? Ειναι κατασκευαστικα ο 8 πιο δυνατος και πιο γρηγορος απο οτι ο 4? Γιατι στο TWS ο 4 ειναι πιο κοντα στο κεντρο απ' οτι ο 8?

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
-
Επισκέπτης
Rambo έγραψε:Ευχαριστω πολυ "ολους" θα το δοκιμασω αρκετες φορες για να το μαθω
Τα είπαμε αυτά!