συνδεση για multiplayers

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Rambo

συνδεση για multiplayers

Δημοσίευση από Rambo »

θα ηθελα να ρωτησω αφου εκανα το CobraOne.exe -hostidx 0 -ip χχ.χχ.χχ.χχ και μπηκα μεσα στο παιχνιδι πρεπει να δωσω και στα comms καποια ip address? εχω συνδεση ADSL 384 με modem sagem.
Στα comms βαζω internet?
πως θα καταλαβω οτι εχω συνδεθει on-line?
Εικόνα

ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
Arty
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από Arty »

Στα comms στο chat θα πρέπει να βλέπεις το όνομά σου και ακόμη ένα.
Arty out...
Arty out...

Εικόνα
Alexander

Δημοσίευση από Alexander »

πρεπει να δωσω και στα comms καποια ip address?
Ναι πρέπει να βάλεις την ip του PC που θα είναι ο server.
Στα comms βαζω internet?
Ναι
Θα πρέπει να επιλέξεις και bandwith(σε αυτό το στάδιο θα σου πει ο host πόσο να βάλεις καθώς εξαρτάται από το upload του host)

Στην άλλη ερώτηση σου απάντησε ο Arty
Αλλά αν καταφέρεις στην 1η σου προσπάθεια και πετάξεις online τότε να ξέρεις ότι θα είσαι πολύ τυχερός και θα σε ζηλέψω.Μετά θα μου πεις που μένεις να έρθω να σου βάλω 2-3 γκαζάκια έξω από την πόρτα :lol: :lol:

...Καλές πτήσεις......φιιιοοοουυυυχχχ
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

καλα την δικη μου Ip πρεπει να βαλω στα comms?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

λοιπον
ορισμενα πραγματακια για το multiplayer

1. αν εχεις modem dial-up και καρτα δικτυου στο pc σου, τοτε πρεπει να βαλεις την παραμετρο -hostidx x , οπου x ειναι ο αριθμος που θα σου δωσει το utility "C:\MicroProse\Falcon4\Utilities\netchk.exe"
δηλαδη αν σου βγαλει μια λιστα απο νουμερα, και πχ το νουμερο 1 ειναι η καρτα δικτυου σου και 0 η ΙΡ που σε βγαζει internet τοτε πρεπει να επιλεξεις αυτο που σε βγαζει internet

αρα στην παρουσα δεν σε αφορα γιατι δεν εχει καμια σχεση με DSL γραμμη
αλλα και δεν επιρρεαζει η καρτα δικτυου αν εχεις.

2. στο multiplayer υπαρχουν 2 κατηγοριες
α. αυτος που θα κανει HOST (ειναι σερβερ? ειναι μελος? το ιδιο κανει)
HOST ειναι αυτος που φορτωνει την αποστολη

β. οι clients, ειναι ολοι αυτοι που θα συνδεθουν στον HOST για να παρουν τα δεδομενα των πτησεων κλπ κλπ

3. αφου δεν ειμαστε σε εναν χωρο και να βλεπομαστε μεταξυ μας, συνδεση κανουμε απο το COMMS, επιλεγοντας το tab Internet, και στην συνεχεια στα διπλα κελια που καταχωρεις την ΙΡ (4 κελια) βαζεις ειτε την ΙΡ που σε ενημερωσε ο υπευθυνος της πτησης ειτε το ΙΡ του σερβερ στον οποιο εχει ανεβει η αποστολη.

4. για το τελευταιο βημα , δηλαδη για το bandwidth υπαρχουν 2 τροποι να το επιλεξεις. ο ποιο ευκολος ειναι απο το COMMS πριν ολοκληρωσεις την συνδεση με καποιον HOST, επιλεγεις απο το Tab Bandwidth την τιμη που ορισε ο εκαστοτε HOST. Ναι , αναλογος τα ατομα που θα συμμετεχουν στην αποστολη, ο υπευθυνος της εκαστοτε πτησης σας ενημερωνει για την τιμη που πρεπει να ορισετε σαν bandwidth

o 2ος τροπος ειναι πριν τρεξεις το Falcon 4.0 , κανεις properties στο εικονιδιο που τρεχεις το Falcon και θα πρεπει να βαλεις μετα το ../cobra.exe την τιμη -bw xx , οπου xx το bandwidth που ορισε ο υπευθυνος πτησης

αρα το shortcut σου μετα θα ειναι καπως ετσι (στο Target):
C:\MicroProse\Falcon4\CobraOne.exe -ip 89.211.108.21 -bw 56

5. οπως βλεπεις στο παραπανω shortcut εχω βαλει την παραμετρο -ip xxx.xxx.xxx.xxx
η παραμετρος αυτη ειναι 110% αναγκαια οταν εχεις DSL, και οπου xxx βαζεις την εξωτερικη σου ΙΡ που σε βγαζει internet και οχι την εσωτερικη σου

6. πριν κανεις ολααααααααα αυτα, πρεπει να εχεις ανοιξει 2 πορτες στο dsl σου που αφορουν το Falcon 4.0
2934-2935 και σε UDP και σε TCP

αυτα

αν σου φαινονται βουνο, οταν συνδεθεις με καποιον αλλο θα τα μαθεις πολυ γρηγορα και θα γινεις και εσυ expert.... :wink:
e-HAF Admin
Rambo

Δημοσίευση από Rambo »

ολα αυτα τα εχω κανει αλλα να ρωτισω την IP του server που εχει ανεβει η αποστολη ποτε την μαθαινουμε δηλαδη ποτε εχουμε ενημερωση?
Εικόνα

Alexander

Την IP θα τη μάθεις όταν θα είσαι στο TeamSpeak,από αυτόν που θα προσφερθεί να είναι ο server και που θα φορτώσει την αποστολή στο PC του ώστε να συνδεθούν πάνω του οι clients και να πετάξουν τη συγκεκριμένη αποστολή.
Το καλύτερο βέβαια είναι να μπεις στο TS και εκεί θα βρεις κάποιον(αυτή την περίοδο λίγους θα βρεις-->διακοπές κ.τ.λ)να σου πει ακριβώς.

Πάντως να ξέρεις ρωτώντας πας για πτήση,(όπως λέει και στο FAQ)Μη ντρέπεσαι να ρωτάς οτιδήποτε :wink:
atsalis_p

Δημοσίευση από atsalis_p »

Alexander έγραψε:
Πάντως να ξέρεις ρωτώντας πας για πτήση,(όπως λέει και στο FAQ)Μη ντρέπεσαι να ρωτάς οτιδήποτε :wink:
Αν αυτό αναφέρεται σε όλους μας τότε έχω μια απορία..

..εγώ,,, πότε θα γίνω μάνα;;;

atsalis_p
391vFS
Εικόνα
ALL GAVE SOME... BUT SOME GAVE ALL

Εικόνα
Alexander

Παναγιώτη και για αυτό υπάρχει απάντηση... :wink:
Πόσα χρήματα διαθέτεις;;;

χιχιχιχιχιχι :lol:
Απάντηση