Νίκο πραγματικά σπάνιο υλικό. Όσο για το pattern: αριστερή δεξαμενή βαμμένη Βιετναμ στο πάνω μισό, δεξιά δεξαμενή άβαφη και οι υποπτερύγιες με αυτή την πατέντα που πρώτη φορά βλέπω (Βιετνάμ εμπρός και πίσω και στη μέση γκρι). Μερικά πράγματα μόνο στην ΠΑ μπορείς να τα δεις...Εξαιρετικό ενδιαφέρον το pattern της Vietnam παραλλαγής στην πρώτη της εφαρμογή σ' Ελληνικά α/φη...
Ιδέες για λιγότερο γνωστά α/φ της ΠΑ
Συντονιστής: Διαχείριση
Μου είναι αδύνατον να συγκρατηθώ και να μην γράψω... και να μην προσθέσω κάποια πραγματάκια.
(Καταλαβαίνετε πιστεύω...)
Για το 68363 όντως ισχύει για το serial και γι'αυτό φταίει η ΕΑΒ
Το NWDS έχει ακριβώς την ίδια Inertial Navigation Unit με τα block 50 με εξαίρεση την απουσία GPS. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για laser gyro (για όσους ξέρουν).
Ο πυλώνας μεταφοράς του ALQ-119 δεν αγοράστηκε από την Αμερική (επειδή απλά δεν είχαμε τα pods) και η θέση αυτή χρησιμοποιείται κανονικά για AIM-7 από όλα τα αεροσκάφη. Επίσης υπενθυμίζω ότι το SRA μπορεί να πάρει ECM pods και στους inboard φορείς αλλά μπορεί να ελέγξει μόνο 2 ταυτόχρονα... (περιορισμός λόγω panel στο cockpit).
Η δεξαμενή centerline 600 gal του F-15 λέγεται και High Performance για να ξεχωρίζει από τις παλιές. Μάλιστα στην αναβάθμιση των AUP έγινε η τροποποίηση ώστε και αυτά να μπορούν να την φορέσουν.
Το 67-381 και 68-381 ξεχωρίζουν απλά από το νούμερο μπροστά. Επίτηδες τα έγραψα έτσι γιατί έτσι τα λέμε.
Απ'όσο είμαι σε θέση να ξέρω ποτέ κανένα SRA δε βάφτηκε με Aegean Blue.
Πολύ καλή δουλειά... Μπράβο σε όλους!
8)
(Καταλαβαίνετε πιστεύω...)
Για το 68363 όντως ισχύει για το serial και γι'αυτό φταίει η ΕΑΒ
Το NWDS έχει ακριβώς την ίδια Inertial Navigation Unit με τα block 50 με εξαίρεση την απουσία GPS. Υπενθυμίζω ότι μιλάμε για laser gyro (για όσους ξέρουν).
Ο πυλώνας μεταφοράς του ALQ-119 δεν αγοράστηκε από την Αμερική (επειδή απλά δεν είχαμε τα pods) και η θέση αυτή χρησιμοποιείται κανονικά για AIM-7 από όλα τα αεροσκάφη. Επίσης υπενθυμίζω ότι το SRA μπορεί να πάρει ECM pods και στους inboard φορείς αλλά μπορεί να ελέγξει μόνο 2 ταυτόχρονα... (περιορισμός λόγω panel στο cockpit).
Η δεξαμενή centerline 600 gal του F-15 λέγεται και High Performance για να ξεχωρίζει από τις παλιές. Μάλιστα στην αναβάθμιση των AUP έγινε η τροποποίηση ώστε και αυτά να μπορούν να την φορέσουν.
Το 67-381 και 68-381 ξεχωρίζουν απλά από το νούμερο μπροστά. Επίτηδες τα έγραψα έτσι γιατί έτσι τα λέμε.
Απ'όσο είμαι σε θέση να ξέρω ποτέ κανένα SRA δε βάφτηκε με Aegean Blue.
Πολύ καλή δουλειά... Μπράβο σε όλους!
8)
Το πριν:mmaker έγραψε:Δεν ξέρω αν έχετε δει το πρώην Γερμανικό 26+63"Vikings",νυν 7409 με dayglow orange στο κέντρο των δεξαμενών και στην ουρά ακριβώς μπροστά απο τον κινητήρα να έχει ξεβάψει η παραλλαγή και να φαίνεται το άσπρο και κόκκινο σχέδιο των Γερμανών...
http://www.airliners.net/open.file/646803/L/
και το μετά:
http://hafcphotos.cs.net/photo_viewer_d ... oid=170093
Μήπως το ένα απ το άλλο έχουν διαφορετικό φόντο στον ριναίο που επαναλαμβάνονται τα τρία τελευταία?Το 67-381 και 68-381 ξεχωρίζουν απλά από το νούμερο μπροστά. Επίτηδες τα έγραψα έτσι γιατί έτσι τα λέμε.
Αυτό είναι το κακό.Οτι δεν βάφτηκε ολόκληρο με Aegean Blue αλλά μόνο στα σημεία που υπήρχε η βαφή με το σκούρο γκρι των Αμερικανών.Απ'όσο είμαι σε θέση να ξέρω ποτέ κανένα SRA δε βάφτηκε με Aegean Blue.
Συν το ότι δύσκολα ξεχωρίζει το ένα χρώμα απ το άλλο μετά από μια περίδο,είναι αρκετό ώστε να περάει εντελώς απαρατήρητο μέχρι το επόμενο βάψιμο και συντήρηση...
Ευχαριστούμε για την βοήθεια!
Καλά δεν το πήραμε ακριβώς από το παλούκι για να το πετάξουμε στην Ελλάδα. Άλλωστε αυτό που δείχνει η φωτό βρίσκεται ακόμη παλουκωμένο στη Γερμανία. Απλά πρόκειται για άλλο αεροσκάφος που οι Γερμανοί έβαψαν σαν το 26+63:
http://www.916-starfighter.de/Large/Pole/2663po.htm
1ον Μην ακούτε δημοσιογράφους...Mystic_J έγραψε:OT: Ευτύχιε τι λένε τα blk52+?
2ον Κάνε ρε ένα νέο thread... Που κολλάει αυτό εδώ;
3ον Αν εξαιρέσω την έλλειψη του ASPIS II (θα μπει και αυτό κάποτε) μιλάμε για ότι καλύτερο έχουμε
4ον Μην ακούτε δημοσιογράφους (στην ουσία και συ Νάκο δημοσιογράφος δεν είσαι;
Δύσκολο να το θυμάμαι αυτό. Απλά κοιτούσαμε την ουρά...mmaker έγραψε:Μήπως το ένα απ το άλλο έχουν διαφορετικό φόντο στον ριναίο που επαναλαμβάνονται τα τρία τελευταία?Το 67-381 και 68-381 ξεχωρίζουν απλά από το νούμερο μπροστά. Επίτηδες τα έγραψα έτσι γιατί έτσι τα λέμε.
Το F-4E περνά από την EAB κάθε 5 χρόνια ακριβώς... Το βλέπω δύσκολο να έγινε αυτό. Τότε άνηκαν ακόμα στην 338. Έχεις καμμία φώτο;mmaker έγραψε:Αυτό είναι το κακό.Οτι δεν βάφτηκε ολόκληρο με Aegean Blue αλλά μόνο στα σημεία που υπήρχε η βαφή με το σκούρο γκρι των Αμερικανών.Απ'όσο είμαι σε θέση να ξέρω ποτέ κανένα SRA δε βάφτηκε με Aegean Blue.
Συν το ότι δύσκολα ξεχωρίζει το ένα χρώμα απ το άλλο μετά από μια περίδο,είναι αρκετό ώστε να περάει εντελώς απαρατήρητο μέχρι το επόμενο βάψιμο και συντήρηση...
Τίποταmmaker έγραψε:![]()
Ευχαριστούμε για την βοήθεια!
Ότι άλλο χρειαστείτε και μπορώ...
8)
-
Fantasma337
- Επικοινωνία:
To ΝWDS των SRA είναι το ίδιο με των Α-7Ε? Ευτύχιε αυτό για το ALQ-119 είναι πολύ ενδιαφέρον... Άν μπορείς να επεκταθείς (public h private) θα το εκτιμούσα πολύ...
Και ξέρουμε πολύ καλά ποιούς δημοσιογράφους ν' "ακούμε" και ποιούς όχι...
BTW Eτοιμάζεται ήδη η επόμενη ...έκπληξη μ' Ελληνικό Phantom
8)
Σχετικά με τα G.36 (F4F Hellcat) τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, μιας και απο τα τέλη του 1941 παρακαλάγαμε τους Εγγλέζους για μαχητικά και τελικα πήραμε ...Hurricane MkIIs!!! Ta Spitfires τα παραλάβαμε ένα χρόνο μετά και φυσικά ανήκαν στην RAF και όχι σ' εμάς που τα είχαμε πληρώσει προπολεμικά... Κανονικά έπρεπε να παραλάβουμε τα G.36 που ήταν δικά μας καθώς και τα Spitfires και φυσικά να είχαμε εμείς την κυριότητα των αγορασμένων κι εξοφλημένων μέχρι τελευταίας δεκάρας μαχητικών...
Και ξέρουμε πολύ καλά ποιούς δημοσιογράφους ν' "ακούμε" και ποιούς όχι...
BTW Eτοιμάζεται ήδη η επόμενη ...έκπληξη μ' Ελληνικό Phantom
Σχετικά με τα G.36 (F4F Hellcat) τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, μιας και απο τα τέλη του 1941 παρακαλάγαμε τους Εγγλέζους για μαχητικά και τελικα πήραμε ...Hurricane MkIIs!!! Ta Spitfires τα παραλάβαμε ένα χρόνο μετά και φυσικά ανήκαν στην RAF και όχι σ' εμάς που τα είχαμε πληρώσει προπολεμικά... Κανονικά έπρεπε να παραλάβουμε τα G.36 που ήταν δικά μας καθώς και τα Spitfires και φυσικά να είχαμε εμείς την κυριότητα των αγορασμένων κι εξοφλημένων μέχρι τελευταίας δεκάρας μαχητικών...
Και κατι ΟΤ. Ψαχνω απεγνωσμενα φωτογραφιες απο το επετειακο Α-7 της 340 "Αλεπου". Αυτο με την ελληνικη σημαια και την κιτρινομαυρη σκακιερα στο πισω μερος τησ ατρακτου και στο καθετο σταθερο. Μπορει οποιος εχει φωτο να τις ποσταρει εδω η να μου τισ στειλει σε e-mail??
--------------------------
Μα...που πάμε???.....
...Μη μιλάς......
Μα...που πάμε???.....
...Μη μιλάς......
Αν υπάρχουν κάντε τον κόπο εις διπλούν!Heater έγραψε:Και κατι ΟΤ. Ψαχνω απεγνωσμενα φωτογραφιες απο το επετειακο Α-7 της 340 "Αλεπου". Αυτο με την ελληνικη σημαια και την κιτρινομαυρη σκακιερα στο πισω μερος τησ ατρακτου και στο καθετο σταθερο. Μπορει οποιος εχει φωτο να τις ποσταρει εδω η να μου τισ στειλει σε e-mail??
Ευχαριστώ
Δυστυχώς δεν κυκλοφορεί υλικό που να μπορούμε να το ποστάρουμε. Αν μπορέσεις να βρεις το τεύχος 5 των Νέων της IPMS (Δεκέμβριος 2001) πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει. Έχει αρκετές φωτογραφίες. Αν και δεν φτιάχνω μοντέλα, όταν προσπαθούσα να φτιάξω το προφίλ, η σκακιέρα και η σημαία είναι πάρα πολύ απλό να φτιαχτούν, αλλά το Μοιρόσημο και η αλεπού στην ουρά είναι μεγάλο παίδεμα. Με σκανάρισμα όμως από τις φωτό του συγκεκριμένου τεύχους και λίγη δουλειά στο Photoshop πιστεύω ότι μπορείς να φτιάξεις δικά σου decals.
Τις φωτό στο HAF yearbook τις έχεις δει; Μάλιστα στη μια από αυτές έχει το αεροπλάνο πριν να βαφτεί η αλεπού στην ουρά.
Τις φωτό στο HAF yearbook τις έχεις δει; Μάλιστα στη μια από αυτές έχει το αεροπλάνο πριν να βαφτεί η αλεπού στην ουρά.
Το Α-7 χρησιμοποιεί αδρανειακό βασισμένο σε απλά γυροσκόπια. Το SRA (όπως και τα b50 και b52+) χρησιμοποιεί αδρανειακό βασισμένο σε δακτυλίους laser. Δεν έχει όμως το δέκτη GPS που χρησιμοποιούν τα b50 και b52+. Παρόλ' αυτά έχει ΠΟΛΥ καλύτερη ακρίβεια σαν σύστημα και από το A-7 αλλά και από το b30. Στα τελευταία μπαίνουν τώρα τελευταία αδρανειακές μονάδες τεχνολογίας laser gyro παρόμειας ακρίβειας...Fantasma337 έγραψε:To ΝWDS των SRA είναι το ίδιο με των Α-7Ε?
Αυτό εξηγεί γιατί αρχικά τα SRA είχανε πάει στην 338!
8)