Ιδέες για λιγότερο γνωστά α/φ της ΠΑ

Περιοχή συζήτησης για Στατικά & Τηλεκατευθυνόμενα Μοντέλα

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Fisherman
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fisherman »

Γιώργο, από τη ΝΑΤΟ Tiger Association έχουμε αποβληθεί απο το 1991...

Δηλαδή πριν το 1991 συμμετείχαμε?
Icarus
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Icarus »

Fisherman έγραψε:

Poios o logos????
Εικόνα
Baron-Rojo

Δημοσίευση από Baron-Rojo »

Fisherman έγραψε:

Δεν νομιζω να συμμετειχαμε καθολου στη ΝΑΤΟ Tiger Association!!!
:roll: 8)
Fantasma337
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fantasma337 »

Gia to dead link kante klik edw:

http://www.starfighters.nl/

kai akolou8hste ta links (F-104 in Greece). To site exei disabled to right click...

Giwrgo kai oi 2 fwto toy 22314 fainontai na einai trabhgmenes sto idio shmeio ( ta dentra pisw, h pista, klp)

Sto Tiger Meet toy 1988 fainetai na phre meros h 340 mias kai h 335 eixei akoma Starfighters???
ACIG Team Member
Εικόνα
ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)
Baron-Rojo

Δημοσίευση από Baron-Rojo »

Λοιπον αυτο εδω το λινκ εχει αρκετες πληροφοριες για τη ΝΑΤΟ Tiger Association!
Δεν αναφερεται πουθενα η Π.Α!!!
:arrow: http://www.tiger-link.com/index.htm

:wink: 8)
Fisherman
Επικοινωνία:

Ξεφύγαμε λίγο από το θέμα με τους Τίγρεις. Οπότε ας επανέλθουμε. Όπως είπα αυτό το thread δεν αφορά μόνο λιγότερο γνωστούς τύπους αεροσκαφών, αλλά κυρίως τις εξαιρέσεις ακόμα και σε πολύ γνωστούς τύπους όπως για παράδειγμα το Phantom. Με την ευκαιρία της απόσυρσης σε λίγους μήνες των SRA, προσπάθησα να συγκεντρώσω τις μικροδιαφορές που έχουν η είχαν για κάποιο διάστημα συγκεκριμένα SRA, μερικές από τις οποίες έχουν αναφερθεί σκόρπια και σε διάφορα άλλα thread.
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Γενικά:
Ύπαρξη αντέννας στο πάνω και πίσω μέρος του κάθετου σταθερού στα:
377, 381, 361, 363, 393, 394, 480
http://hafcphotos.cs.net/photo_viewer_d ... oid=176337
Hill Gray SRA’s:
Αεροσκάφη που έφεραν την ελληνική σημαία στην εισαγωγή αέρα ή στο κάθετο σταθερό για κάποιο διάστημα μετά την παραλαβή τους: 318, 381, 393, 444
http://hafcphotos.cs.net/photo_viewer_d ... oid=168491
http://koti.welho.com/msolanak/f4e444.jpg
Αεροσκάφη χωρίς αντιθαμβωτική επιφάνεια γύρω και μπροστά από την καλύπτρα: 445, 480
http://hafcphotos.cs.net/photo_viewer_d ... oid=176615
402: όποιος αποφασίσει να φτιάξει αυτό το αεροσκάφος καλό θα ήταν να βάλει και τα killmarks (σιλουέττες αεροσκαφών) τα οποία έφερε για κάποιο διάστημα στην αριστερή εισαγωγή αέρα, πιθανόν από kills κατά τη διάρκεια κάποιας άσκησης (6 συνολικά).
424: Μονοκόμματο αλεξινέμιο
481: το ακραίο τμήμα του κώνου του ραντάρ αντί για μαύρο ήταν βαμμένο ανοιχτοκίτρινο
506: Για σημαντικό διάστημα έφερε κώνο ραντάρ εξολοκλήρου μαύρο όπως τα Aegean Blue F-4.
Ghost SRA’s:
363: έχει πενταψήφιο κωδικό 68363 γραμμένο με μικρά γράμματα
426: έχει ολόκληρο τον κώνο του ραντάρ βαμμένο σκούρο γκρι

Στις γενικές διαφορές με τα άλλα F-4 της ΠΑ μην ξεχάσετε ότι τα SRA έχουν έναν μόνο εξωτερικό καθρέπτη στην πίσω καλύπτρα.
Η λίστα φυσικά δεν είναι πλήρης. Περιμένω τις δικές σας παρατηρήσεις.
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Το SRA 68-442 στην αριστερή πλευρά προηγείται το 442 με μεγάλα γράμματα και ακολουθεί το 68 με μικρά.
mmaker

Δημοσίευση από mmaker »

Tα F-4E "Hill Gray" είναι Block 36/37/38/39/40/41 και έχουν αναβαθμιστεί απ την Αμερ.Αεροπορία,όπως με το πρόγραμμα Seek Smoke με συνέπεια να έχουν άκαπνους GE J-79-17.Μια άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι έχουν εγκατεστημένο NWDS(Navigation and Weapons Delivery System),δηλαδή ένα σύστημα ναυτιλίας και άφεσης οπλισμού,πολύ πιο προηγμένο και ακριβές ακόμη και από αυτό των Α-7!
Στην πίσω δεξιά κονσόλα υπάρχει ένα μεγάλο κουτί που δειχνει την ύπαρξη αυτού του συστήματος.
Στα περισσότερα Hill Gray,τα τρία τελευταία νούμερα της ουράς,επαναλαμβάνονται στην θυρίδα του ριναίου τροχούμε άσπρο χρώμα,συνήθως σε κόκκινο ή κίτρινο φόντο.
Η παραλαγή αποτελείται από τα FS-36270 Gray και FS-36118 Gunship Gray με προειδοποιητικά σε αντίθετο χρώμα.Οπου δηλαδή είναι το σκούρο 36270,τα stensils είναι σε ανοιχτό γκρι 36118 και αντίθετα.
Η σημαίες που υπήρχαν στην αρχική παραλαβή τους ήταν αυτοκόλλητες και ήταν κολλημένες σε ένα αεροσκάφος κατά ομάδα που παραλαμβάναμε.
Τα εθνόσημα βάφτηκαν κατά την παραλαβή τους και τα γράμματα AF στο κάθετο,καλύφθηκανμε με κάποιο σκουρότερο γκρι,του 36118.
Σε όλα υπάρχει το stensil "US AIR FORCE F-4E AF SERIAL NO..."στην αριστερή εισαγωγή.
Ολα επίσης είναι πιστοποιημένα για την κεντρική δεξαμενή που φοράνε και τα Αμερικάνικα F-15.
Μάλλον όλα έχουν επίσης τον ειδικό πυλώνα μεταφοράς ατρακτιδίου ECM. και συγκεκριμένα για το ALQ-119,στην εμπρός αριστερή υποδοχή AIM-7,κάτι που σημαίνει αυτόματα ότι δεν μπορούν να μεταφέρουν το συγκεκριμένο βλήμα σ'αυτη την υποδοχή.

68-393 RWR στο κάθετο σταθερό,Ελληνική σημαία στις εισαγωγές και στην δεξιά πλευρά είναι ανάποδα,τριγωνική ενίσχυση πηδαλίου διεύθυνσης,δεν είχε τα τρία τελευταία ψηφία στη θυρίδα του ριναίου,

68-432 Ελληνική σημαία στο κάθετο,τριγωνική ενίσχυση πηδαλίου διεύθυνσης,τρία τελευταία ψηφία στο ριναίο σε κίτρινο φόντο Αντιθαμβωτική επιφάνεια μη ολοκληρωτικά βαμμένη

68-318 Τριγωνική ενίσχυση πηδαλίου διεύθυνσης,τρία τελευταία ψηφία στο ριναίο σε κόκκινο φόντο,Ελληνική σημαία στο κάθετο

67-345 Δεν είχε τα τρία τελευταία ψηφία στη θυρίδα του ριναίου,αντιθαμβωτική επιφάνεια που δεν συνεχίζει στον κώνο

68-381 RWR στο κάθετο σταθερό,τριγωνική ενίσχυση πηδαλίου διεύθυνσης,δεν είχε τα τρία τελευταία ψηφία στη θυρίδα του ριναίου,Στις καλύπτρες και στις δύο πλευρές είχε τα ονόματα Bob Myer/Roger Merchant,δεν είχε την χαρακτηριστική κόκκινη γραμμή στην άτρακτο στην αρχή περίπου των κινητήρων

68-408 Αντιθαμβωτική επιφάνεια που δεν συνεχίζει στον κώνο

68-444 Ελληνική σημαία στις εισαγωγές

68-402 RWR στο κάθετο σταθερό,τα τρία τελευταία ψηφία στη θυρίδα του ριναίου με κόκκινο φόντο

68-442 Με την Ghost παραλλαγή είχε τον κωδικό με λευκό χρώμα και στην αριστερή πλευρά το 68 ήταν μετά το 442

68-496 Κι αυτό με ghost αλλά διατήρησε τον κωδικό στυλ Hill Gray με FS-36118

68-490 Προειδοποιητικά σε μαύρο χρώμα αντί των κλασσικών εναλλαγών γκρι

68-480 Με την παραλλαγή Hill Gray αλλά αντί του FS-36118, το γνωστό "Μπλε του Αιγαίου FS-35164!!!

68-361 Τα τρία τελευταία ψηφία στη θυρίδα του ριναίου σε μπλε φόντο

67-350 τα τρία τελευταία ψηφία στη θυρίδα του ριναίου σε κίτρινο φόντο

68-424 τα τρία τελευταία ψηφία στη θυρίδα του ριναίου σε κίτρινο φόντο

68-481 Είχε μόνο τα 481 στο καθετο σε μαύρο χρώμα και χωρίς το 68 σε μικρότερο μέγεθος
Fisherman
Επικοινωνία:

Γιώργο, αναλυτικότατη η λίστα σου. Μια ερώτηση έχω μόνο. Έχω ακούσει και εγώ για ελληνικά SRA βαμμένα με το χρώμα της Aegean Blue, αλλά δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ φωτό. Το 480 το έχω δει με τα κανονικά χρώματα και μετά το 1988 στην έκθεση ILA ως ένα από τα πρώτα που βάφτηκαν με ghost. Έχεις καμιά φωτό από το συνδυασμό που περιγράφεις?

Σταμάτη, πήρες αρκετές ιδέες νομίζω για το επόμενο Phantom...
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

mmaker έγραψε:Νίκο εκτός από τα G-91(R-1 νομίζω),υπήρχαν και τα Wildcat που είχαμε παραγγείλει και δεν ήρθαν τελικά λόγω κατάληψης της Ελλάδας από τους Γερμανούς.
μηπως εννοεις πως δεν παραδοθηκαν ποτε στην Ελλαδα λογω του πολεμου με τους Γερμανους ?

δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα η Ελλαδα ειχε πληρωσει αρκετα α/φη τα οποια τελικα δεν παραδοθηκαν ποτε για τον λογο οτι επρεπε να καλυψουν την δικια τους Αεροπορια ..........
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Fantasma337 έγραψε:Γιώργο, από τη ΝΑΤΟ Tiger Association έχουμε αποβληθεί απο το 1991...

http://www.cambresistigers.com/tiger.htm
δεν ξερω Γαλλικα και δεν καταλαβα γιατι αποβληθηκαμε δια παντος :?:
e-HAF Admin
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Κάτι άλλο.
Το 68-506 έχει στην αριστερή εισαγωγή έχει πρόσθετο κομμάτι λαμαρίνας. Αν γνςωίζει κάποιος περισσότερες πληροφορίες...

Γιώργο, το επόμενο Phantom είναι SRA με Ghost 1/48 και S/N 68-506.
(Phantom να'ναι, και ότι να'ναι!!!)
Fantasma337
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fantasma337 »

67-0381

68-0381

Πώς τα ξεχωρίζουν? Με την έλλειψη του αριθμού στον ριναίο τροχό μήπως??? Με άλλη απόχρωση στο γαλάζιο των εθνοσήμων??? Όσο για το "68" να είναι ανάποδα βαμμένο, νομίζω πως μιλάμε για τα Φάντομ που στείλαμε στο Βερολίνο, σωστά? Η ΕΑΒ έκανε την κουτσουκέλα?

Το 1991 τα Εθνόσημα μπήκαν μέσα σε μια βραδιά στην Ανδραβίδα, από τεχνικούς και χειριστές που δούλεψαν όλο το βράδυ...

Tα Fiat G.91.R4 ήταν να τα πάρουμε το 1961-62, καμμία σχέση με "πόλεμο"... Τελικά πήραμε F-5 στη θέση τους...

Το άν κάποιο site αναφέρει συμμετοχές μας ή όχι, δεν σημαίνει ότι δεν ήμασταν μέλη... Για τους μη Γαλλομαθείς μεταφράζω επί λέξη : "Membre en instance d' elimination" σημαίνει Μέλος που τελεί υπό αποκλεισμο... Όπως αναφέρει παρακάτω το επίσημο site της Escadron de Chasse 01.012 Cambresis της AdlA - ιδρυτικόυ μέλους του ΝΑΤΟ Tiger Association- "Πρόκειται για ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ των οποίων ο αποκλεισμός έχει επέλθει μετά από πρόταση του "Συμβουλίου των Τίγρεων" μετά από ένα χρόνο προειδοποίησης... Αυτή ήταν η περίπτωση της 335 Μόιρας του Αράξου το 1991"

Συνεπώς για να μας αποκλείσουν, μετά μάλιστα από 1 έτους προειδοποιήση, σημαίνει ότι ήμασταν μέλη... Toν λόγο δεν τον αναφέρει, προφανώς γιατί δεν συμμετέχαμε πλέον...

Ι any case:

Δεδομένου ότι η 74η Μοίρα της RAF έκλεισε το 1971, τότε μιλάμε για το Tiger Meet '72:
Εικόνα
http://www.super-mystere.net/aam/planche/pages/26.htm

http://www.super-mystere.net/aam/planche.htm

Εικόνα
http://www.super-mystere.net/aan/planche/pages/32.htm

Εξαιρετικό ενδιαφέρον το pattern της Vietnam παραλλαγής στην πρώτη της εφαρμογή σ' Ελληνικά α/φη... 8)
ACIG Team Member
Εικόνα
ΜΑΧΙΜΩΤΑΤΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΟΝΤΕΣ (Αριστοτέλης)
mmaker

Δημοσίευση από mmaker »

Fisherman έγραψε:Γιώργο, αναλυτικότατη η λίστα σου. Μια ερώτηση έχω μόνο. Έχω ακούσει και εγώ για ελληνικά SRA βαμμένα με το χρώμα της Aegean Blue, αλλά δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ φωτό. Το 480 το έχω δει με τα κανονικά χρώματα και μετά το 1988 στην έκθεση ILA ως ένα από τα πρώτα που βάφτηκαν με ghost. Έχεις καμιά φωτό από το συνδυασμό που περιγράφεις?

Σταμάτη, πήρες αρκετές ιδέες νομίζω για το επόμενο Phantom...
Δυστυχώς δεν έχω δει και εγώ κάτι σχετικό.
Εκτός από κάποιες φωτό νεοπαραληφθέντων SRA,όλες οι άλλες είναι με πολύ φθαρμένα χρώματα και γι αυτό είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το 36118 με το μπλε του Αιγαίου.
Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει αυτή η πληροφορία από τεχνικό,όπου λόγω έλλειψης 36118 αυτό βάφτηκε με το 35164...
Απ ότι θυμάμαι το πρώτο Ghost ήταν το γνωστό 01511 το ΄96 όπου δεν υπάρχει πλέον,και το πρώτο αναβαθμισμένο AUP το 01523,γνωστό και ως "Princess Of Andravida".
Υπόψην ότι το 01511 ήταν και το πρώτο που βάφτηκε με το Μπλε του Αιγαίου...
mmaker

Δημοσίευση από mmaker »

Απ'ότι ξέρω τα μέλη της ΝΑΤΟ Tiger Association πρέπει να λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο κάτι που για την Ελληνική Αεροπορία θεωρήθηκε απαγορευτικό(λόγω εξόδων)....
μηπως εννοεις πως δεν παραδοθηκαν ποτε στην Ελλαδα λογω του πολεμου με τους Γερμανους ?
Οι Γερμανοί είχαν καταλάβει τη Ελλάδα και φυσικά όλα τα αεροδρόμια.
Το να κατέβουν λοιπόν νεοπαραληφθέντα αεροσκάφη σε μια,ουσιαστικά ανύπαρκτη αεροπορία,ήταν κάτι άσκοπο.
Αντί αυτού η Ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να τα παραλάβουν οι Αγγλοι...
Απάντηση