record video
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
record video
Geia xara,
mipos xerete kanena programa gia na grafoume video mesa apo to Falcon????
Kapote o GERAKI eixe pei gia to fraps alla den me ikanopiei giati otan kanw record kolaei para polu to falcon.
An exete kati upospin sas pite mou
thanks
mipos xerete kanena programa gia na grafoume video mesa apo to Falcon????
Kapote o GERAKI eixe pei gia to fraps alla den me ikanopiei giati otan kanw record kolaei para polu to falcon.
An exete kati upospin sas pite mou
thanks

Έχω μιά ιδέα αλλά δέν την έχω κάνει πράξη ακόμα λόγο χρόνου...
Πέρνεις το καλωδιάκι-μετατροπέα απ οτο ΠΛΑΙΣΙΟ που λέγαμε σε άλλο post, και απο το s-video out του pc στέλνεις το σήμα (ότι δείχνει η οθόνη δηλαδή) στο video VHS, όπου και το κάνεις record στην βιντεοκασσέτα... Μετά πολύ απλά και χρησιμοποιώντας την αντίστροφη διαδικασία, κάνεις capture ότι δείχνει η βιντεροκασσέτα στο pc, είτε σε mpg είτε κατευθύαν σε dvd...!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πέρνεις το καλωδιάκι-μετατροπέα απ οτο ΠΛΑΙΣΙΟ που λέγαμε σε άλλο post, και απο το s-video out του pc στέλνεις το σήμα (ότι δείχνει η οθόνη δηλαδή) στο video VHS, όπου και το κάνεις record στην βιντεοκασσέτα... Μετά πολύ απλά και χρησιμοποιώντας την αντίστροφη διαδικασία, κάνεις capture ότι δείχνει η βιντεροκασσέτα στο pc, είτε σε mpg είτε κατευθύαν σε dvd...!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αντε ρε !!!!!raptor έγραψε:Έχω μιά ιδέα αλλά δέν την έχω κάνει πράξη ακόμα λόγο χρόνου...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
δουλευει και Vice Versa ?????
και μονο με 40 € ????
e-HAF Admin
Anzac έγραψε:αντε ρε !!!!!raptor έγραψε:Έχω μιά ιδέα αλλά δέν την έχω κάνει πράξη ακόμα λόγο χρόνου...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
![]()
δουλευει και Vice Versa ?????
και μονο με 40 € ????
Ρε Τίμο, θεωρητικά τουλάχιστον γίνεται... Το διασταύρωσα και με 2 φίλους ακόμα εως προς την συνδεσμολογία... Τώρα στην πράξη...!!!???
Και ναί... μόνο με 40 €!!!

Σωστός ο Starserif και για να ολοκληρώσω λίγο το θέμα.
1. Ξηλώνεις όλα τα περιτά services από το σύστημά σου. Υπάρχει ανακοίνωση με οδηγίες στο forum.
2. Οverclockάρεις (όχι τρέλες - λίγο) τον επεξεργαστή σου και την κάρτα γραφικών. Αν αυτό είναι εφικτό.
3. Πριν μπεις στο falcon κάνεις disable τα antivirus και γενικά ότι προγράμματα μπορεί να "τρώνε" cpu ή μνήμη.
4. Βάζεις ανάλυση 640Χ480 ή το πολύ 800Χ600. Ή βάζεις 1024Χ768 και δηλώνεις στο fraps να κάνει capture στην μισή ανάλυση.
5. Μέσα από το falcon (μέσα στο F4patch ή το Cobra.cfg) εκτός από την ανάλυση δηλώνεις το aircraft spawn time π.χ. στα 2 λεπτά έτσι θα έχεις περισσότερα καρέ πάνω από - μέσα στα αεροδρόμια. Επίσης βγάζεις δέντρα και special effe. Αν και τα video θέλουν τα effe. Λογικά σε τόσο χαμηλή ανάλυση δεν θα έχεις πρόβλημα.
6. Για το capture τρέξε ΤΕ και όχι campaign. To campaign είναι πολύ βαρή για το cpu.
7. Εκτός από το Fraps υπάρχει και το easy screen recorder.
www.easyscreenrecorder.com
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη αλλά σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κάνει capture με codec που επιλέγεις εσύ από αυτούς που έχεις εγκατεστημένους στο σύστημα σου. Δεν ξέρω αν υπάρχει codec που είναι καλύτερος από του fraps αλλά μπορείς να δοκιμάσεις. Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν και γι'αυτό το πρόγραμμα.
Αν δεν μπορείς να το βρεις μαζί με το αντικλείδι του πες μου το έχω.
χ. Αν παίξεις με lan (ή και μέσω Internet αν είναι μόνο 2-3 υπολογιστές με καλή σύνδεση. Δηλ. ένας θα κάνει τον server και 2 θα πετάνε ή ένας εσύ και ένας AI όπου αν θες ενεργοποιείς το "κόλπο" για κλειστούς σχηματισμούς) κάνεις τα παραπάνω σε όλα τα μηχανήματα.
χχ. Μία καλή λύση για να ξαλαφρώσεις το ένα μηχάνημα είναι η εξής.
Τρέχεις το ένα μηχάνημα ως Server και το άλλο συνδέετε ως client. Έτσι
ο client στον οποίο θα κάνεις και το capture θα έχει περισσότερη cpu
ελεύθερη γιατί όλα τα 2D δεδομένα τα υπολογίζει ο server και στέλνει
τα data στον client μέσω lan. Ή βάζεις μέσα ένα αεροπλάνο στο
μηχάνημα από το οποίο θα κάνεις το capture και δεν το απογειώνεις
καταγράφεις τους άλλους.
Αυτά πιστεύω ότι τα κάλυψα σχεδόν όλα. Αν έχει κάποιος άλλος να προσθέσει κάτι για να βοηθήσουμε τον συνάδελφο.....
Καλή σου επιτυχία. Το αγγούρι βέβαια για ένα καλό video είναι μετά στο montaz - μίξη. Και το κλειδί της επιτυχίας είναι οι σώστές λήψεις έτσι ώστε να έχεις λιγότερη δουλειά για κόψιμο - ράψιμο μετά.
H λύση που αναφέρει ο Raptor είναι αρκετά καλή αλλά το αποτέλεσμα είναι κάπως "θoλό" σε σχέση με το καθαρό ψηφιακό capture και θέλει περισσότερο χρόνο και χώρο μέχρι να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα.
Arty out.
1. Ξηλώνεις όλα τα περιτά services από το σύστημά σου. Υπάρχει ανακοίνωση με οδηγίες στο forum.
2. Οverclockάρεις (όχι τρέλες - λίγο) τον επεξεργαστή σου και την κάρτα γραφικών. Αν αυτό είναι εφικτό.
3. Πριν μπεις στο falcon κάνεις disable τα antivirus και γενικά ότι προγράμματα μπορεί να "τρώνε" cpu ή μνήμη.
4. Βάζεις ανάλυση 640Χ480 ή το πολύ 800Χ600. Ή βάζεις 1024Χ768 και δηλώνεις στο fraps να κάνει capture στην μισή ανάλυση.
5. Μέσα από το falcon (μέσα στο F4patch ή το Cobra.cfg) εκτός από την ανάλυση δηλώνεις το aircraft spawn time π.χ. στα 2 λεπτά έτσι θα έχεις περισσότερα καρέ πάνω από - μέσα στα αεροδρόμια. Επίσης βγάζεις δέντρα και special effe. Αν και τα video θέλουν τα effe. Λογικά σε τόσο χαμηλή ανάλυση δεν θα έχεις πρόβλημα.
6. Για το capture τρέξε ΤΕ και όχι campaign. To campaign είναι πολύ βαρή για το cpu.
7. Εκτός από το Fraps υπάρχει και το easy screen recorder.
www.easyscreenrecorder.com
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη αλλά σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κάνει capture με codec που επιλέγεις εσύ από αυτούς που έχεις εγκατεστημένους στο σύστημα σου. Δεν ξέρω αν υπάρχει codec που είναι καλύτερος από του fraps αλλά μπορείς να δοκιμάσεις. Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν και γι'αυτό το πρόγραμμα.
Αν δεν μπορείς να το βρεις μαζί με το αντικλείδι του πες μου το έχω.
χ. Αν παίξεις με lan (ή και μέσω Internet αν είναι μόνο 2-3 υπολογιστές με καλή σύνδεση. Δηλ. ένας θα κάνει τον server και 2 θα πετάνε ή ένας εσύ και ένας AI όπου αν θες ενεργοποιείς το "κόλπο" για κλειστούς σχηματισμούς) κάνεις τα παραπάνω σε όλα τα μηχανήματα.
χχ. Μία καλή λύση για να ξαλαφρώσεις το ένα μηχάνημα είναι η εξής.
Τρέχεις το ένα μηχάνημα ως Server και το άλλο συνδέετε ως client. Έτσι
ο client στον οποίο θα κάνεις και το capture θα έχει περισσότερη cpu
ελεύθερη γιατί όλα τα 2D δεδομένα τα υπολογίζει ο server και στέλνει
τα data στον client μέσω lan. Ή βάζεις μέσα ένα αεροπλάνο στο
μηχάνημα από το οποίο θα κάνεις το capture και δεν το απογειώνεις
καταγράφεις τους άλλους.
Αυτά πιστεύω ότι τα κάλυψα σχεδόν όλα. Αν έχει κάποιος άλλος να προσθέσει κάτι για να βοηθήσουμε τον συνάδελφο.....
Καλή σου επιτυχία. Το αγγούρι βέβαια για ένα καλό video είναι μετά στο montaz - μίξη. Και το κλειδί της επιτυχίας είναι οι σώστές λήψεις έτσι ώστε να έχεις λιγότερη δουλειά για κόψιμο - ράψιμο μετά.
H λύση που αναφέρει ο Raptor είναι αρκετά καλή αλλά το αποτέλεσμα είναι κάπως "θoλό" σε σχέση με το καθαρό ψηφιακό capture και θέλει περισσότερο χρόνο και χώρο μέχρι να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα.
Arty out.
Arty out...

Το κολπο του ραπτορα το εφαρμοζω κι εγω, αλλα δεν το δοκιμασα στο Falcon. Oτι βλεπω στην οθονη του pc μπορω και τα γραφω στο βιντεο (VHS).Δηλαδη το καλωδιακι απο την εξοδο s-video της καρτας γραφικων συνδεεται στο βιντεο στην εισοδο AV (rca) η SCART με μετατροπεα .Το μειονεκτημα ειναι οτι η ποιοτητα ειναι υποφερτη μονο σε αναλυση 640Χ480, παραπανω ειναι θολο,και το πλεονεκτημα οτι δεν υπαρχουν κολληματα,ας εχεις και αρχαιο PC
Για το αντιστροφο ,δηλ. εγγραφη απο βιντεοκασετα σε PC χρειζεται καρτα video capture η tv capture οπως η δικια μου και PC 2.4 GHZ και ανω
A, και το καλωδιο το αγορασα..3 ευρω.(40 ευρω
)
Για το αντιστροφο ,δηλ. εγγραφη απο βιντεοκασετα σε PC χρειζεται καρτα video capture η tv capture οπως η δικια μου και PC 2.4 GHZ και ανω
A, και το καλωδιο το αγορασα..3 ευρω.(40 ευρω