Απορία για το HUD

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Kovamaniac
Επικοινωνία:

Απορία για το HUD

Δημοσίευση από Kovamaniac »

Δεν ξερω αν το εχετε ξανασυζητησει αλλα παρατηρησα οτι στο Falcon 4 τη στιγμη της απογειωσης η ταχυτητα στο HUD δεν ξεκιναει απο το 0 αλλα απο το 60 αν θυμαμαι καλα.
Στην αρχη νομιζα οτι ετσι ηταν και στο κανονικο F16 αλλα απο τα βιντεο που εχω δει προκυπτει καθαρα οτι στο πραγματικο η ταχυτητα ξεκιναει απο το 0.
Υπαρχει εξηγηση?
ΕικόναΕικόνα
Ειρωνεύτηκες τη γκαρσόνα??? Την έβαψες.........
LantirN

Δημοσίευση από LantirN »

Εξαρταται καθαρα απο τον τυπο του αεροσκαφους,δηλαδη τι block ειναι.
Δεν γνωριζω ποια το κανουν και ποια οχι.
Επισης αξιζει να σημειωθει οτι εξισου αλλαγες στα block υπαρχουν στην ανανεωση της ταχυτητας!!Δηλαδη σε καθε ποσα κλασματα του δεπτερολεπτου θα σου πεταει στο hud την ταχυτητα σου!!Σημασια βεβαια παιζει και ο βαθμος επιταχυνσης!! Οι αλλαγες αυτες διαφερουν απο τυπο σε τυπο!! :wink:
Εικόνα
The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Jester
Moderator
Moderator

Δημοσίευση από Jester »

στο φαλκον η ταχυτητα λεει 0 οταν εισαι σταματημενοσ στο διαδρομο.
Οταν ξεπερασεις τους 60 κομβους τοτε παει στο 60 αποτομα και τη βλεπεις να ανεβαινει μετα.δλδ πανω απο τα 60 σου δειχνει ακριβως αν πας με 61 η 62 κτλ ενω οταν πεσει κατω απο τα 60 μηδενιζει ασχετα αν εσυ μας με 45 πχ η με 30.

Το ιδιο συμβαινει στα Φ16 B30 σιγουρα δλδ στο φαλκον συμβαινει οτι και στα Β30! στα 50 και στα 52+ δε ξερω 100% να σου απαντησω αλλα νομιζω οτι ειναι το ιδιο ακριβως παλι.
παντως το οτι το ταχυμετρο του HUD μηδενιζει στα 60 και οχι στο 0 κ πηδαει τις ενδιαμεσες ταχυτητες αποσο γνωριζω (και αν θυμαμαι σωστα) εχει σχεση με το FBW, οπου FBW=Fly by wire (για σενα γιωργο!) :wink:
Jester

A good pilot is compelled to always evaluate what's happened, so he can apply what he's learned.
[marq=left]:m2k:.......:f16:[/marq]
Εικόνα
gmav

Δημοσίευση από gmav »

Jester έγραψε:οπου FBW=Fly by wire (για σενα γιωργο!) :wink:
Thanks man bravo bravo bravo
raptor
Επικοινωνία:

Re: Απορία για το HUD

Δημοσίευση από raptor »

Kovamaniac έγραψε:Δεν ξερω αν το εχετε ξανασυζητησει αλλα παρατηρησα οτι στο Falcon 4 τη στιγμη της απογειωσης η ταχυτητα στο HUD δεν ξεκιναει απο το 0 αλλα απο το 60 αν θυμαμαι καλα.
Στην αρχη νομιζα οτι ετσι ηταν και στο κανονικο F16 αλλα απο τα βιντεο που εχω δει προκυπτει καθαρα οτι στο πραγματικο η ταχυτητα ξεκιναει απο το 0.
Υπαρχει εξηγηση?

Εγώ πάλι όσα βινεάκια έχω με απογείωση F-16 σε hud-view φαίνεται οτι αρχίζει να μετράει απο τους 60 κόμβους και πάνω... Μερικά βιντεάκια είναι και με Ελληνικά F-16... Επίσης έτσι γίνεται και στο 2λιτρο... :wink:
Εικόνα
Απάντηση