ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ
Συντονιστής: Διαχείριση
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....
Διαβάστε παρακάτω....
Ωραια η ελληνοτουρκική φιλιά.....τρελάθηκα!!!
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΖΟΥΜ ΧΟΥΡΙΕΤ
Ο ιδρυτής της τουρκικής εφημερίδας «Τζουμ Χουριέτ» («Ζήτω η Δημοκρατία») ήταν ο Σαντάτ Σεμαβέ, εβραίος απ' την Αλβανία. Ο γιος του Σεμαβέ εκδίδει σήμερα μια άλλη εφημερίδα , ανθελληνική βέβαια, ονόματι Γκιουναϊντίν. Στις μέρες μας, η Χουριέτ είναι η επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας , τον ανθελληνικό αγώνα της χρηματοδοτεί και στηρίζει ένας άλλος εβραίος καταγόμενος εκ Θεσσαλονίκης, ο Μπουρλά.
Είναι άξιο προς ανάγνωση το ποίημα του πασίγνωστου Τούρκου δημοσιογράφου Ιπεκτσί , με τίτλο «Το Μίσος», που γράφτηκε στις 14-7-1974 στην εν λόγο εφημερίδα, ακολουθώντας τα γεγονότα της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο. Μάλιστα, μετά το θάνατο του Ιπεκτσί, δημιουργήθηκε από Τούρκους ελληνιστές το «βραβείο Ιπεκτσί» για την προσέγγιση της Ελληνοτουρκικής φιλίας! Με αυτό το βραβείο έχουν «τιμηθεί» πολλοί εξέχοντες Έλληνες, όπως ο Κ.Μητσοτάκης, ο Μ.Θεοδωράκης κ.α. Τώρα το πως εννοούν την φιλία, μας το εξηγεί ο ίδιος ο Ιπεκτσί, στο ποίημα του...
«Το Μίσος»
«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ' αυτό το κόσμο
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου,
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.
Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος
σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα
Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα
Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα
εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές
Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος
και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα
πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους
Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου,
ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση
εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!
Όμορφο, ε; Πάνω σ' αυτό το ποίημα λοιπόν έχει στηριχθεί η Ελληνοτουρκική φιλία των δύο λαών από τους φίλους μας Αμερικανούς, Εβραίους, Γερμανούς, κλπ.!!!
Διαβάστε παρακάτω....
Ωραια η ελληνοτουρκική φιλιά.....τρελάθηκα!!!
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΖΟΥΜ ΧΟΥΡΙΕΤ
Ο ιδρυτής της τουρκικής εφημερίδας «Τζουμ Χουριέτ» («Ζήτω η Δημοκρατία») ήταν ο Σαντάτ Σεμαβέ, εβραίος απ' την Αλβανία. Ο γιος του Σεμαβέ εκδίδει σήμερα μια άλλη εφημερίδα , ανθελληνική βέβαια, ονόματι Γκιουναϊντίν. Στις μέρες μας, η Χουριέτ είναι η επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας , τον ανθελληνικό αγώνα της χρηματοδοτεί και στηρίζει ένας άλλος εβραίος καταγόμενος εκ Θεσσαλονίκης, ο Μπουρλά.
Είναι άξιο προς ανάγνωση το ποίημα του πασίγνωστου Τούρκου δημοσιογράφου Ιπεκτσί , με τίτλο «Το Μίσος», που γράφτηκε στις 14-7-1974 στην εν λόγο εφημερίδα, ακολουθώντας τα γεγονότα της Τουρκικής εισβολής στη Κύπρο. Μάλιστα, μετά το θάνατο του Ιπεκτσί, δημιουργήθηκε από Τούρκους ελληνιστές το «βραβείο Ιπεκτσί» για την προσέγγιση της Ελληνοτουρκικής φιλίας! Με αυτό το βραβείο έχουν «τιμηθεί» πολλοί εξέχοντες Έλληνες, όπως ο Κ.Μητσοτάκης, ο Μ.Θεοδωράκης κ.α. Τώρα το πως εννοούν την φιλία, μας το εξηγεί ο ίδιος ο Ιπεκτσί, στο ποίημα του...
«Το Μίσος»
«Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ' αυτό το κόσμο
δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου.
Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο
Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος
σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα
Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα
Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα
εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές
Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος
και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα
πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους
Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου,
ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση
εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί
χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!
Όμορφο, ε; Πάνω σ' αυτό το ποίημα λοιπόν έχει στηριχθεί η Ελληνοτουρκική φιλία των δύο λαών από τους φίλους μας Αμερικανούς, Εβραίους, Γερμανούς, κλπ.!!!
-
Kovamaniac
- Επικοινωνία:
-
Master Yoda
twra an to doyme pio realistika to olo 8ema ayti i aionia diamaxi poy emeis ksekinisame(diafonies sevastes) den ofelei kanena apo tous dio.Alla epidei mirizomai megali sizitisi kalitera na ti kanw kai peite pws gia ola ftene oi tourkoi.o nown noito... timo kalitera pou ekanes delete ayta einai gia gera stomaxia omws ayto legete logokrisia!ean einai etsi svise kai to poioima 

''Να ρούφαες πέντε μυτιές θα ήσουνα εντάξει
στου πετρογέρακα να μπείς το νέο f-16''
"200 kai simera, einai polles?"
Petrogerakas έγραψε:twra an to doyme pio realistika to olo 8ema ayti i aionia diamaxi poy emeis ksekinisame(diafonies sevastes) den ofelei kanena apo tous dio.Alla epidei mirizomai megali sizitisi kalitera na ti kanw kai peite pws gia ola ftene oi tourkoi.o nown noito... timo kalitera pou ekanes delete ayta einai gia gera stomaxia omws ayto legete logokrisia!ean einai etsi svise kai to poioima[/quo
Δεν σε "πιάνω" βρε Στέλιο τι εννοείς;;; Έσβησε κάτι ο Τίμος;;
το delete πιστευω να καταλαβες γιατι εγινεPetrogerakas έγραψε:twra an to doyme pio realistika to olo 8ema ayti i aionia diamaxi poy emeis ksekinisame(diafonies sevastes) den ofelei kanena apo tous dio.Alla epidei mirizomai megali sizitisi kalitera na ti kanw kai peite pws gia ola ftene oi tourkoi.o nown noito... timo kalitera pou ekanes delete ayta einai gia gera stomaxia omws ayto legete logokrisia!ean einai etsi svise kai to poioima
αν και εβαλες **** δεν μου αρεσε καθολου μα καθολου
e-HAF Admin
Εγώ πάντως έχω ακούσει οτι το μίσος των Τούρκων για τους Έλληνες κρατάει απο την εποχή της Τροίας... Στην σφαγή που έγινε τότε λέγεται οτι σώθηκε μόνο ένας, οι απόγονοι του οποίου είναι οι σημερινοί Τούρκοι... Απο τότε λοιπόν και όλοι τους έχουν ανατραφεί και μεγαλώσει με βάση αυτό το μίσος που διαιωνίζεται ως σήμερα...
Έπισης αυτό που ξέρω είναι ότι η Σημαία τους συμβολίζει το κατακόκκινο αίμα των Ελλήνων που έχουν σφαγιαστεί και καθρεπτίζεται πάνω στη θάλασσα του Αιγαίου το βράδυ με τις αντανακλάσεις του μισοφέγγαρου και ενός άστρου...
Ίσως κάποιος με καλές ιστορικές γνώσεις μπορεί να βοηθήσει στο άν υσχύουν τα παραπάνω...
Η προσωπική γνώμη μου είναι οτι η νοοτροπία των Τούρκων είναι τουλάχιστον άρρωστη για την εποχή που ζούμε... (το άν δέν έχουν όλοι τους τις ίδιες ιδέες δέν έχει σημασία γιατί τις ασπάζεται η συντρηπτική τους πλοιοψηφία!)
Η Ελλάδα το μόνο που μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να κάνει είναι 1ον να έχει το πάνω χέρι στις Ένοπλες Δυνάμεις (και κυρίως αεροπορία και ειδικές δυνάμεις) και 2ον να έχει σωστούς πολιτικούς με ΤΟΟΟΟΣΣΣΑΑΑΑ παπάρια που να κάτσουν ΟΛΟΙ τους κάτω και να συζητήσουν το συμφέρον της Ελλάδας σε μακροπρόθεσμη και στρατηγική βάση με αποφάσεις ανεξαρτήτος κυβέρνησης... Όπως γίνεται στο Ισραήλ δηλαδή!...
...Αλλά επειδή η 2η συνθήκη δέν πρόκειτε να ικανοποιηθεί ποτέ, το μέλλον είναι άγνωστο...
Έπισης αυτό που ξέρω είναι ότι η Σημαία τους συμβολίζει το κατακόκκινο αίμα των Ελλήνων που έχουν σφαγιαστεί και καθρεπτίζεται πάνω στη θάλασσα του Αιγαίου το βράδυ με τις αντανακλάσεις του μισοφέγγαρου και ενός άστρου...
Ίσως κάποιος με καλές ιστορικές γνώσεις μπορεί να βοηθήσει στο άν υσχύουν τα παραπάνω...
Η προσωπική γνώμη μου είναι οτι η νοοτροπία των Τούρκων είναι τουλάχιστον άρρωστη για την εποχή που ζούμε... (το άν δέν έχουν όλοι τους τις ίδιες ιδέες δέν έχει σημασία γιατί τις ασπάζεται η συντρηπτική τους πλοιοψηφία!)
Η Ελλάδα το μόνο που μπορεί και ΠΡΕΠΕΙ να κάνει είναι 1ον να έχει το πάνω χέρι στις Ένοπλες Δυνάμεις (και κυρίως αεροπορία και ειδικές δυνάμεις) και 2ον να έχει σωστούς πολιτικούς με ΤΟΟΟΟΣΣΣΑΑΑΑ παπάρια που να κάτσουν ΟΛΟΙ τους κάτω και να συζητήσουν το συμφέρον της Ελλάδας σε μακροπρόθεσμη και στρατηγική βάση με αποφάσεις ανεξαρτήτος κυβέρνησης... Όπως γίνεται στο Ισραήλ δηλαδή!...
...Αλλά επειδή η 2η συνθήκη δέν πρόκειτε να ικανοποιηθεί ποτέ, το μέλλον είναι άγνωστο...

raptor έγραψε:Εγώ πάντως έχω ακούσει οτι το μίσος των Τούρκων για τους Έλληνες κρατάει απο την εποχή της Τροίας... Στην σφαγή που έγινε τότε λέγεται οτι σώθηκε μόνο ένας, οι απόγονοι του οποίου είναι οι σημερινοί Τούρκοι... Απο τότε λοιπόν και όλοι τους έχουν ανατραφεί και μεγαλώσει με βάση αυτό το μίσος που διαιωνίζεται ως σήμερα...
Raptora kaneis lathos
Afiste tin Troia isixi
-
Kovamaniac
- Επικοινωνία:
Mystic_J έγραψε:An den ypirxan oi kathimerines paraviaseis-paravaseis kai oi loipes diloseis, den tha eixame kanena problima me toys Toyrkoys. Kai me toys Italoys polemisame alla amfivalo an yparxei kapoios ellinas poy na diakatexetai apo anti-italiko menos.
Τότε σκέψου αντίστροφα και πές μας άν υπάρχει κάνας Ιταλός που να μας μισή και να έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μας...!!! Ή κάνας Γερμανός...!!! Και αυτοί πολέμησαν εναντίον μας... (απο την άλλη οι Τούρκοι στον Β'ΠΠ έκαναν τις πάπιες και το έπαιζαν ουδέτεροι!...)
Για τα πιό πάνω που είπα και σχολίασες, όπως είπα δέν ξέρω σίγουρα για την Τροία... Απλά το έχω ακούσει απο κάπου! Για την σημαία τους όμως είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ...
Δέν κατάλαβα τί εννοείς με το: "...Ta amoivaia aisthimata den..." Εννοείς πως και εμείς σαν λαός μεγαλώνουμε και έχουμε την ίδια νοοτροπία???
Cyborg-Tsolias

-
Master Yoda
an kai den i8ela na arxisw tetia koyventa,anyway.H emfanisi twn tourkwn lamvanei xwra sta 1270 peripoy opou mia apo tis prwtes eksislamismenes aravikes files me entono 8riskeytiko fanatismo kataktate apo toys mogoloys toy jekhis khan.I fili ayti vriskontan stin eyriteri perioxi tis tote rum pros ta anatolika.Opws einai eykolos katanoito prin ti d'stayroforia ekei akrivws vriskontan ta sinora tis vizantinis aytokratorias kai to gegogonos oti mia fanatiki alo8riski fili vriskontan sta anatolika sinora tis dimiourgoyse ''entash'' opoy exelix8ike se ekstrateia apo pleyras vizantioy kai katasfagiasi twn islamikwn pli8ismwn ekei.En ti sinexeia exoyme ti d stayroforia apoy o intrigka apo pleyra mas kai i fragiki (galliki) prodwsia apo pleyras stayroforwn mas katestrepse.H tapinomeni apo emas fili poy twra apokta to onoma seldjuk ka8os kai e8niki taytotita(prwimis morfis) peyth me ormi panw stin dialimeni vizantini aytokratoria kai ekdikite me ka8e idoys makavriotites kai en sinexeia arxizei i aiwnia apsimaxia...O lordos vatatzis anastilonei tin aytokratoria kai epanakta apo toys fragoys tin poli ka8istontas tin proteyousa pali.O EX8ROS ITAN PANTA OI EYROPAIOI.Ostoso pleon i palia dinami kai aiglh eixai xa8ei kai xwris filoys toy 1453 oi tourkoi mpikan mesa...The rest is history,history we will always pay for our crimes...Oi tourkoi simera einai oi monoi mpastardemenoi araves me mogoloys k8ws kai 8imata ratsismoy kai ekdioxews apo tin ypolipi araviki kinotita(epi epoxes 1000 me 1300mx)Simera vevea opios ypostirixei oti oi tourkoi einai pragmatikos laos apatate oiktra.Itan einai kai 8a einai mpastardia oso kai an epistepsan ta logia toy kemal''eistai tourkoi''

''Να ρούφαες πέντε μυτιές θα ήσουνα εντάξει
στου πετρογέρακα να μπείς το νέο f-16''
"200 kai simera, einai polles?"