Microsoft Flight Simulator is DEAD

Microsoft Flight Simulator Area

Συντονιστής: Διαχείριση

squid

Δημοσίευση από squid »

Anzac έγραψε:έλα με τις κακίες ....

και η microprose έκλεισε πριν πολλά χρόνια

είδατε όμως που το έφτασε το community το Falcon 4.0

λέτε το fs community να κάτσει με σταυρωμένα χέρια ;

έχουν τόσα εργαλεία που κάνουνε παπάδες

να πω την αληθεια απο τη μερια μου υποκειμενικα, με το χρονο και την ενεργεια που εχω διαθεσιμα για αυτο το χομπυ, δε μου αρεσει το τι εχει γινει με το F4 ... για μενα αυτο που εγινε ειναι ****ελο ... Οχι αυτη η ομαδα, οχι η αλλη, οχι αυτο το θεατρο οχι το αλλο δεκαπεντε εκδοσεις η μια με το ενα καλο η αλλη με το αλλο, η μια με την μια ελλειψη η αλλη με την αλλη, καθεμια για να τις στησεις πρεπει να περασεις το δακτυλο μεσα απο το αριστερο αυτι στο δεξι , μεσα απο το ενα ρουθουνι και εξω απο το αλλο και να κανει περιστροφη γυρω απο το διαμηκη αξονα του 4.5 φορες, ενα χαος (για μενα)

Πιστευω ακραδαντα οτι σε αυτα πρεπει παντα να υπαρχει ενας σταθερος πυρηνας, σταθερος στο χρονο, στην υποστηριξη, μια κεφαλη, και ας ειναι επιχειρηματικη δε με χαλαει, αρκει να λειτουργει ... Απο εκει και μετα το community που τρωγεται δημιουργικα και εχει τοσο χρονο και ενεργεια στη διαθεση του ας κανει οτι mods θελει ...

Προσωπικα για μενα, το FS ηταν η σημαντικοτερη προσφορα της MS ... απλα ετυχε να ειμαι χρηστης windows, θα μπορουσα να ειμαι χρηστης ας πουμε Macos. Aλλα το FS ..... ακομη και εαν δεν ηταν αρχικα δικο της δημιουργημα ... ιδιως το FSX το εχω ερωτευτει ... ειναι φανταστικο ...

Ελπιζω να αλλαξει η κατασταση αργοτερα ... ειτε να επανασυσταθει, ειτε να παραδοσει σε αλλο στουντιο , ειτε η ΑCE να συνεχισει μονη της ....

Ειναι ΠΟΛΥ παλια ιστορια και επιτυχημενη το FS για να αφεθει να ψοφησει ετσι .......
"πότε θα έρθει η 28η Οκτωβρίου να πάμε σην παρέλαση να δούμε τα τζάμπο και τα στούκας"
-------------------------------------------------------
- Εμείς πόσα F-16 έχουμε?
- 'Ενα

Εικόνα
squid

Δημοσίευση από squid »

Sierraxray έγραψε:XA! Δέστε και την θετική πλευρά!
Επιτελους θα χαρούμε την τρέχουσα έκδοση του FS σε τέλεια γραφικά και αναλύσεις με υπερσύγχρονους υπολογιστές που θα προλάβουμε να αγοράσουμε πρίν έρθει η επόμενη έκδοση και μας αναστατώσει...

Επίσης πιστεύω ότι τώρα θα δούμε και πολύ καλά high-end-3rd-party-addon μιας και θα ξέρουν όλοι πως ό,τι καλύτερο κάνουν θα μείνει και δεν θα αχρηστευτεί με την έλευση μιάς νέας βερσιόν. (στο scenery design ήταν ανασταλτικός παράγοντας).

ακριβως .... πολυ σημαντικο.
Sierraxray έγραψε:Ακόμα, νομίζω ότι το παιχνίδι θα συνεχίσει να έχει υποστήριξη και πωλήσεις, από τη Microsoft απλά εκείνη δεν θα δεσμεύει προσωπικό για την εξέλιξη του προγράμματος. Δέν νομίζω να το παρατήσει έτσι εύκολα.. ίσως να αλλάξει στρατηγική δίνοντας ελευθερίες σε 3rd party developers..

μακαρι ...
"πότε θα έρθει η 28η Οκτωβρίου να πάμε σην παρέλαση να δούμε τα τζάμπο και τα στούκας"
- 'Ενα

Εικόνα
skend

Δημοσίευση από skend »

Anzac έγραψε: έχουν τόσα εργαλεία που κάνουνε παπάδες

http://www.youtube.com/watch?v=OKLISfqx ... annel_page
Εικόνα
HAF401
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από HAF401 »

Καλημέρα,

Το fs σε όποια μορφή το έχουμε τώρα, fs9/fsx, είναι πλήρες και λίαν εξελίξιμο.

Έχει να δώσει πολλά και θα δίνει ακόμα στους απανταχού developments, ώστε να εξελίσσεται συνεχώς.

Δίνει, με την πληρότητα του, την χαρά της εξομοίωσης σε χιλιάδες/εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, από το παιχνίδι που πωλείται στα καταστήματα φτάνει να γίνεται ο προσωπικός εξομοιωτής του κάθε χομπιστα που αγαπά την αεροπορική ιδέα.
Συνεχίζοντας τις παραπάνω σκέψεις του ¨squid¨, ένα μεγάλο συν που είχε και έχει και στην τελευταία έκδοσή του το FS-X είναι ότι ξεκινάει ακόμα και τον νέο χρήστη από την ίδια αφετηρία με ίδιες δυνατότητες και κοινό διαδικτυακό περιβάλλον.
Ο τίτλος "Microsoft Flight Simulator is DEAD" είναι σε αντιδιαστολή με τους 700,800~1000 χρήστες που πετούν π.χ. στα δίκτυα του IVAO ή της VATSIM την ίδια στιγμή διαδικτυακά.

Είναι νωρίς να γράφουμε ¨επικήδειους¨ πιστεύω, ας εκμεταλλευτούμε την πληρότητα και το βάθος που προσφέρει το fs.

Υ.Γ. Καλό πριν επικρίνουμε κάτι είναι να το έχουμε δοκιμάσει πλήρως και σωστά, όταν δεν έχουμε κάνει τίποτα ή δεν μπορούμε ούτε να βρούμε ένα add-on να προσθέσουμε, λόγω κουλαμάρας :D, ή γυρίζουμε τα forum και παρακαλάμε για t&%#@nt, ας αφήνουμε τις κρίσεις/επικρίσεις και υπαινιγμούς σε άλλους που έχουν κάτι να πουν σοβαρά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος HAF401 την 27 Ιαν 2009, 07:14, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Πασταρματζής Δημήτρης
www.hafvirtual.gr
ΕικόναΕικόνα
RunnerBaylisstic

Δημοσίευση από RunnerBaylisstic »

Κριμα να σταματησει καταρχας γιατι το να χανονται θεσεις εργασιας ειναι πολυ ασχημο....

και κατα δευτερον ειναι απο τα αγαπημενα μου flight sims, οχι ολες οι εκδοσεις, αλλα καποιες...

θυμαμαι την πρωτη εκδοση για μενα, την 5.1 σε dos, την αγορασα και ηταν σε δισκετες...
ωωωωωωωωωρες ατελειωτες πτησεων με την εκδοση 5.1... και δεν εβαζα επιταχυνση χρονου, πτησεις απο ευρωπη σε usa σε πραγματικο χρονο...
...ετσι και αλλιως οταν αποφασισω να ασχοληθω αρκετα και σοβαρα με ενα simulator, βλεπω την trial εκδοση, η καμια κοπια για να δω εαν μου αρεσει να ασχοληθω, και εαν ναι το αγοραζω παντα γνησιο, δεν ειναι μεγαλο το κοστος της αγορας ενος παιχνιδιου, οταν ειδικα ασχολουμαι με μια καλη εκδοση και ασχολουμαι με αυτη για χρονια, οποτε αξιζει...

ελπιζω να συνεχισει να υπαρχει οπως και ναχει, και να συνεχισει να ειναι αξιολογο...

Εικόνα
Εικόνα
Manwlo
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Manwlo »

HAF401 έγραψε:
Το fs σε όποια μορφή το έχουμε τώρα, fs9/fsx, είναι πλήρες και λίαν εξελίξιμο.

Έχει να δώσει πολλά και θα δίνει ακόμα στους απανταχού developments, ώστε να εξελίσσεται συνεχώς.

KJFK Addon scenery (μια εικόνα για το πως εξελίσεται το "πεθαμένο"): http://www.youtube.com/watch?v=yYpJTB2LBso
HAF401 έγραψε:

Ο τίτλος "Microsoft Flight Simulator is DEAD" είναι σε αντιδιαστολή με τους 700,800~1000 χρήστες που πετούν π.χ. στα δίκτυα του IVAO ή της VATSIM την ίδια στιγμή διαδικτυακά.
έτσι...έτσι...
HAF401 έγραψε:
Υ.Γ. Καλό πριν επικρίνουμε κάτι είναι να το έχουμε δοκιμάσει πλήρως και σωστά,
+1...
αλλά...δεν...

-=Manwlo=-
Ο "Αγωγιάτης"....που έλεγε και ο Αντώνης....
skend

Δημοσίευση από skend »

Manwlo έγραψε:
HAF401 έγραψε:
+1...
αλλά...δεν...

-=Manwlo=-
+1... αυτό ειναι σωστό !
Εικόνα
Sierraxray

Δημοσίευση από Sierraxray »

Και επιμένω ότι τώρα για μένα θα έρθει η εποχή των καλών Add-on. Πιστεύω είναι καλό για το scenery design αυτή η έστω και προσωρινή-αβαίβαιη στασιμότητα στην έκδοση.
Εδώ εξελίχθηκε από μόνο του το F4 πόσο μάλλον το FSX που σχεδιάστηκε για πλήρες άνοιγμα στην FS κοινότητα. (Δες SDK kits)
Εικόνα
squid

Δημοσίευση από squid »

ναι η στασιμοτητα ειναι σιγουρα πολυ καλη , συμφωνω εντελως (και αυτο λογω της περιορισμενης backwards συμβατοτητας της μιας εκδοσης με την αλλη, μακαρι να μην υπηρχε αυτο) Το κακο ειναι οτι κλεινουν τετοιες εταιριες ....
- 'Ενα

Εικόνα
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

@ HAF401 & Manwlo:

Μπερδεύετε τον τίτλο του post που αφορά τον τερματισμό της ανάπτυξης νέων εκδόσεων του παιχνιδιού και βελτίωσης των υφιστάμενων απο τη Microsoft λόγο απολύσεων προσωπικού, με το υπόλοιπο xxxx χρηστών κόσμου που "παίζει" τα FS9 και FSX και φτιάχνει νεα sceneries/planes/skins κτλ.

Μπορούν να φτιάξουν καινούργιο FSXI???

Μπορούν να το κάνουν Dx11 compatible???

Μπορούν να βελτιώσουν τον multiplayer κώδικα πάνω σε ESP???

Μπορούν να κάνουν το FSX Military Standard??? :idea:

Όχι. Μπορούν να κάνουν updates και βελτιώσεις μόνο σε αυτά που μπορούσαν να κάνουν και ποιο πρίν. Δείτε το Falcon4, πού σταμάτησε επίσημα και που έχει φτάσει τώρα, στο 4.7 Βελτιώνεις 50 πράγματα, αν δοκιμάσεις να πειράξεις τον κώδικα εσύ μεμονομένα ή και κάποια development 3rd party εταιρία για πχ ενα νέο addon αφος που ετοιμάζει, θα μπορούν να το κάνουν και άλλοι. Και όταν φτάσεις εκεί θα αρχίζεις να ανοίγεις τέτοιες τρύπες και λακούβες που θα τρώς την μια BSOD πίσω απο την άλλη.

+1 και απο μένα για τυχόν υπαινιγμούς/σπόντες κτλ.. Καλύτερα πρίν ανοίξουμε το στόμα μας να σκεφτόμαστε 2 φορές ποιο αντικειμενικά και με ποιό σοβαρά επιχειρήματα.

8)
Εικόνα
gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

raptor έγραψε: Μπορούν να το κάνουν Dx11 compatible???
Το Falcon πώς έγινε DX9 compatible;
Alexander

Δημοσίευση από Alexander »

@τα παιδιά που ασχολούνται με το fs
Διέκρινα μία σύγχυση-νευρικότητα και δικαιολογημένα γιατί παρεξηγήσατε το σαφή τίτλο και ποστ του raptor. Αυτά συμβαίνουν όμως κανένα πρόβλημα.
Αυτό όμως που είδα και δε μου άρεσε ήταν μερικές μπηχτές-απόψεις και απλά θα τις σχολιάσω, δεν έχω κάτι προσωπικό μαζί σας αλλά με αυτά που γράφτηκαν.
Γιατί δε μιλάτε ειλικρινά και αφήνετε υπονοούμενα;
Διάβασα μπηχτές από τον HAF401....αυτές τι σχέση έχουν με τα ποστ που υπάρχουν σε όλα αυτά που γράφτηκαν στις δύο σελίδες; Ποιούς/ον φωτογραφίζουν; Αυτό δεν το κατάλαβα, εκτός αν κάτι ''έχασα'' στις μέχρι τώρα 2 σελίδες.
Μπηχτή 2η & από τον Manwlo λίγο ποιό κάτω.... Γιατί ρε σεις;
Το
+1...
αλλά...δεν...
...πώς να το εκλάβω τώρα; Θα ήθελα μια εξήγηση. Σε ποιούς απευθύνεστε;Αμάν αυτά τα υπονοούμενα πια.

Απλά ο raptor είπε ότι η ομάδα που ανέπτυσε το fs απολύθηκε, δεν έγραψε πουθενά ότι το fs πέθανε σαν sim. Ψυχραιμία, δε σας θίξαμε το χόμπυ...
Καλό ναι και θα έλεγα μάλλον ότι θα ήταν συνετό, δε διαφωνώ. Όμως ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει μιας & από το 1ο λεπτό ασχολίας με οτιδήποτε αρχίζει να σχηματίζει μια άποψη με αυτό που ασχολείται, είτε σας αρέσει είτε όχι, και δεν μπορείτε σε κανέναν να λέτε τι να κάνει ή τι να μην κάνει;
όταν δεν έχουμε κάνει τίποτα ή δεν μπορούμε ούτε να βρούμε ένα add-on να προσθέσουμε, λόγω κουλαμάρας Very Happy, ή γυρίζουμε τα forum και παρακαλάμε για t&%#@nt,
Τι ύφος χιλίων καρδιναλίων είναι αυτό τώρα; Δηλ. εσείς όταν ξεκινήσατε ξέρατε ότι ξέρετε τώρα ή είχατε κάνει ότι έχετε κάνει έως τώρα;
ας αφήνουμε τις κρίσεις/επικρίσεις και υπαινιγμούς σε άλλους που έχουν κάτι να πουν σοβαρά.
Καλό αυτό μου άρεσε......Υπάρχει πιστοποιητικό ''ο λέω σοβαρά'' να το βγάλω κ εγώ; Όχι τίποτα άλλο για να έχω το δικαίωμα να κρίνω και να υπαινίσομαι.
Τι λέτε τώρα θα μας τρελάνετε;
Sierraxray

Raptor
Μπορούν να φτιάξουν καινούργιο FSXI???

Μπορούν να το κάνουν Dx11 compatible???

Μπορούν να βελτιώσουν τον multiplayer κώδικα πάνω σε ESP???

Μπορούν να κάνουν το FSX Military Standard??? Idea
Το πρώτο δεν ακυρώνει την εξελιξιμότητα του υπάρχοντος εξομοιωτή. Παραδείγματα είναι το Falcon4, το ΙL2 θα είχε την ίδια τύχη αν δεν ετοιμαζόμασταν για το BOB, το Richard Burns Rally ο μοναδικός εξομοιωτής οδήγησης που μετά από τόσα χρόνια εξελίσσεται ακόμα και μάλιστα το μοντέλο του πουλήθηκε σε νέα εταιρεία για την εξέλιξη νέου εξομοιωτή και πολλοί άλλοι εξομοιωτές πτήσης, που παρ'ότι ξεκίνησαν σαν δευτεροκλασάτοι, κατάφεραν να δημιουργήσουν μεγάλο Fun Club με πολλά add-on.

Σχετικά με το δεύτερο, αυτό δεν ακυρώνει το ότι μπορεί να τρέχει σε περιβάλλον DX11, απλά δεν θα εκμεταλλεύεται τις νέες του δυνατότητες. Ε εντάξυ. Εδώ επιμένουμε να πετάμε με εξομοιωτές που παίζουν σε DX9 (FS9, Falcon, IL2)... μπορούμε για λίγο να κολλήσουμε και στο DX10 επίπεδο. Εξ'άλλου πρώτα να χαρούμε τα SHD γραφικά στο FSX DX10 και μετά (σε 5-6 χρόνια) θα αρχίσουμε να έχουμε απαιτήσεις. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ ένα screenshot απο δοκιμή σε SHD textures σε MD80 να πάθετε πλάκα. Φαινονται και οι γρατσουνιές....

Σχετικά με το τρίτο στοιχείο.
Το FSX αναφέρεται σε συγκεκριμένη γκάμα ενδιαφερόντων και πολύ πιθανόν να μήν ενδιαφέρονται οι Fan για πρωτοτυπίες και καινοτομίες άλλων εξομοιωτών.. H Εξέλιξη σε ESP νομίζω ενδίεφερε την παραγωγή επαγγελματικών εξομοιωτών από την MS και δεν θα έδινε σε μάς και τίποτα παραπάνω το εύχρηστο. Πρέπει να ήταν παράλληλο τμήμα και όχι ίδιο με τους ACES.

Τέλος και σχετικά με το τέταρτο.
Δυστυχώς δέν θα καταφέρουν να φτάσουν τα επίπεδα των άλλων λόγω περιορισμών. Αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ ανάμεσα στις επιθυμίες των FS users. Μάλλον ήταν επιθυμία των Combat simmers.

Οι παρατηρήσεις σου δηλαδή δεν σημαίνει ότι ήταν απαραίτητες κατευθύνσεις εξέλιξης του FS με εξαίρεση το DX11 και αυτό πιθανώς και όχι σίγουρα. Το ότι δεν θα υλοποιηθούν δεν αποτελεί δείγμα στασιμότητας. Το μόνο που μπορεί να δείξει στασιμότητα είναι η απόλυση των προγραμματιστών και σχεδιαστών του εξομοιωτή, αλλά και αυτό είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι στην περίπτωση του FS με τους τόσους περιφερειακούς developers.
http://www.simforums.com/forums/forum_p ... ?TID=29226

Βέβαια δεν πιστεύω ότι ο τίτλος που έβαλες ήταν πρόβλημα γιατί κατά την άποψή μου ήταν ξεκάθαρο ότι αναφερόταν στην εταιρεία και όχι στην επιβιωσιμότητα του προγράμματος ή στους FS fans. Δέν είδα δηλαδή κάτι το προσβλητικό. Και δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να προσβαλλόμαστε λές και ο FS είναι κανένα σύμβολο (σαν σημαία ένα πράγμα).
Εικόνα
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Sierraxray έγραψε: Το πρώτο δεν ακυρώνει την εξελιξιμότητα του υπάρχοντος εξομοιωτή. Παραδείγματα είναι το Falcon4
Μιλάω Κινέζικα??? Ξέρουμε τι διαβάζουμε???

Το Falcon?????? Το Falcon τί??? Εκτός απο την LP που αγόρασε το source code και έφτιαξε κάτι (που και πάλι δεν συγκρίνεται με upgrades άλλων -free- ομάδων) πες μου μια έκδοση που δεν έχει προβλήματα και ατέλειες..

Sierraxray έγραψε: Σχετικά με το δεύτερο, αυτό δεν ακυρώνει το ότι μπορεί να τρέχει σε περιβάλλον DX11, απλά δεν θα εκμεταλλεύεται τις νέες του δυνατότητες.
Έεε όχι τελικά Κινέζο πρέπει να είμαι.. China Town βαθιά..

Sierraxray έγραψε: Σχετικά με το τρίτο στοιχείο.
Το FSX αναφέρεται σε συγκεκριμένη γκάμα ενδιαφερόντων και πολύ πιθανόν να μήν ενδιαφέρονται οι Fan για πρωτοτυπίες και καινοτομίες άλλων εξομοιωτών.. H Εξέλιξη σε ESP νομίζω ενδίεφερε την παραγωγή επαγγελματικών εξομοιωτών από την MS και δεν θα έδινε σε μάς και τίποτα παραπάνω το εύχρηστο. Πρέπει να ήταν παράλληλο τμήμα και όχι ίδιο με τους ACES.
Νομίζω??? Πρέπει??? Πολύ πιθανόν???

Να σου πώ εγώ τι νομίζω. Οτι πρέπει να μην έχεις ιδέα για το τι μιλάω, περί ESP, CFS, κτλ, και πολύ πιθανόν να έχω δίκιο γιατί αποκλείεται μα σου λέω αποκλείεται να τα ξέρεις ολοκληρωμένα. 沒有方式

Sierraxray έγραψε: Τέλος και σχετικά με το τέταρτο.
Δυστυχώς δέν θα καταφέρουν να φτάσουν τα επίπεδα των άλλων λόγω περιορισμών. Αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ ανάμεσα στις επιθυμίες των FS users. Μάλλον ήταν επιθυμία των Combat simmers.
我日語,我不可能否則解釋它。...

Sierraxray έγραψε: Οι παρατηρήσεις σου δηλαδή δεν σημαίνει ότι ήταν απαραίτητες κατευθύνσεις εξέλιξης του FS με εξαίρεση το DX11 και αυτό πιθανώς και όχι σίγουρα. Το ότι δεν θα υλοποιηθούν δεν αποτελεί δείγμα στασιμότητας. Το μόνο που μπορεί να δείξει στασιμότητα είναι η απόλυση των προγραμματιστών και σχεδιαστών του εξομοιωτή, αλλά και αυτό είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι στην περίπτωση του FS με τους τόσους περιφερειακούς developers.
http://www.simforums.com/forums/forum_p ... ?TID=29226
Θα φύγω με τον http://www.ahistoryofgreece.com/biography/simitis.jpg για Κίνα, το αποφάσισα.. Θα πουλάω ελιές.

Sierraxray έγραψε: γιατί κατά την άποψή μου ήταν ξεκάθαρο ότι αναφερόταν στην εταιρεία και όχι στην επιβιωσιμότητα του προγράμματος ή στους FS fans
Έε τώρα μου κάνεις πλάκα έτσι??!! :shock:

:roll:
Εικόνα
Sierraxray

1) Ναι κατά πολλούς συνομιλητές σε αυτό το θέμα, δέν υπάρχει εξέλιξη εάν δεν υπάρχει και νέα έκδοση, ενώ δεν είναι αλήθεια. (ειπώθηκε και εμμέσως μου φάνηκε ότι αυτό εννοείς και συ). Δέν χρειάζεται να υπάρχει νέα βερσιόν, αλλά μπορεί να αρκούν Expansion packs από 3rd party add-ons.

2) Εδώ υπάρχουν ακόμα παιχνίδια που βγαίνουν σε DX9 αυτό θα τους προβληματίσει όταν θα συνεργάζονται με 3rd-party teams?

3) Δεν έχω ιδέα από ολοκληρωμένα. Το πρώτο σκέλος της απάντησης είναι ξεκάθαρο. Το δεύτερο γι'αυτό αρχίζει με το "νομίζω". Και νομίζω μιλάς γι'αυτό:
http://www.microsoft.com/esp/
Αν μιλάς γι'αυτό, σύμφωνα με πολλούς δέν θα έχει νόημα για μάς για τα επόμενα 7 χρονια για λόγους λόγω των δυνατοτήτων των υπολογιστών που προβλέπεται να έχουμε σαν απλοί πολίτες.
Αν δεν αναφερόσουν σε αυτό τότε πάω πασο.

4)Αν ρωτήσεις τους FSfans αν τους καίει ιδιαίτερα θα σου πούνε ότι πετάνε ακόμα FS9 ως επι το πλείστον. Οπότε προς τί το FS11 και μάλιστα με δυνατότητες για μάχη...

5) ???

6)Καλά αφού το θές: "ο τίτλος ήταν μάπα".

ΥΓ.
Δεν μιλάς κινέζικα. Ξαναπροσπάθησε γιατί κάτι βγάζω ακόμα.
musicband
Εικόνα
Κλειδωμένο