Συμβουλές για σχηματισμούς;
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Συμβουλές για σχηματισμούς;
Αυτές τις μέρες προσπαθώ να μάθω πως να πραγματοποιώ εναέριους σχηματισμούς. Πράγματι, αντί να έχω μια ομοιόμορφη πορεία με το νούμερο 1, καταλήγω σε σκηνικά τύπου dogfight όπου τις περισσότερες φορές είμαι απο πίσω του και όταν φτάνω στο σημείο να πετάμε line abreast, αυτός πάει μια πάνω, μια κάτω, πότε δεξιά, πότε αριστερά, με αποτέλεσμα συνεχώς να μανουβράρω για να διατηρήσω την πορεία και να χαλάει ο σχηματισμός! Όπως καταλαβαίνετε, λίγη βοηθεια θα μου ήταν πολύτιμη...

οσο ποιο κοντα ερχεσαι τοσο μικρενεις το overtake...
ο AI κραταει το flight plan και την ταχιτιτα...
πχ στο 2ο stpt αν το flight plan λεει 345knots ο ΑΙ θα πηγαινει με 345 αν βαλεις το δευτερο stpt και εσυ θα δεις ενα βελος στον δικτη ταχιτιτας που θα διχνει 345 πιασε αυτην και βαλε overtake για να τον πλισιασεις... οσο πλισιαζεις μιονε το overtake μεχρι να εισαι περιπου στην ιδια ταχιτιτα... (βαλε τον εαυτο σου νουμερο 2 γιατι θα καταλιξεις να κανεις σβουρες με τον ΑΙ )...
ο AI κραταει το flight plan και την ταχιτιτα...
πχ στο 2ο stpt αν το flight plan λεει 345knots ο ΑΙ θα πηγαινει με 345 αν βαλεις το δευτερο stpt και εσυ θα δεις ενα βελος στον δικτη ταχιτιτας που θα διχνει 345 πιασε αυτην και βαλε overtake για να τον πλισιασεις... οσο πλισιαζεις μιονε το overtake μεχρι να εισαι περιπου στην ιδια ταχιτιτα... (βαλε τον εαυτο σου νουμερο 2 γιατι θα καταλιξεις να κανεις σβουρες με τον ΑΙ )...

[marq=left] :C130: 322VTTS
Και λίγους παραπάνω. Μπες σε σχηματισμό μαζί του περίπου 1nm πίσω του. Κράτα το FPM στον ορίζοντα και τότε σιγά σιγά ανέβασε την overtake...Καθώς θα τον πλησιάζεις, και κρατας ΠΑΝΤΑ το fpm στον ορίζοντα, θα δείς ότι τα πάνω κάτω που έβλεπες πριν δεν θα υπάρχουν....Woodpecker έγραψε:Νομίζω πως (+/-)5 κόμβους στο overtake είναι σιγά έτσι δεν έιναι;Doperman έγραψε:Πλησιάστε πιο σιγά...
Αυτό που είπε ο condor, για τη σταθερή ταχύτητα, δεν το είχα σκεφτεί. Είναι, προφανώς, ίδια περίπτωση με το tanker που έχει σταθερή ταχύτητα 300kts. Όσο για τη σταθερή θέση του fpm, που είπε ο Doperman, σε συνδυασμό με ένα μικρό offset πορείας όπως στο PopUp ίσως να μπορέσω να φτιάξω ένα καλό σχηματισμό.