Περι ορθογραφίας ...
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Συζήτηση κάνουμε και δεν έχω σκοπό να σνομπάρω κανέναν.
Εμένα πάντως με απασχολεί το θέμα, και όχι μόνο ως admin.
Δείτε το και αλλιώς ! Κάποτε οι Έλληνες κάνανε κρυφά σχολειά για να μάθουνε Ελληνικά και να μην καταλήξουν Τουρκάκια.
Τώρα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τα βγάλουμε απο μέσα μας ;
Είμαστε Έλληνες ; Θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες ;
Απόδειξη !!!
Εμένα πάντως με απασχολεί το θέμα, και όχι μόνο ως admin.
Δείτε το και αλλιώς ! Κάποτε οι Έλληνες κάνανε κρυφά σχολειά για να μάθουνε Ελληνικά και να μην καταλήξουν Τουρκάκια.
Τώρα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τα βγάλουμε απο μέσα μας ;
Είμαστε Έλληνες ; Θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες ;
Απόδειξη !!!
e-HAF Admin
Είναι απλός ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε αυτό το φαινόμενο. Θέλετε ο λίγος ελεύθερος χρόνος ή η τεμπελιά δε μας αφήνει να ανοίξουμε για λίγα δευτερόλεπτα το λεξικό.
Είναι το ίδιο με τα κομπουτεράκια και τις πράξεις. Από τεμπελιά ή για να κάνει ο καθένας γρήγορα τις ασκήσεις (μαθητικά χρόνια) φτάνει στο σημείο να μην μπορεί να κάνει τις πιο απλές πράξεις.
Είναι το ίδιο με τα κομπουτεράκια και τις πράξεις. Από τεμπελιά ή για να κάνει ο καθένας γρήγορα τις ασκήσεις (μαθητικά χρόνια) φτάνει στο σημείο να μην μπορεί να κάνει τις πιο απλές πράξεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Alexander την 29 Απρ 2008, 14:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Re: Περι ορθογραφίας ...
Είναι δυνατόν να φταίει η πινακίδα, που είναι γραμμένη με κεφαλαία;condor έγραψε:είχα έναν φίλο που με ρώτησε τι μαγαζί είναι το ουζέρι... (ναι το ουζέρι.. το είχε διαβάσει με κεφαλαία "ΟΥΖΕΡΙ" σε μια επιγραφή... )sjmygian έγραψε:Οσο για τους τόνους, είναι το αποτέλεσμα μίας πρότασης που είχε γίνει πολύ παλιότερα να καταργηθούν εντελώς (πράγμα που εφήρμοζε για μία περίοδο τουλάχιστον μία εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας). Η πρόταση δεν πέρασε τότε, αλλά φαίνεται ότι πλέον εφαρμόζεται στην πράξη
εκεί ποιος φταίει..?? αυτός που δεν είχε γραμματικές γνώσεις για να τονίσει σωστά την λέξη ή η πινακίδα που δεν είχε τόνους και ήταν γραμμένη με κεφαλαία???
Αν και στην συγκεκριμένη περίπτωση, η ερώτηση μπορεί να οφείλεται σε στιγμιαίο πνευματικό black-out και να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό (σε όλους μας άλλωστε έχει τύχει να ρωτήσουμε κάτι εντελώς χαζό ή αυτονόητο)
-
nillion
Δεν μιλάμε ειδικά, μιλάμε γενικά, και με βάση αυτό που βλέπουμε να γίνεται στο forum.nillion έγραψε:Παιδιά να δούμε και το ενδεχόμενο κάποιος να είναι δυσλεκτικός οπός είμαι εγώ και ναι έχω μεγάλο πρόβλημα την ορθογραφία και γι’ αυτό ότι γραφώ κάτι το περνάω από το word αλλά και πάλι δεν γίνετε να μην κάνω λάθος
Αποκλύω το γεγονός να είναι όλοι αυτοί στην ίδια κατηγορία , δηλ. δυσλεκτικών ή κάτι άλλο.
e-HAF Admin
-
kostas_xalkida
- 320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

- Επικοινωνία:
Έχεις δίκιο, και σαφώς αν κάποιος είναι δυσλεκτικός θα κάνει ορθογραφικά λάθη.
Αλλά, όπως εσύ προσπαθείς να διορθώσεις τα κείμενα σου μέσω Word, το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι άλλοι.
Και βέβαια, το θέμα δεν είναι μερικά λάθη, που μπορεί να συμβούν στον καθένα μας όταν γράφουμε ή να ξεφύγουν από το Word (ή άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα).
Το πρόβλημα είναι με μηνύματα που περιέχουν λάθος σε κάθε λέξη τους, το πλήθος των οποίων δείχνει ότι αυτός που το έγραψε απλά δεν ασχολήθηκε καθόλου με θέματα ορθογραφίας.
ΥΓ: Αν γράφεις συχνά ελληνικά στο internet (π.χ. σε forum κλπ.) ο firefox έχει ενσωματωμένο ελληνικό ορθογράφο (ή μπορείς να τον προσθέσεις αργότερα) . Δεν ξέρω αν άλλοι browser (π.χ. IE, Opera) προσφέρουν την ίδια δυνατότητα.
Αλλά, όπως εσύ προσπαθείς να διορθώσεις τα κείμενα σου μέσω Word, το ίδιο μπορούν να κάνουν και οι άλλοι.
Και βέβαια, το θέμα δεν είναι μερικά λάθη, που μπορεί να συμβούν στον καθένα μας όταν γράφουμε ή να ξεφύγουν από το Word (ή άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα).
Το πρόβλημα είναι με μηνύματα που περιέχουν λάθος σε κάθε λέξη τους, το πλήθος των οποίων δείχνει ότι αυτός που το έγραψε απλά δεν ασχολήθηκε καθόλου με θέματα ορθογραφίας.
ΥΓ: Αν γράφεις συχνά ελληνικά στο internet (π.χ. σε forum κλπ.) ο firefox έχει ενσωματωμένο ελληνικό ορθογράφο (ή μπορείς να τον προσθέσεις αργότερα) . Δεν ξέρω αν άλλοι browser (π.χ. IE, Opera) προσφέρουν την ίδια δυνατότητα.
e-ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ
χμμ....
ImTranslator 3.0 For Internet Explorer and Firefox
http://imtranslator.net/plugin-tr.asp
το έχει χρησιμοποιήσει κανείς
έχει translator απο ότι βλέπω αλλά όχι και spell check Ελληνικών
ImTranslator 3.0 For Internet Explorer and Firefox
http://imtranslator.net/plugin-tr.asp
το έχει χρησιμοποιήσει κανείς
έχει translator απο ότι βλέπω αλλά όχι και spell check Ελληνικών
e-HAF Admin