Συστημα για το Falcon4

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Falconeye

Συστημα για το Falcon4

Δημοσίευση από Falconeye »

Θα ηθελα να με πειτε ενα καλο συστημα για να σηκωσει το φαλκον.
Δηλαδη τι χαρακτηριστικα πρεπει να εχει ενα συστημμα για να πεταω το Φαλκον χωρις προβληματα?
Εικόνα
manik
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

Θα σε πούμε σύντεκνε.... :D
Λοιπόν στα games ισχύει ότι όσο το ισχυρότερο τόσο το καλύτερο.
Στην ουσία ότι σύστημα και να πάρεις την σήμερον ημέραν δεν θα έχεις πρόβλημα να παίξεις το Falcon.
Θα προσέξεις να έχει τουλάχιστον 2GB μνήμη RAM και μια καλή VGA σειράς ΑΤΙ 3850 / 3870 ή Νvidia 9600GT / 8800GT μιας και έχουν πέσει αρκετά οι τιμές τους.
Οι επεξεργαστές είναι όλοι διπύρηνοι ενώ αν θες μπορείς να βάλεις κάποιον futureproof τετραπύρηνο ή και τριπύρηνο AMD.
Ένα καλό PSU 600+ Watt να πλαισιώσει το σύστημα ενώ αν πας σε λύση SLI ή Crossfire υπολόγιζε 700+ watt.
Tα υπόλοιπα ( κουτί, m/b, δίσκοι, DVD ) τα παίρνεις ανάλογα τις ανάγκες σου.
Υπολόγιζε 800+ εβραίους για ένα καλό συστηματάκι.
:m2k: Eίμαι μόνο Μιραζάκιας :m2k:

Saitek X-52 HOTAS
Saitek Pro Flight Rudder Pedals.
panpan
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panpan »

αν επιλέξεις ΑΤΙ μη βάλεις vista γιατί θα έχεις προβλήματα με όλες τις εκδόσεις του Falcon....
Εικόνα
gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

manik έγραψε: Θα προσέξεις να έχει τουλάχιστον 2GB μνήμη RAM και μια καλή VGA σειράς ΑΤΙ 3850 / 3870 ή Νvidia 9600GT / 8800GT μιας και έχουν πέσει αρκετά οι τιμές τους.

Ένα καλό PSU 600+ Watt να πλαισιώσει το σύστημα ενώ αν πας σε λύση SLI ή Crossfire υπολόγιζε 700+ watt.

Υπολόγιζε 800+ εβραίους για ένα καλό συστηματάκι.

Ρε τι του λες του ανθρώπου; Εγώ έχω ένα Pentium 4 στα 3 GHz (υπερχρονισμένο στα 3.45), 1 GB DDR1, και τη radeon 1950 pro (512 MB VRAM) και στα 1600 Χ 1200 που το τρέχω συνήθως ούτε "σπασίματα" στην κίνηση βλέπω, ούτε τίποτα. Σιγά μην του πούμε να πάρει και μηχάνημα με δύο επεξεργαστές.
panpan
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panpan »

για δες τα fps σου (ειδικά σε campaign ή σε κανα CAS με χαμό από κάτω) και μετά ξανασυζητάμε
Εικόνα
manik
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

gerodinis έγραψε: Ρε τι του λες του ανθρώπου; Εγώ έχω ένα Pentium 4 στα 3 GHz (υπερχρονισμένο στα 3.45), 1 GB DDR1, και τη radeon 1950 pro (512 MB VRAM) και στα 1600 Χ 1200 που το τρέχω συνήθως ούτε "σπασίματα" στην κίνηση βλέπω, ούτε τίποτα. Σιγά μην του πούμε να πάρει και μηχάνημα με δύο επεξεργαστές.
Κατ' αρχάς την επόμενη φορά που θα πεις ¨ρε¨ σε κάποιον θα διαγραφεί όλο το post σου.
To έκανες και σε άλλο post στον Predator.
Κατα δεύτερον αν εσύ βρεις P4 να φτιάξεις μηχανάκι έλα να μου σφυρίξεις κλέφτικα.
Kατά τρίτον δεν είδα να δώσεις απάντηση στον falconeye για τι pc να φτιάξει.
Κατά τέταρτον μην απαντήσεις στο post μου γιατί θα διαγραφεί ως offtopic.
Γεια σου τώρα...

Saitek X-52 HOTAS
gerodinis

[delete]
Aegeus
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aegeus »

Οφείλουμε να κρατάμε και τα προσχήματα καλή η ανωνυμία αλλά...οφείλουμε να προσέχουμε λιγουλάκι.
cosa

Δημοσίευση από cosa »

Εχω και γώ μια ένσταση σχετικά με το setup.
Φίλε falconeye όποιο μηχάνημα αγοράσεις αυτή τη στιγμή
με pci-x κάρτα γραφικών θα μπορείς να παίζεις άνετα.
Απο κακή εμπειρία που είχα εγώ και μερικοί άλλοι θα σου πρότεινα να
αποφύγεις τις ATI και να προτιμήσεις κάτι σε nvidia.
Ενσταση και στα 700w τροφοδοτικό αν θέλεις sli.
Πάλι απο προσωπική εμπειρία θα σου πώ οτι σήκωνα sli
με 420w με τον υπολογιστή να κάνει restart μια φορά την
εβδομάδα χωρίς πρόβλημα.
Καλό θα ήταν στο ποστ σου να βάλεις και το budget σου για να
μπορούν τα άτομα που κατέχουν απο hardware να σου μιλήσουν πιο
συγκεκριμένα.
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
manik
Moderator
Moderator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από manik »

cosa έγραψε: Ενσταση και στα 700w τροφοδοτικό αν θέλεις sli.
Πάλι απο προσωπική εμπειρία θα σου πώ οτι σήκωνα sli
με 420w με τον υπολογιστή να κάνει restart μια φορά την
εβδομάδα χωρίς πρόβλημα.
Επειδή το τροφοδοτικό είναι hardware σημαντικής εξίας πάντα βάζουμε κάποιο που να έχει και περίσσια ισχύος για μελλοντικές αναβαθμίσεις.
Δεν το βάζουμε να είναι τσίμα-τσίμα με τα watt που χρειαζόμαστε.
Οτιδήποτε κάτω από 600άρι απλά δεν λέει για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.

Saitek X-52 HOTAS
cosa

Δημοσίευση από cosa »

CPU: 100W
VGA: 120W
VGA2:120W
DVDROM:30W
DVDROM2:30W
RAM SLOT1:15W
RAM SLOT2:15W
HDD:25W
HDD2:25W
HDD3:25W
3 ανεμιστήρες 12" Χ 3W
TOTAL: 515W αν καταφέρεις και τα βάλεις να δουλέυουν όλα μαζί στο full-
υπόψην οτι τα watt που έχω βάλει έιναι υπερβολικά σε ορισμένες περιπτώσεις.
ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ PARTY
Εικόνα
Falconeye

Δημοσίευση από Falconeye »

Παιδες καταρχην ευχαριστω για την αμμεση ανταποκριση εχω κρατησει αυτα που με γραφεται και θα τα κανω μια σουμα για να βγαλω αποτελεσμα.
Καθε tip ειναι καλο για το συστημα.
Βασικα το λειτουργικο που θα εχω ειναι Windows XP.Αυτο με τα hardware θα κανουν συμβαση και καλη δουλεια? η΄θα εχω conflict.

Σκεφτομουν να βαλω last version Ubuntu.Αν θα παιξει με Linux.Χλωμο εεε?
Εικόνα
gerodinis

Για να τρέξεις το falcon μέσω του Wine εννοείς; Ασ' το καλύτερα... Δε νομίζω να δουλέψει.

Λοιπόν, σχετικά με το hardware, έχω να προτείνω:

- CPU Intel (με πυρήνα penryn οπωσδήποτε - την εμπορική τους ονομασία δεν τη θυμάμαι, από W αρχίζει) από 2.4 GHz και πάνω. Προσωπικά θα κοιτούσα για τον τριάρη.

- Από M/B είναι στην κρίση σου αν θα πάρεις μία για DDR 2, ή αν θα περιμένεις λίγο να πέσουν οι τιμές των DDR 3. Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για DDR 3 γιατί έχουν περιθώριο εξέλιξης. Εγώ που πήρα DDR 1 το 2004 την πάτησα, αφού μετά όλοι είχαν DDR 2 σε υψηλότερες συχνότητες από μένα.

Κοίτα να πάρεις δύο αρθρώματα που να δουλεύουν σε dual channel για καλύτερες επιδώσεις. Μόνο πρόσεξε η μητρική σου να είναι κανονική ΑΤΧ, όχι micro ATX γιατί στις περισσότερες από αυτές το dual channel αποτελεί ουτοπία. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις τις state of the art μνήμες. Κι ένα κλασικό ζευγάρι Kingston σε καλύπτει.
Πρόσεξε ταχύτητα 800 MHz τουλάχιστον, για να αποδώσουν σε βάθος χρόνου. Μην έχεις το γ@μ@το επεξεργαστή και την πατήσεις λόγω αργής μνήμης...

Κοίταξε να ενσωματώνει το P35 (ή το Χ38 αν σου περισσεύουν χρήματα).

Σου συνιστώ να μείνεις μακριά από Asus και να κοιτάξεις κατά Gigabyte μεριά. Έχω ακούσει και βιώσει διάφορα με τις Asus... (η προηγούμενη που είχα κάηκε!)

- Κάρτα γραφικών: από ATi την 3870 αν δε θες να ξοδέψεις πολλά. Αν πάλι επιμένεις σε Nvidia λόγω υψηλότερων επιδόσεων, μείνε μακριά από τις Geforce 8 αφού έχουν ένα σωρό προβλήματα με το Falcon, και ψάξε τι παίζει με τις 9. Υπάρχει ήδη η 9600 στη μεσαία κατηγορία και πρέπει να έχει έρθει και η 9800 στη high-end (Λεφτά. Δώστε μας.)

- Τροφοδοτικό: φαντάσου κάτι γύρω στα 580-600 Watt. (η 3870 η διπύρηνη καίει πολύ για παράδειγμα). Εκτός αν θες SLI ή Crossfire οπότε, όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω, φεύγεις για άνω των 600 Watt.

- Κάρτα ήχου: Αν σου περισσεύουν, βάλε. Οι πιο πολλοί το παραβλέπουν πλέον, αλλά ένα ενσωματωμένο τσιπ ήχου δύσκολα ανταγωνίζεται μια ξεχωριστή κάρτα ήχου, ακόμα και παλαιότερο μοντέλο (βλέπε Audigy). Αν βάλεις Vista, πας αναγκαστικά σε μια από τις εκδόσεις της Creative X-Fi (η ΜΟΝΗ κάρτα ήχου που δούλευε σωστά με τα Vista, μέχρι την έλευση του SP1 - τώρα δεν ξέρω τι γίνεται). Αν βάλεις ΧΡ, η Audigy 4 σε υπερκαλύπτει. Μόνο πέρνα τους τελευταίους drivers, ΕΙΔΙΚΑ στην περίπτωση της X-Fi.

Ψάξε στο e-shop για συμφέρουσες τιμές, αλλά ρώτα τους με σοβαρό τόνο αν οι συσκευές που θα παραγγείλεις είναι ετοιμοπαράδοτες.
Windows: A 32 bit extension and graphical shell,
for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally
coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit
company, that can't stand 1 bit of competition. Good thing
there's not any.
sparta
Administrator
Administrator

Δημοσίευση από sparta »

Όχι υπερβολές κύριοι ο Xrhstaras έχει δίκιο εγώ πετάω με WIN-XP, CPU 2,4 & κάρτα γραφικών 6600 χωρίς κανένα πρόβλημα (μηχάνημα 2ετίας).
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Ναι αλλά αν έπαιρνες καινούριο μηχάνημα τώρα θα το έπαιρνες με προδιαγραφές 2006 απλά επειδή καταφέρνει το Falcon;
Απάντηση