Απορίες ( αφορά ενδείξεις στο Falcon cockpit )
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
Μια νέα απορία που μου δημιουργήθηκε,σε μια αποστολή προσγείωσα το F-16 μου με 10.000 λίβρες καύσιμο,ενώ λοιπόν έκανα κανονικά touchdown,κράτησα τη μύτη του αεροσκάφους στίς 10 μοίρες,μέχρι να μειωθεί η ταχύτητα κάτω των 100 ΚΙΑS.Γύρω στους 110 ΚΙΑS οι πίσω τροχοί υποχώρησαν και το αεροπλάνο καταστράφηκε.Ποιό είναι το μέγιστο επιτρεπτό βάρος προσγείωσης σε ένα F-16;
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΜΟΝΑΧΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΝΑ'ΧΕΙΣ ΓΙ'ΑΣΠΙΔΑ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΚΙ ΑΝ ΠΕΤΑΣ
ΚΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ
ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΑ Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
To uncage το κανεις αφου εχεις παρει ηχοDoperman έγραψε:Μπορεις να το κανεις και χωρις να εχεις κανει λοκ. αν Πιστευεις οτι εισαι μεσα στις παραμετρους βολης, κανε το uncage και τοτε θα παρεις ηχο αμεσως.Leo έγραψε:Το uncage όμως γίνεται αφού έχει κλειδωθεί ο στόχος με το ραντάρ ;

The NIGHT is our Business...340M LANTIRN
Γνωρίζεις τίποτα για την τελευταία μου ερώτησηLantirN έγραψε:To uncage το κανεις αφου εχεις παρει ηχοDoperman έγραψε:Μπορεις να το κανεις και χωρις να εχεις κανει λοκ. αν Πιστευεις οτι εισαι μεσα στις παραμετρους βολης, κανε το uncage και τοτε θα παρεις ηχο αμεσως.Leo έγραψε:Το uncage όμως γίνεται αφού έχει κλειδωθεί ο στόχος με το ραντάρ ;
Λογικά δεν υποχώρησαν οι τροχοί αλλά χτύπησε η ουρά σου στο έδαφος γιατί το σήκωσες πολύLeo έγραψε:Μια νέα απορία που μου δημιουργήθηκε,σε μια αποστολή προσγείωσα το F-16 μου με 10.000 λίβρες καύσιμο,ενώ λοιπόν έκανα κανονικά touchdown,κράτησα τη μύτη του αεροσκάφους στίς 10 μοίρες,μέχρι να μειωθεί η ταχύτητα κάτω των 100 ΚΙΑS.Γύρω στους 110 ΚΙΑS οι πίσω τροχοί υποχώρησαν και το αεροπλάνο καταστράφηκε.Ποιό είναι το μέγιστο επιτρεπτό βάρος προσγείωσης σε ένα F-16;
Υ.Γ. Δε βλέπεται το παιδί τι κάνει?Προετοιμάζεται από πριν για όταν μπει στο TS να αριστεύει
'Ετσι,ετσι!!!!!Greg έγραψε:Λογικά δεν υποχώρησαν οι τροχοί αλλά χτύπησε η ουρά σου στο έδαφος γιατί το σήκωσες πολύLeo έγραψε:Μια νέα απορία που μου δημιουργήθηκε,σε μια αποστολή προσγείωσα το F-16 μου με 10.000 λίβρες καύσιμο,ενώ λοιπόν έκανα κανονικά touchdown,κράτησα τη μύτη του αεροσκάφους στίς 10 μοίρες,μέχρι να μειωθεί η ταχύτητα κάτω των 100 ΚΙΑS.Γύρω στους 110 ΚΙΑS οι πίσω τροχοί υποχώρησαν και το αεροπλάνο καταστράφηκε.Ποιό είναι το μέγιστο επιτρεπτό βάρος προσγείωσης σε ένα F-16;Με 10.000 λίβρες δεν έχεις πρόβλημα.
Υ.Γ. Δε βλέπεται το παιδί τι κάνει?Προετοιμάζεται από πριν για όταν μπει στο TS να αριστεύει
Εμπειρικά ,νομίζω πως η ταχύτητα δεν είναι στανταρ,αλλα θα πρέπει να την κρατας σε τέτοια επίπεδα ωστε να έχεις ΑΟΑ στην προσέγγιση 11 μοίρες.....τωρα μπορεί και να είμαι λάθος αλλα έτσι νομίζωxrhstaras έγραψε:Παίζοντας τη μανέττα ώστε να κρατάς 150-160knts θα κάνεις super προσγείωση!
Για να έρθω ΤS φίλε μου,θέλει δουλειά πολύ!!!kypselos έγραψε:δεν μου λες τωρα
θα ερθεις να σε εξετασουμε αν τα εμαθες σωστα
Leo έγραψε:Μια νέα απορία που μου δημιουργήθηκε,σε μια αποστολή προσγείωσα το F-16 μου με 10.000 λίβρες καύσιμο,ενώ λοιπόν έκανα κανονικά touchdown,κράτησα τη μύτη του αεροσκάφους στίς 10 μοίρες,μέχρι να μειωθεί η ταχύτητα κάτω των 100 ΚΙΑS.Γύρω στους 110 ΚΙΑS οι πίσω τροχοί υποχώρησαν και το αεροπλάνο καταστράφηκε.Ποιό είναι το μέγιστο επιτρεπτό βάρος προσγείωσης σε ένα F-16;
Με clean F-16C Block52+ και 10000lb καύσιμο έχεις βάρος 30300lb περίπου. Με 13 μοίρες ΑοΑ κάνεις touchdown με 154 κόμβους (πρόσθεσε 5 κόμβους για κάθε 1000lb παραπάνω βάρος, πχ εξωτερικά φορτία), κρατάς ΑοΑ μέχρι 105 κόμβους για αεροδυναμική επιβράδυνση και μετά αφήνεις να πέσει και φρενάρεις.
Τώρα τι γίνεται.. Το real α/φος, ακόμα και στους 110-120 ουσιαστικά "πλέει" στον αέρα, αν τραβήξεις το stick ξανασηκώθηκες (για να ξανασκάσεις με δύναμη αφου θα stallάρεις). Στο Falcon εξομειώνεται αυτός ο περιορισμός με τον εξής τρόπο.. Άν σκάσεις με δύναμη στο touchdown αλλά όχι με τόση ωστε να σπάσουν αμέσως τα σκέλη, συνεχίζεις "πλέοντας" πάνω τους και με το που ρίξεις μύτη στα 100-110 το πρόγραμμα βάζει το επιπλέον βάρος του α/φους που κάθεται πλέον στα σκέλη του και αυτά υποχωρούν.. Θα μπορούσες να το δοκιμάσεις/επιβαιβεώσεις αν αντί για αεροδυναμική επιβράδυνση έβαζες AB και ξανασηκώσουν (touch & go).. Άν ανέβαζες σύστημα προσγείωσης αυτό θα είχε κολλήσει και δεν θα αντιδρούσε..
Hope i helped!