How to : Φτιάξτε ένα Quick Reference MiniBook

Γενικά θέματα για το Falcon 4.0

Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

How to : Φτιάξτε ένα Quick Reference MiniBook

Δημοσίευση από Anzac »

Θέλετε να εκτυπώσετε ένα εγχειρίδιο , αλλά δεν θέλετε να είναι σε πλήρη Α4 ;
Θέλετε να το κάνετε στο μισό μέγεθος, αντίστοιχο σε αυτό των οδηγιών των πραγματικών ικάρων (kneeboard) ;
Θέλετε να έχει και όμορφη εμφάνιση ;

Αν ναι, τότε παρακάτω θα βρείτε μερικά πολύ απλά βηματάκια, για να κάνετε την δουλειά σας!

Έχουμε και λέμε....

Τι θα χρειαστούμε :arrow:
1. Χάρακα
2. Κοπίδι
3. Ζελατίνα εγγράφων
4. Τρυπητήρι
...και φυσικά Acrobar Reader και εκτυπωτή.

Ενέργειες :arrow:

1. Ανοίγουμε το έγγραφο μας , πχ F-16 Block 52 Weapons Checklist
2. Πάμε File/Print, και επιλέγουμε:
Page Scaling: Multiple pages per sheet
Pages per sheet: 2
Page order: Horizontal

Η ενέργεια αυτή θα μας τοποθετήσει δύο έγγραφα σε μια σελίδα Α4, οπότε και ξεκινάμε την εκτύπωση μας...

3.Μόλις ολοκληρωθεί η εκτύπωση μας, παίρνουμε μια Α4 και την διπλώνουμε στην μέση, έτσι ώστε να είναι εμφανές και καθαρά, το σημείο που θα κόψουμε με το λεπίδι όλες τις σελίδες μαζί.
4.Ισιώνουμε την σελίδα αυτή και την τοποθετούμε μαζί με τις υπόλοιπες εκτυπώσεις, τις οποίες τις φτιάχνουμε όμορφα και ίσια.
(χτυπώντας τις σελίδες σε όλες τις άκρες)
5. Αφού ισιώσουν όλες, τις τοποθετούμε σε μιά επίπεδη επιφάνεια (ξύλο-μην κάνουμε και καμιά ζημιά σε κανένα πάγκο) και με τον χάρακα και το λεπίδι τις κόβουμε ακριβώς στην μέση.
6. Αφού τις κόψουμε, τοποθετούμε τις σελίδες με την σωστή σειρά, και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για να τις ισιώσουμε.
7. Αφού τις ισιώσουμε τις τρυπάμε με ένα τρυπητήρι για χαρτιά.
8. Μετά το τρύπημα , τις τοποθετούμε στο νάυλον ντοσιέ (ζελατίνα εγγράφων).
9. Κόβουμε πάλι με τον χάρακα και το λεπίδι, ότι περισσεύει απο το νάυλον

:)

Ιδού το αποτέλεσμα :arrow:
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anzac την 23 Μαρ 2009, 09:27, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
e-HAF Admin
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

στο κεντημα και στο εργοχειρο πρωτη εισαι μωρη κουφαλιτσα :lol: :lol: :lol: πιανουν τα χερια σου... 8) 8) 8) 8) 8)
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Δεν ξέρω αν σας βοηθάει η φώτο, αλλά φανταστείτε μια Α4 στην μέση!

Λάμπρο, τουλάχιστον τα δικά μου "εργόχειρα" δεν θα τα δείς στις Αγγελίες της e-HAF να τα ξεπουλάω ;)
e-HAF Admin
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Anzac έγραψε: Λάμπρο, τουλάχιστον τα δικά μου "εργόχειρα" δεν θα τα δείς στις Αγγελίες της e-HAF να τα ξεπουλάω ;)

νατο και το καρφι :lol: :lol: :lol:
Nikolas_A

Δημοσίευση από Nikolas_A »

Μπορείς και να τυπώσεις μπρος-πίσω, επιλέγοντας σελιδοποίηση. Αν π.χ. το έντυπο είναι οκτασέλιδο, το ένα φύλο θα έχει τις σελίδες 2-7 από την μία μεριά και 8-1 από την άλλη. Έχω γράψει κάπου τις ρυθμίσεις, μόλις τις βρω θα τις προσθέσω εδώ.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Χάρος έγραψε:Μπορείς και να τυπώσεις μπρος-πίσω, επιλέγοντας σελιδοποίηση. Αν π.χ. το έντυπο είναι οκτασέλιδο, το ένα φύλο θα έχει τις σελίδες 2-7 από την μία μεριά και 8-1 από την άλλη. Έχω γράψει κάπου τις ρυθμίσεις, μόλις τις βρω θα τις προσθέσω εδώ.
καλά , αν έχεις και Printer που εκτυπώνει και στις 2 όψεις, ακόμα καλύτερα !
e-HAF Admin
Απάντηση