Τί παίζει με τους σέρβερς του Teamspeak?

Εδώ θα αναφέρουμε Νέα αλλα και Προβλήματα<br>
που αφορούν το Site και το Forum

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Επισκέπτης

Τί παίζει με τους σέρβερς του Teamspeak?

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Exete akousei tipota? simera oli mera exoume provlima, olo anevainoun kai katevainoun.
Dimitris
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Re: Τι παιζει με τους σερβερς του Teamspeak?

Δημοσίευση από Anzac »

Koukas έγραψε:Exete akousei tipota? simera oli mera exoume provlima, olo anevainoun kai katevainoun.
Dimitris
και οι 2 ???
e-HAF Admin
Επισκέπτης

Kai oi dyo nai!
Dim
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

ειμαστε οκ τωρα?
e-HAF Admin
Orion
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Orion »

Παιδιά έχουμε και εμείς πρόβλημα, ακούμε και μας ακούνε με διακοπές σε σημείο που να είναι αδύνατη η επικοινωνία.

Αυτό που μου είπε ένας φίλος είναι το πρόβλημα βρίσκεται μόνο σε όσους έχουν Otenet, το βρήκε η ετερεία που κάνει το host στα TS.

Εσείς στο δικό σας έχετε παρόμοια προβλήματα ??
Επισκέπτης

εγώ έχω ΟΤΕΝΕΤ.

Καλα εεε.Εχω κατουρήσει στο πηγάδι μου φαινεται
Άβαταρ μέλους
Psycho

Δημοσίευση από Psycho »

Αυτό είναι σίγουρο??

Προτείνω να κανονίσουμε να πετάξουμε μεταξύ μας και να χωριστούμε με τις ανάλογες εταιρίες που έχουμε (tellas , ote κτλ..) μέχρι τρία άτομα την κάθε φορά..

Να δούμε αν φταίει όντος ο OTE..

Ας γράψουμε τι εταιρία έχει ο καθένας και ας γράψουμε κάπου τα αποτελέσματα.

Ας δοκιμάσουμε μονό της ίδιας εταιρίας σαν πρώτη φάση και σε δεύτερη να δοκιμάσουμε και με άλλες.

Τι λέτε?

-------Εγώ έχω tellas-------
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Orion έγραψε:Παιδιά έχουμε και εμείς πρόβλημα, ακούμε και μας ακούνε με διακοπές σε σημείο που να είναι αδύνατη η επικοινωνία.

Αυτό που μου είπε ένας φίλος είναι το πρόβλημα βρίσκεται μόνο σε όσους έχουν Otenet, το βρήκε η ετερεία που κάνει το host στα TS.

Χρηστο, το εστιαζετε σε οσους διαθετουν συνδεσεις DSL ή και σε ISDN ???

ευχαριστω
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Orion έγραψε:Παιδιά έχουμε και εμείς πρόβλημα, ακούμε και μας ακούνε με διακοπές σε σημείο που να είναι αδύνατη η επικοινωνία.

....κατα τα αλλα απαιτουν και αυξηση στα κοστη παροχης οι να μην τους πω!
e-HAF Admin
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Προβλήματα VoIP & Multicast στα DSL

ειναι σε καποια απο τις 2 παραπανω κατηγοριες το Teamspeak ???

http://www.forthnet.gr/templates/suppor ... c=10003817
Προβλήματα σε εφαρμογές VoIP & Multicast

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζονται σε ορισμένους χρήστες ADSL καθυστερήσεις και ιδιαίτερα υψηλοί χρόνοι απόκρισης , τα αποτελέσματα των οποίων γίνονται ιδιαιτέρως αισθητά σε εφαρμογές που λειτουργούν με χρήση πρωτοκόλλων VoIP & Multicast. Τα συγκεκριμένα προβλήματα φαίνεται πως παρουσιάζονται ανεξαρτήτως παροχέα υπηρεσιών Internet. Η FORTHnet σε συνεργασία με τον ΟΤΕ ( και εξωτερικούς του συνεργάτες ) προσπαθούν να εντοπίσουν τα αίτια του προβλήματος ώστε τυχόν δυσλειτουργίες να εξαλειφθούν το συντομότερο δυνατόν.
e-HAF Admin
TIM

Δημοσίευση από TIM »

Για πολύ καιρό τώρα ψάχνω το τι φταίει με τις DSL και το CobraOne (για το AF νομίζω δεν υπάρχει πρόβλημα).

Κυρίως έψαχνα ένα κείμενο που να περιγράφει σε βάθος πως λειτουργεί το mp.

Ε λοιπόν κάτι βρήκα. Για ρίξτε μια ματιά οι guru...

Άλλα ωραία κειμενάκια για το Falcon 4

Προσοχή για το 2ο link ότι αναφέρονται μερικά σε παλιότερες εκδόσεις του F4.

Αν θυμάμαι καλά τα προβλήματα με το TS ξεκινούσαν με την είσοδο στο παιχνίδι του server μετά τη σύνδεση...

8)
Monster
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Monster »

Απ' ότι φαίνεται παδιά υπάρχει πρόβλημα στον ΟΤΕ και συγκεκριμένα στον αδικαιολόγητο περιορισμό αριθμού πακέτων από μέρους του.

Δείτε και αυτή τη συζήτηση http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=25276
Σάκης "Monster" Γκιόκας
391 SQ Pilot
315 SQ CO
Εικόνα
Monster
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Monster »

Για να εξηγήσω στα γρήγορα τι συμβαίνει...

Το Falcon για την επικοινωνία των παικτών μεταξύ τους, χρησιμοποιεί πακέτα UDP τα οποία είναι μικρά σε μέγεθος αλλά στέλνει πολλά τέτοια κάθε δευτερόλεπτο. Παρομοίως δουλεύει και το Teamspeak.

Το πρόβλημα είναι το εξής. Ο ΟΤΕ επειδή δεν έχει ρυθμίσει τα μηχανήματά του να χρησιμοποιούν QoS εξυπηρετεί όλα τα πακέτα που δέχεται με τη σειρά που ήρθαν και όχι με τη φύση και το μέγεθος του πακέτου. Έτσι ένα μικρό πακέτο του Falcon θα πρέπει να περιμένει τη σειρά του να εξυπηρετηθεί και να πάει στο προορισμό του, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένει να εξυπηρετηθούν μεγαλύτερα πακέτα που ήρθαν πριν από αυτό και συνεπώς θα καθυστερήσει.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο με UDP πακέτα παρά με TCP αφού τα τελευταία είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος και έχουν έξτρα πληροφορίες που τα βοηθάνε να φτάσουν τελικά στον προορισμό τους με μια μικρή καθυστέρηση. Αντίθετα, τα UDP πακέτα αφού καθυστερήσουν, συνήθως πολλά από αυτά χάνονται.

Στην ουσία έχουμε ένα περιορισμό στον αριθμό πακέτων ανά δευτερόλεπτο που στέλνουμε αν χρησιμοποιούμε μικρά και γρήγορα πακέτα, ο οποίος κυμαίνεται από 20 - 30 pps.

Αυτό εξηγεί λοιπόν γιατί το Falcon (που χρησιμοποιεί UDP) έχει πρόβλημα σε ADSL συνδέσεις. Επίσης έρχεται και το Teamspeak να χειροτερέψει την κατάσταση (που επίσης χρησιμοποεί UDP). Σκεφτείτε ότι αν συνδεθεί ταυτόχρον μικρός αριθμός παικτών δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα γιατί ο ρυθμός αποστολής πακέτων από Falcon και Teamspeak δεν είναι πολύ μεγάλος. Αν μπουν όμως πολοί παίκτες, όσοι έχουν ADSL πιθανών να έχουν πρόβλημα γιατί ακριβώς αυξάνεται ο ρυθμός αποστολής πακέτων.

Να επισημάνω ότι πρόβλημα αντιμετωπίζουν γενικά και οι χρήστες εφαρμογών VoIP αλλά και άλλων παιχνιδιών.

Σύμφωνα με το ADSLGR, το πρόβλημα είναι γνωστό στον ΟΤΕ και γίνονται προσπάθειες για τη λύση του. Για περισσότερα ψάχτε στο link που σας έδωσα παραπάνω αλλά και εδώ http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=20827.
Σάκης "Monster" Γκιόκας
391 SQ Pilot
315 SQ CO
Εικόνα
TIM

Δημοσίευση από TIM »

Αυτό μάλλον εξηγεί γιατί ο Shadowman και ο Acid Rain δεν έχουν προβλήματα με τη δικιά τους σύνδεση...
Ακόμα και το Geraki από Αγγλία δεν είχε πρόβλημα.

Πάλι μας την έκανε ο πΟΤΕ...

8)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TIM την 29 Νοέμ 2005, 20:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Monster
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Monster »

Ακριβώς. Επίσης εξηγεί γιατί τα προβλήματα παρουσιάστηκαν όταν πήραν κάποιοι DSL και όχι νωρίτερα, αφού με 56k και ISDN δεν υπάρχει πρόβλημα.
Σάκης "Monster" Γκιόκας
391 SQ Pilot
315 SQ CO
Εικόνα
Απάντηση