Κι άλλο ένα μικρό update, είπα να εκμεταλλευτώ την αδειούλα που πήρα από τη δουλειά αυτές τις μέρες και καποιες μικροκατασκευές όταν έβρισκα λίγο χρόνο.
Το Center Pedestal οδεύει προς ολοκλήρωση, πρόσθεσα κάποια κομμάτια του που έλειπαν, στοκαρίστηκε και περιμένει κάποια γωνιάσματα, γυαλοχαρτάρισμα, αστάρωμα και βάψιμο (συν πρώτα κάποια κοψίματα-εγκοπές για τις οθόνες των MFD που θα προεξέχουν προς τα μέσα καθώς επίσης και ο αεραγωγός, στον οποίο θα βάλω κι ένα ανεμιστηράκι να βγάζει λίγο αέρα

). Η 12άρα TFT έχει τοποθετηθεί, όπως φαίνεται, και έγινε και η πρώτη δοκιμή με Falcongauges (τελευταία εικόνα - συγχωρήστε τα χέρια της γυναίκας, ακόμα δεν έχω βιδώσει τα bezels και κάποιος έπρεπε να τα κρατάει

). Πρέπει επίσης να κάνω ανοίγματα για τα 2 panels (fuel και instr) καθώς και για τους encoders του HSI (CRS, HDG).
Επίσης έγιναν τα bezels των οργάνων από MDF 3mm και plexiglass, και βαφή με τέμπερα. Τελικά η τέμπερα είναι από τις καλύτερες βαφές για μικρές ξύλινες επιφάνειες! Θα φάνε κι ένα βερνίκι, απλά θέλω να κάνω τις δοκιμές μου σε scrap για το καλύτερο αποτέλεσμα. Έγινε επίσης δοκιμαστικά και ένα dummy knob από ξύλινη ράβδο με ραβδώσεις (φαίνεται στις εικόνες 2 και 3).
Προσάρμοσα και το ICP επάνω (ήθελε μια μικρή διαδικασία και κατασκευή πλαισίου και θέλει ένα γεμισματάκι το μικροκενό από κάτω που φαίνεται) και έκοψα και τα δυο (δεξί-αριστερό) MFD panels. Στο όρθιο στις εικόνες φαίνεται το περίγραμμα όπου θα έχει από πίσω τις 10άρες TFT που θα προβάλλουν ΜFDs, RWR, DED κλπ. Α, βρήκα επιτέλους και trimmerάκια με άξονα για τα thumbwheels του ICP, γιατί εκεί δε χωράει κανονικό ποτενσιόμετρο.
Ξεκινάω παράλληλα και κατασκευή panels, ένα-ένα... αρχίζω με CMDS. Eπίσης πρέπει να αρχίσω και τα MFD bezels, γιατί έχουν αρκετή δουλειά.
To be continued...