Sugarmate Home Cockpit

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Το είδα... πολύ καλή προσπάθεια για όποιον ενδιαφέρεται, και το θετικό είναι η σύμπραξη μεγάλων δυνάμεων στην υλοποίησή του...

Αλλά όπως είπα και παραπίσω, γουστάρω blk-52... το νέο CP περισσότερο σε blk-60 φέρνει... πάντως το software που αναπτύσσεται θα βοηθήσει γενικότερα, πιστεύω...

Και για να μην είμαστε μοναχοφάηδες, ορίστε: http://www.viperpits.org/smf/index.php?topic=4295.0

Είδα και τις φωτός σου από Defendory... :shock:
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Κάτσε να δείς και τα cockpit layouts που ετοιμάζω τότε.. :twisted: :twisted: :twisted:
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

Χμμμ... άντε ντε! Τώρα που γυρνάει! ;)
Sugarmate
Επικοινωνία:

Κρύο, καιρός για δύο... στην περίπτωσή μου εγώ και το Center Pedestal ;)

Αφού λοιπόν έχω μερικές μέρες off, είπα να αρχίσω λίγη σοβαρή δουλειά. Το @#κρύο και το χιονάκι που έριχνε από το πρωί (φωτό) δε με πτόησαν, και κάποια μεγάλα κομμάτια νοβοπάν πάχους 16mm που είχα βρει τις προάλλες παρατημένα εδώ κοντά ήταν σα να με παρακαλούσαν να τα κόψω. Without further ado, here is my little pit progress:

Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Εικόνα Εικόνα

Έβαλα πρόχειρα και το ICP επάνω να δείξει λίγο! Το HSI panel το έκανα χωρίς διαφορά κλίσης 15 μοιρών όπως στην πραγματικότητα γιατί θα υπάρχει η 12άρα TFT από πίσω για να τρέχει τα ASI, ALT, ADI, AOA, VVI και HSI (Falcongauges). Τέλος για σήμερα, το φώς ελαττώνεται και θέλω να πάω και καμιά βόλτα στην αγορά για δώρα... η συνέχεια αύριο μάλλον!

PS: Ωραία θέα δεν έχω; :lol:
Sugarmate
Επικοινωνία:

Άλλο ένα μικρό update. Δεν μπόρεσα να ασχοληθώ πολύ σήμερα, αλλά προχωράω καλά.

Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Ξεκοίλιασα τη 12άρα TFT, ευτυχώς είναι πολύ clean-cut δομημένη και θα μπορέσω να τη δουλέψω άνετα. Έκοψα το πάνελ πίσω από το οποίο θα προσαρμοστεί η TFT και το φρεζάρισα στις διαστάσεις της. Θα προτιμούσα να δούλευα με MDF, πάντα με MDF δούλευα γιατί μπορείς να του δώσεις μεγάλη λεπτομέρεια στη φόρμα, αλλά έτυχε να βρω τις προάλλες 3 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια νοβοπάν (1,5 χ 1,5 m) και είπα να μην τα αφήσω να πάνε χαμένα, αν δεν έβγαινε καλό θα το ξαναέφτιαχνα με MDF. Ευτυχώς δεν είχα πρόβλημα με το φρεζάρισμα...

Τώρα μένει να ανοίξω τρύπες στο πάνελ για τα όργανα και να φτιάξω τα bezels τους. Ξεκίνησα με τα 2 (φωτό) από MDF 3mm, ALT και ASI, και πρέπει να κόψω άλλα 4 (ΑΟΑ, VVI, ADI, HSI) και μετά όλα βάψιμο και τρύπημα για τις βίδες...

Η συνέχεια μάλλον το πρωί της Πρωτοχρονιάς που θα έχω χρόνο!

PS: Μάλλον πρέπει να το μετονομάσω σε Poor Man's Pit Project :lol:
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

σε ζηλεύω ρε :)
e-HAF Admin
Greg

Δημοσίευση από Greg »

Α ωραία μένεις και κοντά... :lol: Μπράβο :!:
Sugarmate
Επικοινωνία:

@Anzac: Αντί να χάνεις το χρόνο σου ζηλεύοντάς με, μπορείς να αρχίσεις δειλά-δειλά κι εσύ να φτιάχνεις ένα... Ή να περιμένεις να το τελειώσω, να το χρησιμοποιήσω, να το βαρεθώ γιατί θα θέλω πλέον να φτιάξω exact replica και να το δώσω όσο όσο :lol: :lol:

@Greg: Κύριε αντιμοίραρχε, εσείς μάλλον θα έχετε την τιμή να το τεστάρετε πρώτος (μετά από μένα βέβαια). Εκτός αν κάποιος προσφέρει περισσότερα - άντε να ακούω προσφορεεες... :lol: :lol:

Πάντως, εσείς ζηλεύετε εμένα κι εγώ ζηλεύω τους καμμένους στο viperpit.org που φτιάχνουν παπάδες, το δικό μου είναι τενεκές ξεγάνωτος μπροστά στις κατασκευές τους. Βέβαια τα δικά τους κοστίζουν όσο ένα Jeep Cherokee συνολικά, και κάνουν και καμιά 5ετία να ολοκληρωθούν... Αν είχα τόσα λεφτά θα έπαιρνα το Cherokee! (και θα έφτιαχνα και pit όπως αυτό που φτιάχνω :lol: )
Sugarmate
Επικοινωνία:

Sugarmate έγραψε: Η συνέχεια μάλλον το πρωί της Πρωτοχρονιάς που θα έχω χρόνο!
Yeah, right! Όταν λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο...

Ξύπνησα (μάλλον: με ξύπνησαν) κατά τις 12... οπότε ξεκίνησα κατά τις 1 με χρονικό περιθώριο ~1 ώρα, μέχρι τις 2-2.30 που θα έφευγα για εορταστικό τραπέζι. Νά τι πρόφτασα να κάνω:

Εικόνα Εικόνα

(Εννοείται τα bezels και οι εκτυπώσεις είναι πρόχειρα βαλμένα επάνω, ενδεικτικά)

Baby steps... αλλά από δω και πέρα η μέρα αρχίζει να μεγαλώνει (το ίδιο και το κρύο, αλλά δε μασάμε ;) ) και ελπίζω να τελειώσω το central pedestal μέχρι το Φεβρουάριο...

... περίπου τον καιρό δηλαδή που θα καταπιαστώ και με το ηλεκτρονικό μέρος της υπόθεσης. Δηλαδή το PHCC, που θα αναλάβει όλο το interfacing με το Falcon.

Για την ώρα, είμαι στη φάση αναζήτησης φύλλων μαύρου πλαστικού PVC ~4mm για την κατασκευή όλων των panels. Ψάχνω για PVC γιατί σε αντίθεση με το fiberglass/acrylic κόβεται εύκολα με καλό κοπίδι χειρός. Αν κάποιος έχει πληροφορίες σχετικά, παρακαλώ προβείτε!

Αυτά για την ώρα. Καλή χρονιά σε όλους!!
raptor
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από raptor »

Έχεις το μικρόβιο..
Εικόνα
Sugarmate
Επικοινωνία:

raptor έγραψε:Έχεις το μικρόβιο..
Ανέκαθεν!

Να είχα και το χρόνο, το χώρο και τα μέσα...
Sugarmate
Επικοινωνία:

Κι άλλο ένα μικρό update, είπα να εκμεταλλευτώ την αδειούλα που πήρα από τη δουλειά αυτές τις μέρες και καποιες μικροκατασκευές όταν έβρισκα λίγο χρόνο.

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Το Center Pedestal οδεύει προς ολοκλήρωση, πρόσθεσα κάποια κομμάτια του που έλειπαν, στοκαρίστηκε και περιμένει κάποια γωνιάσματα, γυαλοχαρτάρισμα, αστάρωμα και βάψιμο (συν πρώτα κάποια κοψίματα-εγκοπές για τις οθόνες των MFD που θα προεξέχουν προς τα μέσα καθώς επίσης και ο αεραγωγός, στον οποίο θα βάλω κι ένα ανεμιστηράκι να βγάζει λίγο αέρα ;) ). Η 12άρα TFT έχει τοποθετηθεί, όπως φαίνεται, και έγινε και η πρώτη δοκιμή με Falcongauges (τελευταία εικόνα - συγχωρήστε τα χέρια της γυναίκας, ακόμα δεν έχω βιδώσει τα bezels και κάποιος έπρεπε να τα κρατάει :) ). Πρέπει επίσης να κάνω ανοίγματα για τα 2 panels (fuel και instr) καθώς και για τους encoders του HSI (CRS, HDG).

Επίσης έγιναν τα bezels των οργάνων από MDF 3mm και plexiglass, και βαφή με τέμπερα. Τελικά η τέμπερα είναι από τις καλύτερες βαφές για μικρές ξύλινες επιφάνειες! Θα φάνε κι ένα βερνίκι, απλά θέλω να κάνω τις δοκιμές μου σε scrap για το καλύτερο αποτέλεσμα. Έγινε επίσης δοκιμαστικά και ένα dummy knob από ξύλινη ράβδο με ραβδώσεις (φαίνεται στις εικόνες 2 και 3).

Προσάρμοσα και το ICP επάνω (ήθελε μια μικρή διαδικασία και κατασκευή πλαισίου και θέλει ένα γεμισματάκι το μικροκενό από κάτω που φαίνεται) και έκοψα και τα δυο (δεξί-αριστερό) MFD panels. Στο όρθιο στις εικόνες φαίνεται το περίγραμμα όπου θα έχει από πίσω τις 10άρες TFT που θα προβάλλουν ΜFDs, RWR, DED κλπ. Α, βρήκα επιτέλους και trimmerάκια με άξονα για τα thumbwheels του ICP, γιατί εκεί δε χωράει κανονικό ποτενσιόμετρο.

Ξεκινάω παράλληλα και κατασκευή panels, ένα-ένα... αρχίζω με CMDS. Eπίσης πρέπει να αρχίσω και τα MFD bezels, γιατί έχουν αρκετή δουλειά.

To be continued...
Cipher

Δημοσίευση από Cipher »

Απίστευτος!!! με τόσο χώρο απέναντι δεν το φτιάχνεις όλο σε 1:1? :)
Sugarmate
Επικοινωνία:

Ναι, βάζε μου ιδέες... :)
Cipher

Δημοσίευση από Cipher »

και αντί για οθόνη βάλε εναν προτζέκτορα να πορωθείς τα μέγιστα συν το κάλο που θα κάνεις σε όλα τα παιδάκια της γειτονίας που βλέποντας σε να πετάς α) θα μάθουν το falcon τέλεια β) τους μισούς τους βλέπω στην ικάρων και τους άλλους μισούς στην e-haf.
Απάντηση