Sugarmate Home Cockpit

Πιλοτήρια για Οικιακή Χρήση<br>
Batteries Not Included !

Συντονιστής: Διαχείριση

Απάντηση
Sugarmate
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Sugarmate »

Άλλο ένα update (τριήμερο, ευκαιρία για κοκπιτοδουλειά - και με τέτοιο καιρό, λουκούμι!).

Χωρίς πολλά λόγια αυτή τη φορά...

Εικόνα ΕικόναΕικόνα

Και μια αναμνηστική ;)

Εικόνα

Τα σχόλια σε επόμενο ποστ, πρέπει να φάμε κιόλας... :lol:

To be continued...
Sugarmate
Επικοινωνία:

Λοιπόν, τα σχόλια για το προηγούμενο ποστ...

Προχώρησα λιγάκι με την κατασκευή των MFD. Προσάρμοσα τους tactile switches όπως φαίνεται στην πρώτη φωτό και μένει να περάσω τις καλωδιώσεις από πίσω σε αυλάκι φτιαγμένο ειδικά για αυτό το σκοπό. Μόλις γίνει αυτό, θα μπει από πίσω και το προστατευτικό τζαμάκι (από plexiglass) και θα είναι έτοιμο.

Στη δεύτερη φωτό φαίνεται το αριστερό κεντρικό πάνελ, με ανοίγματα για MFD, DED, Fuel Flow καθώς και PFL, το οποίο το μετέφερα εδώ γιατί στην κανονική του θέση δε θα είχα τρόπο να το κάνω λειτουργικό (ή μάλλον θα είχα, με ένα Logitech G15, αλλά αρκετά ασύμφορο). Το έβαλα λοιπόν στη θέση του εφεδρικού ADI, το οποίο δεν μου πολυχρειάζεται (και δεν το έχω διαθέσιμο στο πρόγραμμα που εμφανίζει τα όργανα στην οθόνη) και έτσι εκμεταλλεύτηκα καλύτερα το διαθέσιμο χώρο. Μικρή η παρασπονδία... ;)

Επίσης, για να εκμεταλλευτώ ακόμα περισσότερο τη διαθέσιμη οθόνη, έκανα και ένα στρόγγυλο άνοιγμα δίπλα στο DED, στο οποίο μπορώ να προβάλλω οποιοδήποτε στρόγγυλο όργανο. Το πιθανότερο είναι να βάλω την πυξίδα (για την οποία επίσης δεν έχω εύκολο τρόπο υλοποίησης εκεί που βρίσκεται) ή το RPM ή το Fuel, μέχρι να φτιάξω τα αντίστοιχα όργανα (τα οποία σκοπεύω να υλοποιήσω με stepper motors και οδήγηση από το PHCC). Επίσης μικρή η παρασπονδία...

Στην τρίτη φωτό φαίνεται ο σκελετός όλου του αριστερού πάνελ. Μένουν κάποιες "ραχοκοκκαλιές" στις οποίες θα βιδώνονται τα επιμέρους πάνελς. Το επικλινές left aux console είναι έτοιμο με ανοίγματα για τα panels του. Έτοιμο έχω το CMDS και το μοχλό του landing gear, τα υπόλοιπα είναι τα επόμενα στην "to do" λίστα μου...

Η τελευταία φωτό είναι μια συνολική εκτίμηση του έργου ως τώρα. Looking good, I think... :wink:
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Μπορώ να πληρώσω απο τώρα μια συνδρομή για κάρτα μέλους ;
e-HAF Admin
Sugarmate
Επικοινωνία:

Anzac έγραψε:Μπορώ να πληρώσω απο τώρα μια συνδρομή για κάρτα μέλους ;
Αν σου αρέσει το συχνό ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη...

Έχουμε πάντα και πατατάκια στο σπίτι, να ξέρεις... :twisted:
Sugarmate
Επικοινωνία:

Όπως δείχνουν τα πράγματα, θα κάνω updates κάθε Σαββατοκύριακο, γιορτές και αργίες, που βρίσκω χρόνο να δουλέψω στο κόκπιτ.

Σάββατο σήμερα λοιπόν, ορίστε ένα ακόμα επεισόδιο...

Όπως πάντα πρώτα μερικές φωτός, για ορεκτικό:

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα

Τέλειωσα μάνι μάνι το βασικό πλαίσιο και του δεξιού πάνελ (φωτό 1) κι έτσι το μόνο που μένει τώρα είναι το κάθισμα για το γενικό πλαίσιο του κόκπιτ. Όπως και το αριστερό, χρειάζεται μερικές "ραχοκοκκαλιές" στις οποίες θα βιδώνονται τα πανελάκια, θα γίνουν στην πορεία.

Στη δεύτερη φωτό φαίνονται μερικά πανελάκια σε φάση κατασκευής. Το landing gear panel έχει σχεδόν τελειώσει, τα άλλα είναι στην αρχή ακόμα, μόνο η laminated εκτύπωση και το 6άρι MDF κομμένο στο περίγραμμα του πάνελ.

Στο landing gear panel έχω ήδη βάψει το MDF, το έχω τρυπήσει για τους διακόπτες (εκτός από τις τρύπες για τα λαμπάκια των τροχών, θέλω πρώτα να τα προμηθευτώ για να δω ακριβείς διαστάσεις της τρύπας που χρειάζεται) και έχω επικολλήσει τη laminated εκτύπωση. Έχω κόψει και το αλουμίνιο πάνω στο οποίο βιδώνονται οι διακόπτες και μπαίνει πίσω από το πάνελ (φωτός 3 και 4) και μένει να το τρυπήσω κι αυτό για τους διακόπτες και να βάψω τα σημεία που φαίνονται.

Σήμερα έκανα και κάτι ακόμα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν το θεωρούσα απαραίτητο, αλλά τελικά το σκέφτηκα καλύτερα. Ορίστε:

Εικόνα Εικόνα

Ναι, το throttle arm. Θα μοντάρω το throttle μου σε αυτό το arm και θα φτιάξω και τα κατάλληλα detents (afterburner, idle) για καλύτερο έλεγχο του RPM. Λόγω του μεγαλύτερου μήκους από το βραχίονα του joystick, θα έχω πολύ καλύτερη λεπτομέρεια στην κίνηση και έλεγχο. Συν ότι το κόκπιτ μου θα είναι πιο αυθεντικό ;)

Φυσικά δεν έχει τελειώσει ακόμα, χρειάζεται μερικά πραγματάκια και κυρίως τον adapter που θα συνδέει το arm με το (ξεβιδωμένο από το joystick) throttle, όπως επίσης και κάποια αυλάκια για να περνάνε οι καλωδιώσεις. Οι διαστάσεις του (όπως και σχεδόν όλα που φτιάχνω στο κόκπιτ) δεν είναι τυχαίες αλλά οι πραγματικές - τυραννήθηκα λίγο αλλά τις βρήκα! Πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος από την κατασκευή του και πιστεύω ότι θα το χαρώ πολύ... Τώρα σκέφτομαι τί πατέντα μπορώ να κάνω για το stick για να αποφύγω την αγορά του FCC ή του FSSB - mods για να κάνουν το Cougar force sensitive όπως στο κανονικό. Τα αξίζουν τα λεφτά τους μεν, αλλά είναι πολύ ακριβά παρόλα αυτά. Έχω μερικές ιδέες για το πώς μπορώ να πατεντάρω κάτι παρόμοιο, πρέπει να κάνω μερικές δοκιμές όμως για τη γραμμικότητά τους. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

Αυτά για σήμερα!

To be continued...
condor
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot
320 ΠΜ Ίκαρος/ 320FW Pilot

Δημοσίευση από condor »

μου φενεται οτι θα ανεβω να παρω ο ιδιος τα patch... ..ρε τι φτιαχνει ο ανθροπος!!! ειχαμε τον winder με το pit του F-4 AUP τωρα εχουμε και εσενα!!!!!!
Εικόνα
[marq=left] :C130: 322VTTS :arrow: HAF525[/marq]
Greg

Δημοσίευση από Greg »

Το είδα από κοντά :D Ο άνθρωπας δε παίζεται.Τιτανομέγιστος :lol:
Sugarmate
Επικοινωνία:

Stand by... βρήκα άκρη για να φτιάξω εναλλακτικό κύκλωμα για τα FCC και FSSB (Force Sensors για το Cougar)...

Περιμένω Force Sensing Resistors, θα κάνω μερικά πειραματάκια για απόκριση/γραμμικότητα/ευαισθησία. Θεωρητικά από τα specs είναι ιδιαίτερα γραμμικά.

Αρχίζω και αισιοδοξώ λιγάκι στο θέμα... τα 300-400€ που θέλουν τα άλλα είναι υπερβολικά πολλά...

Καλά, άμα καταφέρω να φτιάξω και σταθερό stick για το κόκπιτ, ποιος με πιάνει μετά... ;)
gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

Γιάννη, δεν ξέρω αν σου το είπα ήδη, πάντως όταν το τελειώσεις μετακομίζω σπίτι σου! :lol:
Windows: A 32 bit extension and graphical shell,
for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally
coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit
company, that can't stand 1 bit of competition. Good thing
there's not any.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

gerodinis έγραψε:Γιάννη, δεν ξέρω αν σου το είπα ήδη, πάντως όταν το τελειώσεις μετακομίζω σπίτι σου! :lol:
Την γυναίκα του την ρώτησες ; :twisted:
e-HAF Admin
Sugarmate
Επικοινωνία:

gerodinis έγραψε:Γιάννη, δεν ξέρω αν σου το είπα ήδη, πάντως όταν το τελειώσεις μετακομίζω σπίτι σου! :lol:
Κοίτα πώς έχει το πράμα: το σπίτι μου πλέον δε χωράει ούτε βελόνα. Άρα για να έρθεις εσύ, πρέπει να διώξω κάτι. Το πιο ογκώδες είναι το κόκπιτ. Άρα θα διώξω το κόκπιτ. Αλλά τότε δε θα έχεις λόγο να είσαι σπίτι μου. Άρα θα φύγεις. Άρα θα έχω πλέον χώρο και θα ξαναφέρω το κόκπιτ. Τότε όμως θα έχεις λόγο να είσαι σπίτι μου και θα ξαναέρθεις. Αλλά τότε δε θα έχω χώρο και θα διώξω το κόκπιτ. Τότε δε θα έχεις λόγο να είσαι εδώ και θα φύγεις. Τότε θα έχω πλέον χώρο και θα φέρω το κόκπιτ πάλι. Τότε θα ξαναέχεις λόγο να έρθεις, αλλά όταν έρθεις πλέον θα έχω λόγο να διώξω το κόκπιτ, αλλά τότε δε θα έχεις λόγο να είσαι εδώ και θα φύγεις και τότε θα έχω πλέον λόγο να ξαναφέρω το κόκπιτ και...

Ουφ! Γλίτωσέ με από αυτό το βάσανο και μην έρχεσαι καθόλου.... :lol: :lol:
Migiagi

Δημοσίευση από Migiagi »

Sugarmate έγραψε:
Κοίτα πώς έχει το πράμα: το σπίτι μου πλέον δε χωράει ούτε βελόνα. Άρα για να έρθεις εσύ, πρέπει να διώξω κάτι. Το πιο ογκώδες είναι το κόκπιτ. Άρα θα διώξω το κόκπιτ. Αλλά τότε δε θα έχεις λόγο να είσαι σπίτι μου. Άρα θα φύγεις. Άρα θα έχω πλέον χώρο και θα ξαναφέρω το κόκπιτ. Τότε όμως θα έχεις λόγο να είσαι σπίτι μου και θα ξαναέρθεις. Αλλά τότε δε θα έχω χώρο και θα διώξω το κόκπιτ. Τότε δε θα έχεις λόγο να είσαι εδώ και θα φύγεις. Τότε θα έχω πλέον χώρο και θα φέρω το κόκπιτ πάλι. Τότε θα ξαναέχεις λόγο να έρθεις, αλλά όταν έρθεις πλέον θα έχω λόγο να διώξω το κόκπιτ, αλλά τότε δε θα έχεις λόγο να είσαι εδώ και θα φύγεις και τότε θα έχω πλέον λόγο να ξαναφέρω το κόκπιτ και...

Ουφ! Γλίτωσέ με από αυτό το βάσανο και μην έρχεσαι καθόλου.... :lol: :lol:

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα Τέλειο :lol: :lol: :lol:
gerodinis

Δημοσίευση από gerodinis »

Θα κοιμάμαι στη μπανιέρα βρε!
Windows: A 32 bit extension and graphical shell,
for a 16 bit patch to an 8 bit operating system, originally
coded for a 4 bit microprocessor, written by a 2 bit
company, that can't stand 1 bit of competition. Good thing
there's not any.
Άβαταρ μέλους
Anzac
Administrator
Administrator
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Anzac »

Μπορώ να σου φυλάω εγώ και ΔΩΡΕΑΝ το cockpit μέχρι να φύγει ο gerodinis :)
e-HAF Admin
Sugarmate
Επικοινωνία:

Anzac έγραψε:Μπορώ να σου φυλάω εγώ και ΔΩΡΕΑΝ το cockpit μέχρι να φύγει ο gerodinis :)
Χμμμ... ισχύει δυστυχώς και για σένα ο Φαύλος Κύκλος του Gerodini (ΦΚG).

Έρχεται Gerodinis - διώχνω κόκπιτ/παίρνεις κόκπιτ - φεύγει Gerodinis - παίρνω πίσω κόκπιτ - έρχεται ξανά Gerodinis - κλπ κλπ κλπ

Έχω μια πολύ πολύ καλύτερη ιδέα:

Γιατί δεν παίρνεις εσύ τον Gerodini; :lol: :lol: :lol:
Απάντηση