Αυτό που κάνουν είναι να δώσουν τις minimum requirements, τρόπον τινά, σε πραγματική χρήση ώστε να καταλάβει ο ερωτών πού περίπου να κινηθεί σχετικά με μεγέθη και ταχύτητες.
Για να καταθέσω κι εγώ my 2 cents, ό,τι και αν πάρεις από σημερινής γενιάς επεξεργαστή, εκτός από απολύτως low-end, θα είναι ΟΚ... αν πάρεις δυνατότερο και ακριβότερο, θα είσαι διπλά ΟΚ (με την έννοια ότι θα έχεις περίσσεια ισχύος και για επιπλέον εφαρμογές - βλ. MFD Extractor
Όσον αφορά μνήμη, 1GB είναι το minimum (μέχρι πριν μια εβδομάδα κι εγώ με 1GB ήμουν). Δεν υπάρχει λόγος όμως να μη βάλεις 2GB, οι τιμές είναι πολύ χαμηλά και η RAM είναι σημαντική σε τέτοιες εφαρμογές. DDR, DDRII, DDRIII δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, εκτός αν ψάχνεις να κάνεις το σύστημά σου benchmark με 150+fps και η λεπτομέρεια μετράει...
Η κάρτα γραφικών είναι αρκετά σημαντικό κομμάτι. Επειδή υπάρχουν πάμπολλες versions ανά μοντέλο και μπερδεύει το πράμα, μια καλή guidline είναι να προσανατολιστείς σε ένα από τα σύγχρονα chipsets και να κινηθείς σε μια κατηγορία τιμής min. 90-100 ευρώ. Η σειρά 8χχχ και 9χχχ της nVidia είναι μια καλή επιλογή τόσο από άποψη συμβατότητας με το Falcon όσο και από άποψη τιμής/απόδοση.
Για τροφοδοτικό όπως είπαν και παραπάνω, ~500W minimum, περισσότερο αν θα έχεις ενεργοβόρα εξαρτήματα.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, ό,τι και αν πάρεις είσαι καλυμμένος.
Με αυτά όχι μόνο θα πετάς απλά αλλά θα είσαι και ΟΚ σε απαιτητικές στιγμές του sim (FLOT, campaign κλπ). Κόστος ~450-500ευρώ. Αν θές σύστημα αναφοράς με πολλά fps και 15 εφαρμογές ταυτόχρονα με το Falcon, όσο παραπάνω δίνεις, τόσο παραπάνω παίρνεις.
Αν λάβεις υπόψη ότι το Falcon που πετάμε σήμερα φτιάχτηκε πριν 2-3 χρόνια (οι τελευταίες versions), με τις τυπικές ρυθμίσεις του πετούσε καλά σε mid/high end μηχανήματα εκείνης της εποχής. Πράγμα που σημαίνει ότι πετάει καλά σε οποιοδήποτε mid class σημερινό μηχάνημα. Αν θες να υπερβείς τις τυπικές ρυθμίσεις, the sky is the limit (και η αντοχή της τσέπης σου