TFR mode
Συντονιστές: the_ripper, Διαχείριση
TFR mode
Οταν πεταμε με το παραπανω mode, στην αριστερη πλευρα επιλογων του MFD, διακρινουμε τις ενδειξεις...LP1, WX & ECCM...
Ποια η ακριβης λειτουργια τους ?
Ποια η ακριβης λειτουργια τους ?
"Dio, ha creato l'uomo...
...e l'uomo, per ringraziarlo, ha creato SuperScooper"
Bombardieri d'acqua Italiani

Από τα λίγα πειράματα που έχω κάνει στις πτήσεις της 320, το WX επιτρέπει νομίζω να έχεις κίνηση με το joystick, ενώ στα άλλα modes δεν είδα διαφορά σε σχέση με το normal οπότε δεν ξέρω αν είναι 100% functional.Το normal πάντως έιναι autopilot απλά κράτει σταθερό το ύψος.
Αν λέω κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με ώστε να το μάθω κι εγώ

σίγουρα τα λες λάθοςGabri έγραψε:Από τα λίγα πειράματα που έχω κάνει στις πτήσεις της 320, το WX επιτρέπει νομίζω να έχεις κίνηση με το joystick, ενώ στα άλλα modes δεν είδα διαφορά σε σχέση με το normal οπότε δεν ξέρω αν είναι 100% functional.Το normal πάντως έιναι autopilot απλά κράτει σταθερό το ύψος.
ο μόνος τρόπος να "αναλάβεις" εσύ πάλι την διακυβέρνηση του άφους σε TFR mode είναι η να κάνεις autopilot override με τον αντίχειρα σου στο cougar stick ή να κλείσεις το TFR mode
οι επιλογές που βλέπετε στο mode αυτό έχουν να κάνουν με το RALT , σε πόσο ύψος θα κρατάει πάνω απο τις κορυφές βουνών λόφων κλπ , αν θα κινείται μαλακά ή άγρια ανάλογα με τι λόφοι υπάρχουν στην περιοχή ή αν κινείσε πάνω απο θάλασσα
το manual τα λέει μια χαρά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anzac την 26 Αύγ 2009, 08:49, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
e-HAF Admin
OK τότε μάλλον εγώ έχω λάθος. Το σίγουρο είναι ότι το TFR είναι πολύ καλή μαγκιά ειδικά σε IMC συνθήκες και το διαπίστωσα προχθές σε μία πτήση. Ενώ δεν βλέπεις τπτ πετάς αρκετά low μια χαρά, απλά πετάς ευθεία.
Επειδή δεν χρησιμοποίησα το WX αλλά άκουσα οτί με αυτήν την επιλογή σε αφήνει να κουνήσεις το stick γι'αυτο το είπα. 'Αρα όλα τα αριστερά κουμπιά δεν κάνουν τπτ. Οπότε τα μόνα που είναι functional είναι τα soft/medium/hard, τα on/off και τα υψόμετρα.
Επειδή δεν χρησιμοποίησα το WX αλλά άκουσα οτί με αυτήν την επιλογή σε αφήνει να κουνήσεις το stick γι'αυτο το είπα. 'Αρα όλα τα αριστερά κουμπιά δεν κάνουν τπτ. Οπότε τα μόνα που είναι functional είναι τα soft/medium/hard, τα on/off και τα υψόμετρα.

AF Manual / Page 395
N/I = Non ImplementedTo switch TFR off, press OSB4 again.
The OSB buttons specific to this mode have the following functions:
OSB 1 Shows Current mode
OSB 2 Ride type (Hard/Soft/Smooth) determines how aggressively the terrain is followed and
how many G's the Autopilot is allowed to pull to avoid terrain
OSB 4 ON Toggle On/Off to enable or disable the TFR system
OSB 5 CHN1 Current radar channel (N/I)
OSB 6 1000 Set 1000ft terrain clearance
OSB 7 500 Set 500ft terrain clearance
OSB 8 300 Set 300ft terrain clearance
OSB 9 200 Set 200ft terrain clearance
OSB 10 VLC Set very low clearance (only over sea, or extremely flat land)
OSB 11 DCLT Declutter display (if in supported mode)
OSB 16 ECCM Emission Control Mode (N/I)
OSB 17 WX Weather mode settings (rainy or clear conditions) (N/I)
OSB 18 STBY Standby mode
OSB 19 LPI Low probability of intercept mode (TFR only scans forward and less often)
OSB 20 NORM Selects normal mode
e-HAF Admin
απλά πετάς με την πορεία που είχες όταν ενεργοποίησες το TFR !!!!Gabri έγραψε:...., απλά πετάς ευθεία.
και σου ξανα λεω : αν έχεις cougar, κάνεις όποτε θες και όσο θες διορθώσεις στην πορεία και στο ύψος σου, πατώντας το AP override switch
το αφήνεις και συνεχίζει να κάνει την δουλειά του με τις ρυθμίσεις που του είχες δώσει
σε saitek δεν γνωρίζω πως γίνεται
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Anzac την 13 Ιαν 2009, 00:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
e-HAF Admin
Ολα αυτα και στο real life ?Anzac έγραψε:AF Manual / Page 395To switch TFR off, press OSB4 again.
The OSB buttons specific to this mode have the following functions:
OSB 1 Shows Current mode
OSB 2 Ride type (Hard/Soft/Smooth) determines how aggressively the terrain is followed and
how many G's the Autopilot is allowed to pull to avoid terrain
OSB 4 ON Toggle On/Off to enable or disable the TFR system
OSB 5 CHN1 Current radar channel (N/I)
OSB 6 1000 Set 1000ft terrain clearance
OSB 7 500 Set 500ft terrain clearance
OSB 8 300 Set 300ft terrain clearance
OSB 9 200 Set 200ft terrain clearance
OSB 10 VLC Set very low clearance (only over sea, or extremely flat land)
OSB 11 DCLT Declutter display (if in supported mode)
OSB 16 ECCM Emission Control Mode (N/I)
OSB 17 WX Weather mode settings (rainy or clear conditions) (N/I)
OSB 18 STBY Standby mode
OSB 19 LPI Low probability of intercept mode (TFR only scans forward and less often)
OSB 20 NORM Selects normal mode

ΕννοειταιAnzac έγραψε: στο αληθινό αφος δεν υπάρχει επιλογή που να την βλέπεις και να μην δουλεύει
YeapAnzac έγραψε:για τον εξομειωτή δεν ρώτησες εξ αρχής ;
Αυτο ρωταω, εαν οι συγκεκριμενες επιλογες που παραθεσες ισχυουν και στην πραγματικοτηταAnzac έγραψε:παραπίσω σου έδειξα τι κάνει η κάθε επιλογή

Στο sim τότε το έκαναν έτσι επειδή δεν υπάρχει τρόπος να γίνει όπως στην πραγματικότητα, ή επειδή δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς είναι implemented (classified);LantirN έγραψε:Στο πραγματικο δεν δουλευει ετσι. Ειναι εντελως διαφορετικο. Δεν εχεις κατ αρχας εικονα του τοπιου μπροστα σου, σου δινει κατι καμπυλες αναλογως του εδαφους, εντελως διαφορετικη φιλοσοφια.
Τα κουμπια γυρω γυρω ειναι αρκετα παρομοια ομως.